header bg

Družabni dogodki

Druzabni dogodki

 8.3.2020 je potekal že 17. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 67 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Vrhnike, Horjula in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu pri gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku in PGD Zaklanec se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pripravo prostora za postojanko. Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval do cilja, kjer nas je na  čakala malica (pasulj s šinkom), ki sta ga pripravila člana našega društva Jože Podboj in Anton Mihevc. Po malici, ob toplem in suhem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na 18. pohod na Koreno v marcu 2021. Pri pripravi in organizaciji pohoda so sodelovali Borut Jelovšek, Janez Podboj, Andrej Zdešar, Marjanca Jelovšek, Jože Podboj, Anton Mihevc, Igor Oblak in Franci Friškovec.

| 17. Pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo JE ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI  PRESTAVLJEN na nedeljo , 8.3.2020 ob 10. uri izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. |

| VABILO 8.3.2020 |

27.2.2020 je Janez Velkavrh, član UO in član tekmovalne enote članov B1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B1 in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Janezu" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

10.2.2020 je Damjana Oblak, članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« operative, enote članic B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 17 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Damjani" ob življenjskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

8.2.2020 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo smučarski izlet na smučišče Katschberg v Avstriji. Smučanja se  je udeležilo 104 udeležencev članov društva in ostalih ljubiteljev smučanja od drugod. Smučanje je potekalo v lepem vremenu in prijetnem vzdušju ter brez poškodb.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Vas vabi NA SMUČARSKI IZLET na smučišče Katschberg (Avstrija) v soboto, 08.02.2020 izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. |

| VABILO |

3.2.2020 so se članice PGD Drenov Grič - Lesno Brdo udeležile ogleda predstave Avdicija organiziranega s strani GZ Vrhnika. Ogleda se je udeležilo 22 članic našega društva.

15.1.2020 je Pavel Jesenko, dolgoletni član UO in gasilski veteran PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 80 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 8 gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Pavlu" ob življenjskem jubileju - 80 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

14.1.2020 je Jože Ogorevc, častni poveljnik, predsednik DK, gasilski veteran in mentor enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« operative, enot članov B, enote starejših gasilk n vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Jožetu" ob življenjskem jubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

31.12.2019 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v dvorani gasilskega doma potekalo tradicionalno silvestrovanje. Silvestrovalo je 60 gasilk, gasilcev in krajanov  Drenovega  Griča in Lesnega Brda ter tudi od drugod. Za prijetno vzdušje je poskrbel "DUO PRIMA". Pri pripravi in organizaciji na silvestrovanje so sodelovali: Janez Podboj, Jože Podboj in Franci Friškovec.

| 31.12.2019 bo v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v dvorani gasilskega doma potekalo tradicionalno silvestrovanje. | 

| VABILO |

28.12.2019 je Fani Cvelbar, desetarka in članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 60 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« operative, enote članic B, enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 15 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Fani" ob življenjskem jubileju - 60 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

14.12.2019 smo se na povabilo pobratenega društva PGD Dobrnič, udeležili vsakoletnega srečanja pobratenih društev PGD Dobrnič in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v Dobrniču. Srečanja so se udeležili Borut Jelovšek, Andrej Gutnik, Matjaž Nartnik, Matjaž Mrzlikar in Franci Friškovec

22.11.2019 je na Logu potekalo Srečanje članic GZ Vrhnika, ki so se ga udeležile tudi naše članice.  Na srečanju je tovarišica Andreja Lenarčič uvodoma predstavila žensko svečano uniformo, nadaljevanje srečanja pa je bilo obarvano s predavanjem mag.Martina Lisec o kakovostni komunikaciji in lepih medsebojnih odnosih, ki so kako pomembni tudi v društvu. Srečanja se je udeležil tudi predsednik GZ Vrhnika tovariš Vinko Keršmanec, ki je pozdravil navzoče članice in jim zaželel čim več tovrstnih srečanj. Po zaključku je sledilo druženje, s pogostitvijo, ki so ga pripravile članice PGD Log. Članice se bodo ponovno srečale predvidoma v januarju 2020, ko se planira ogled gledališke predstave in pa v mesecu marcu 2020, ko se pripravlja enodnevna strokovna ekskurzija. | Besedilo: Joži Žitko |

7.11.2019 je v organizaciji GZ Vrhnika  in PGD Log na Logu potekalo srečanje GZ Vrhnika za starejše gasilke in gasilce. Srečanja se je udeležilo 9 starejših gasilk in gasilcev iz PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

18.10.2019 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na povabilo Planet TV (VPK PRO d.o.o.) udeležilo snemanja oddaje kviza Lepo je biti milijonar. Oddaja Lepo je biti milijonar je bila na sporedu Planet TV 11.11.2019. Na kvizu je uspešno nastopil Filip Koprivec. Osvojeni znesek v vrednosti 300€ bo namenjen PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za delovanje društva. Na kvizu Lepo je biti milijonar je sodelovalo še osem članic in članov kot gledalci na tribuni.

19.9.2019  je GZ Vrhnika organizirala strokovno ekskurzijo gasilcev veteranov v Prlekijo. Iz našega društva se je ekskurzije udeležilo 10 starejših gasilk in gasilcev. Najprej smo se ustavili v prijetnem lokalu  v Kidričevem in se okrepčali s kavo in rogljičkom, nato pa še izredno okusnim bogračem. Pot smo nadaljevali proti Ptuju, kjer smo se kar precej časa zadržali na ogledu Ptujskega PGD. Predstavniki PGD so nam podrobno obrazložili kako so gradili gasilski dom, s kakšnimi dejavnostmi vse se ukvarjajo in razkazali opremo. Gasilsko društvo pokriva zelo veliko območje in je poleg vsega drugega zadolženo tudi za intervencije  ob prometnih nesrečah in reševanje na vodi. Opravljajo tudi servis dihalnih aparatov, ročnih in prevoznih  gasilnih aparatov in različne storitve za občane in podjetja. Nato smo se odpeljali do Središča ob Dravi v Oljarno Jeruzalem – Sat, kjer so nam predstavili proizvodnjo bučnega olja in ostalih izdelkov iz bučnic in postregli z bogato degustacijo njihovih izdelkov, ki smo jih lahko tudi kupili v njihovi prodajalni. V Središču ob Dravi smo si ogledali tudi cerkev in se srečali z njihovim župnikom.  Pot smo nadaljevali  po Jeruzalemskih gričih in ekskurzijo zaključili v  gostišču in vinski kleti Brenholc, kjer smo poskusili nekaj njihovih vin in se družili na prijateljskih pogovorih in  poznem kosilu ob prijetni glasbi.| Besedilo Jereb Marina |

20.8.2019 je praznovala Marjanca Jelovšek, članica UO, blagajničarka in članica enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 70 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk in vodstva društva na njenem domu.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Marjanci" še veliko uspešnega delovanja v tekmovalni enoti starejših gasilk ter med gasilkami in gasilci našega društva.

17.8.2019 smo operativci pospremili v zakonski stan Ano in Klemna. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi mladoporočencema veliko sreče in zadovoljstva na skupni življenski poti.

17.8.2019 je praznoval Edvard Jelovšek član PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 50 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje v Pakoštanah na njegovem domu. Sodelovalo 9 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Edvardu" še veliko uspešnega delovanja v gasilskem društvu DVD Pakoštane Vrgada - Vrana.

27.7.2019 je bil na povabilo naših gasilcev Boruta, Matjaža in Žigata, ki kampirajo v kampu Sirena v Novem Gradu organiziran 8.kolesarski izlet ("8 kolesarijada") v Novi Grad. Na pot je v soboto ob 2.uri zjutraj iz Drenovega Griča izpred gasilskega doma odšlo 28 kolesarjev. V Kopru se je pridružilo 14 kolesarjev. Skupaj je na 8.kolesarijadi sodelovalo 42 kolesarjev. Na poti nas je spremljal Igor Oblak z gasilskim vozilom GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in Jože Podboj z gasilskim vozilom PGD Bevke. Vsi smo srečno prispeli v Novi Grad ob 10:30 uri brez večjih težav in poškodb, kjer nas je čakalo kosilo in družabno srečanje v gostilni "K Ribaru" v mestu. Vsem gostiteljem, donatorjem, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji "kolesarijade" se PGD Drenov Grič - Lesno Brdo lepo zahvaljuje. Posebna zahvala pa gre Borutu Jelovšku in Gregorju Jelovšku, ki sta bila glavna organizatorja "kolesarijade", PGD Bevke za izposojo kombija in Mizarstvu Jamnik za prevoz koles.

29.5.2019 je praznovala Karmen Kucler, članica enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 60 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk na njenem domu.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Karmen" še veliko uspešnega delovanja v tekmovalni enoti starejših gasilk ter med gasilkami in gasilci našega društva.

10.5.2019 je Občina Vrhnika organizirala v Cankarjevem domu na Vrhniki prireditev ob občinskem prazniku. Proslave se je udeležil praporščak Andrej Gutnik. | Preberite več ...|

5.5.2019 so se Florjanove maše v Dobrniču v organizaciji pobratenega  društva PGD Dobrnič udeležiili Janez Podboj, Jože Podboj, Matjaž Nartnik, Blaž Klevišar in praporščak Andrej Gutnik.

5.5.2019 so se Florjanove maše v Bevkah v organizaciji PGD Bevke udeležili Igor Oblak, Slavko Koprivec, Jelka Koprivec, Žan Oblak, Domen Oblak in praporščak Janez Velkavrh.

28.4.2019 so se Florjanove maše v Horjulu v organizaciji PGD Horjul udeležili Slavko Koprivec, Jelka Koprivec praporščak Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

27.4.2019 ob 18.uri je v dvorani gasilskega doma in organizaciji PGD Drenov Grič–Lesno Brdo potekala že 16.Florjanova maša v čast sv.Florjanu zavetniku gasilcev. Florjanove maše so se poleg domačega društva udeležili še predsednik GZ Vrhnika, tov. Vinko Keršmanc, predsednik GZ Horjul tov. Lado Prebil in člani PGD Bevke, PGD Ligojna, PGD Log, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Zaplana, PGD Blatna Brezovica, PGD Horjul, PGD Zaklanec, PGD Podolnica, PGD Šentjošt in pobratenega društva PGD Dobrnič. Florjanovo mašo je daroval župnik g. Mohor Rihtaršič s sodelovanjem mešanega pevskega zbora KUD Drenov Grič–Lesno Brdo. Po Florjanovi maši je PGD Drenov Grič-Lesno Brdo skupaj z dobrotami »dobrih gospodinj« za vse udeležence pripravilo družabno srečanje. Vsa nabirka od sv.maše je bila namenjena za potrebe PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, za kar se vsem lepo zahvaljujemo. PGD Drenov Grič-Lesno Brdo se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili Florjanove maše, še posebej gasilcem, župniku g. Mohorju Rihtaršiču za lepo opravljeno sv. mašo, pevskemu zboru KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, pritrkovalcem KD Raskovec, dobrim gospodinjam, donatorjem, JFM ELEKTRONIK in pobratenemu društvu PGD Dobrnič.

21.4.2019 ob 7.uri zjutraj je v cerkvi sv. Pavla na Vrhniki potekala slovesna Velikonočna vstajenska procesija. Na pobudo g. Mohorja Rihtaršiča so se Velikonočne vstajenske procesije tudi letos udeležila v svečanih unifomah s prapori posamezna društva, ki delujejo na območju župnije Vrhnika (gasilci, lovci, čebelarji, planinci, KD Raskovec, skavti...). Iz našega društva PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je vstajenske procesije udeležilo 11 uniformiranih gasilk in gasilcev s praporom in sicer: Bernarda Novak, Urša Zdešar, Jelka Koprivec, Liza Anamari Jelovšek, Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Janez Velkavrh (praporščak), Slavko Koprivec, Sebastjan Zdešar, Jože Podboj in Franci Friškovec.

8.3.2019 je Aleš Vojska, član tekmovalne enote članov B2 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja«  operativne enote, enote članic B, enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Alešu" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

3.3.2019 je potekal že 16. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 61 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Vrhnike in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu pri gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku in PGD Zaklanec se ob tej priložnosti zahvaljujemo za pripravo prostora za postojanko. Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval do cilja, kjer nas je na  čakala malica (pasulj s klobaso), ki sta ga pripravila člana našega društva Jože Podboj in Anton Mihevc. Po malici, ob toplem in suhem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na 17. pohod na Koreno v marcu 2020. Pri pripravi in organizaciji pohoda so sodelovali Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Marjanca Jelovšek, Jože Podboj, Anton Mihevc, Janez Jesenovec, Janez Podboj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

| 16. Pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v nedeljo, 3.3.2019 ob 10. uri izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. |

| VABILO |

9.2.2019 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo smučarski izlet na smučišče Katschberg v Avstriji. Smučanja se se je udeležilo 52 udeležencev članov društva in ostalih ljubiteljev smučanja od drugod. Smučanje je potekalo v lepem vremenu in prijetnem vzdušju ter brez poškodb.

24.1.2019 so predstavniki PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v sestavi Borut Jelovšek, Janez Podboj, Marjanca Jelovšek in Fani Cvelbar na Vrhniki obiskali našega župnika Mohorja Rihtaršiča. Sodelovanje med župnijo Vrhniko, ki jo vodi župnik g. Mohor Rihtaršič in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že več let uspešno poteka, saj se za potrebe župnije v gasilskem domu skozi celotno šolsko leto poučuje verouk za otroke iz naše krajevne skupnosti. V mesecu maju so v dvorani gasilskega doma šmarnice in v decembru Božična devet dnevnica. Ob zavetniku gasilcev sv. Florijanu bo župnik g. Mohor Rihtaršič v dvorani gasilskega doma daroval sv. mašo za potrebe gasilcev in krajanov.  Na srečanju z župnikom je bilo dogovorjeno, da bo 16. Florijanova maša  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v soboto, 27.4.2019. Sodelovanje pa poteka tudi še na drugih področjih (priprava dvorane za blagoslov velikonočnih jedi, sodelovanje naših članov na vstajenski procesiji..itd.)

18.1.2019 je Jelka Koprivec, članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« enote članic B, enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 13 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Jelki" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

30.11.2018 je v orodjarni gasilskega doma potekalo vsakoletno družabno srečanje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za člane Upravnega odbora, Nadzornega odbora, Disciplinske komisije in tekmovalnih enot. Srečanja so se udeležili tudi člani pobratenega društva PGD Dobrnič na Dolenjskem.

30.11.2018 je v organizaciji GZ Vrhnika, PGD Sinja Gorica in PGD Ligojna v Ligojni potekalo srečanje GZ Vrhnika za starejše gasilke in gasilce. Srečanja se je udeležilo 8 starejših gasilk in gasilcev iz PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

16.11.2018 je potekalo prvo srečanje članic GZ Vrhnika, ki se ga je udeležilo tudi devet članic PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. Gostiteljice prvega srečanja so bile članice PGD Bevke. Navzoče je pozdravil predsednik GZ Vrhnika tov.Vinko Keršmanc, ki je bil nad udeležbo več kot navdušen. Prvi del srečanja se je odvijal v učilnici, kjer je potekalo predavanje na temo zdrave prehrane ter praktični prikaz izdelave zdravih prigrizkov. Predavanje je vodila ga.Anja Pristavec mag.inž.prehrane, znana svetovalka za prehrano, hujšanje in diabetes.  Po zaključku predavanja je v dvorani kulturnega doma Bevke, sledil drugi del srečanja, kjer so si udeleženke lahko ogledale še komedijo Katoliki.koma v izvedbi dramske skupine KUD Ivan Cankar iz Bevk. To je bilo prvo srečanje gasilk organizirano pod okriljem GZ Vrhnika, ki bo v prihodnje organiziralo še kakšen tovrstni dogodek, saj je bil odziv več kot uspešen, kar je pokazatelj, da si tudi članice želijo več tovrstnih aktivnosti. Članice PGD Drenov Grič-Lesno Brdo so bile nad organizacijo navdušene in se bodo z veseljem odzvale še na naslednja srečanja. | Besedilo: Joži Žitko |

25.9.2018 je potekala strokovna ekskurzija starejših gasilk in gasilcev GZ Vrhnika v Slovenske Konjice. Strokovne ekskurzije se je udeležilo 10 starejših gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

22.9.2018 je Urša Zdešar, članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 40 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja«  enote članic B, enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Urši" ob življenskem jubileju - 40 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

28.7.2018 je bil na povabilo naših gasilcev Boruta, Matjaža in Žigata, ki kampirajo v kampu Sirena v Novem Gradu organiziran 7.kolesarski izlet ("7 kolesarijada") v Novi Grad. Na pot je v soboto ob 2.uri zjutraj iz Drenovega Griča izpred gasilskega doma odšlo 24 kolesarjev. V Kopru se je pridružilo 5 kolesarjev in v Plovaniji na Hrvaški strani še 4 kolesarji. Skupaj je na 7.kolesarijadi sodelovalo 33 kolesarjev. Na poti nas je spremljal Igor Oblak z gasilskim vozilom GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in Jože Podboj z gasilskim vozilom PGD Bevke. Vsi smo srečno prispeli v Novi Grad ob 10:30 uri brez večjih težav in poškodb, kjer nas je čakalo kosilo in družabno srečanje v gostilni "K Ribaru" v mestu. Vsem gostiteljem, donatorjem, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji "kolesarijade" se PGD Drenov Grič - Lesno Brdo lepo zahvaljuje. Posebna zahvala pa gre Borutu Jelovšku in Gregorju Jelovšku, ki sta bila glavna organizatorja "kolesarijade", PGD Bevke za izposojo kombija, Mizarstvu Jamnik za prevoz koles ter Franciju Jelovšku za prevoz logistike.

13.7.2018 je Boštjan Osredkar, član tekmovalne enote članov B2 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B1 in B2 ter vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 12 gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Boštjanu" ob življenjskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

9.7.2018 je Dušan Rodošek, gasilski veteran, nekdanji predsednik in dolgoletni član UO PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote starejših gasilk in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 15 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Dušanu" ob življenjskem jubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

11.5.2018 je Občina Vrhnika organizirala v Cankarjevem domu na Vrhniki prireditev ob občinskem prazniku. Proslave se je udeležil praporščak Janez Velkavrh. | Preberite več |

6.5.2018 je Franc Jelovšek, aktivni in podporni član PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 8 gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Francu" ob življenskem jubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

6.5.2018 so se Florjanove maše v Dobrniču v organizaciji pobratenega  društva PGD Dobrnič udeležiili Borut Jelovšek, Igor Oblak, Matjaž Nartnik, Bernarda Novak, Damjana Oblak, Domen Oblak, Žan Oblak in praporščak Andrej Gutnik.

6.5.2018 so se Florjanove maše na Logu v organizaciji PGD Log udeležili Ani Jelovšek, Fani Cvelbar, Jože Podboj in Franci Friškovec s praporom.

29.4.2018 so se Florjanove maše v Horjulu v organizaciji PGD Horjul udeležili Andrej Zdešar, Sebastjan Zdešar in Tine Vojska.

29.4.2018 so se Florjanove maše v Bevkah v organizaciji PGD Bevke udeležili Slavko Koprivec, Jelka Koprivec in Franci Friškovec s praporom.

21.4.2018 ob 18.uri je v dvorani gasilskega doma in organizaciji PGD Drenov Grič–Lesno Brdo potekala že 15.Florjanova maša v čast sv.Florjanu zavetniku gasilcev. Florjanove maše so se poleg domačega društva udeležili še predsednik GZ Horjul tov. Lado Prebil in člani PGD Bevke, PGD Ligojna, PGD Log, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Zaplana, PGD Blatna Brezovica, PGD Horjul, PGD Zaklanec, PGD Podolnica, PGD Šentjošt in pobratenega društva PGD Dobrnič. Florjanovo mašo je daroval župnik g. Mohor Rihtaršič s sodelovanjem mešanega pevskega zbora KUD Drenov Grič–Lesno Brdo. Po Florjanovi maši je PGD Drenov Grič-Lesno Brdo skupaj z dobrotami »dobrih gospodinj« za vse udeležence pripravilo družabno srečanje. Vsa nabirka od sv.maše je bila namenjena za potrebe PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, za kar se vsem lepo zahvaljujemo. PGD Drenov Grič-Lesno Brdo se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili Florjanove maše, še posebej gasilcem, župniku g. Mohorju Rihtaršiču za lepo opravljeno sv. mašo, pevskemu zboru KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, pritrkovalcem KD Raskovec, dobrim gospodinjam, donatorjem, JFM ELEKTRONIK in pobratenemu društvu PGD Dobrnič.

| 15. Florjanova maša v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v soboto, 21.4.2018 ob 18.uri v dvorani gasilskega doma na Drenovem Griču.|

| VABILO |

8.4.2018 je potekal že 15. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 54 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Horjula, Vrhnike in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu pri gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku iz Zaklanca se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vsako letno pripravljeno postojanko z "okrepčili". Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval do cilja, kjer nas je na kmetiji odprtih vrat pri Janš čakala malica (pečenica z zeljem). Po malici, ob toplem in suhem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na 16. pohod na Koreno v marcu 2019.

| 15. Pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo JE ZARADI TEŽKIH POHODNIH RAZMER IN SLABE VREMENSKE NAPOVEDI PRESTAVLJEN  na nedeljo, 8.4.2018 ob 10. uri izpred gasilskega doma na Drenovem Griču.|

| VABILO | 

10.4.2018 je praznovala Marina Jereb, članica enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 70 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk na njenem domu.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Marini" še veliko uspešnega delovanja v tekmovalni enoti starejših gasilk ter med gasilkami in gasilci našega društva.

1.4.2018 ob 7.uri zjutraj je v cerkvi sv. Pavla na Vrhniki potekala slovesna Velikonočna vstajenska procesija. Na pobudo g. Mohorja Rihtaršiča so se Velikonočne vstajenske procesije tudi letos udeležila v svečanih unifomah s prapori posamezna društva, ki delujejo na območju župnije Vrhnika (gasilci, lovci, čebelarji, planinci, KD Raskovec, skavti...). Iz našega društva PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je vstajenske procesije udeležilo 13 uniformiranih gasilk in gasilcev s praporom in sicer: Bernarda Novak, Urša Zdešar, Jelka Koprivec, Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Igor Oblak, Andrej Gutnik (praporščak), Janez Velkavrh, Matjaž Nartnik, Slavko Koprivec, Sebastjan Zdešar, Matej Popit in Franci Friškovec.

19.2.2018 so predstavniki PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v sestavi Andrej Zdešar, Janez Podboj, Marjanca Jelovšek in Fani Cvelbar na Vrhniki obiskali našega novega župnika Mohorja Rihtaršiča. Sodelovanje med župnijo Vrhniko, ki jo po novem vodi župnik g. Mohor Rihtaršič in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že več let uspešno poteka, saj se za potrebe župnije v gasilskem domu skozi celotno šolsko leto poučuje verouk za otroke iz naše krajevne skupnosti. V mesecu maju so v dvorani gasilskega doma šmarnice in v decembru Božična devet dnevnica. Ob zavetniku gasilcev sv. Florijanu bo župnik g. Mohor Rihtaršič v dvorani gasilskega doma daroval sv. mašo za potrebe gasilcev in krajanov.  Na srečanju z župnikom je bilo dogovorjeno, da bo 15. Florijanova maša  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v soboto, 21.4.2018. Sodelovanje pa poteka tudi še na drugih področjih (priprava dvorane za blagoslov velikonočnih jedi, sodelovanje naših članov na vstajenski procesiji..itd.)

26.12.2017 je Vinko Keršmanc predsednik GZ Vrhnika in hkrati tudi podpredsednik PGD Bevke praznoval jubilejnih 60 let. Ob tej priložnosti je bila pred gasilskim domom v Bevkah izvedena »gasilska vaja« enot GZ Vrhika. Iz našega društva so sodelovali Borut Jelovšek, Igor Oblak, Žane Ban, Gregor Jelovšek, Blaž Klevišar, Jan Jeraj in Franci Friškovec. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Vinku" ob življenskem jubileju - 60 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci. | Preberite več |

16.12.2017 smo se na povabilo pobratenega društva PGD Dobrnič, udeležili vsakoletnega srečanja pobratenih društev PGD Dobrnič in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v Dobrniču. Srečanja so se udeležili Janez Podboj, Nataša Mrzlikar, Marjanca Jelovšek, Mojca Tome, Andrej Gutnik in Matjaž Nartnik.

17.11.2017 je Matjaž Mrzlikar, član tekmovalne enote članov B1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B1 in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 15 gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Matjažu" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

17.11.2017 je v organizaciji GZ Vrhnika in PGD Ligojna v Ligojni potekalo srečanje GZ Vrhnika za članice in starejše gasilke ter gasilce. Srečanja se je udeležilo 8 starejših gasilk in gasilcev iz PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

21.10.2017 se je sedem članic enote B z vozilom GVM-1 opravilo na raziskovanje proti Primorski. Predpriprave so potekale že med tednom, ko smo si punce v lastni režiji priskrbele enotne jopice z logotipom PGD Drenov Grič – Lesno Brdo z namenom, da bomo ime društva ponesle tudi izven domačega kraja. Po jutranjem okrepčilu s kavico na Črnem Kalu nas je pot najprej vodila v Hrastovlje, kjer smo si ogledale cerkev Sv. Trojice iz 15. stoletja z znamenitimi freskami, na čelu z najznamenitejšo   »Mrtvaški ples. Od tam smo krenile proti Luciji, od koder smo se peš odpravile v Krajinski park  Sečoveljske soline. Po vodenem sprehodu skozi soline in obveznem nakupu spominkov izdelanih v solinah pa peš nazaj v Lucijo, tokrat skozi Forma vivo, znamenito zbirko kamnitih skulptur, ki se nahaja na prostem, na polotoku Seča pri Portorožu. Po kosilu v prijetni ribji restavraciji, smo si izlet tudi gasilsko obarvale. Pot nas je vodila v slikovito istrsko vasico Krkavče nad dolino reke Dragonje v Mestni občini Koper, kjer je PGD Krkavče organiziralo že tretje tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Po izjemno prijaznem sprejemu članic in članov PGD Krkavče in pogostitvi, smo si ogledale del tekmovanja, izmenjale določene informacije, ogledale konkurenco in se počasi odpravile proti domu. Izlet je potekal v timskem duhu in na koncu je bil soglasno sprejet sklep, da bomo takšen team building še ponovile. | Zapisala: Nataša Mrzlikar |

20.10.2017 je na Vrhniki potekal posvet za članice Notranjske regije gasilskih zvez Cerknica, Loška Dolina, Logatec in Vrhnika. Srečanja članic so se udeležile Marta Popit, Mojca Tome, Vera Gruden, Karmen Kuclar, Vicencija Celarc, Bogdana Ciuha Marjanca Jelovšek in podpresednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Anton Jereb.

26.9.2016 je praznovala Marija Tome, članica enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 70 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk na njenem domu. Srečanja sta se udeležil podpredsednik Anton Jereb in mentor enote satrejših gasilk Anton Jelovšek. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Mariji" še veliko uspešnega delovanja v tekmovalni enoti starejših gasilk ter med gasilkami in gasilci našega društva.

12.9.2017 je GZ Vrhnika je organizirala strokovno ekskurzijo gasilcev veteranov v Savinjsko dolino. Iz našega društva se je ekskurzije udeležilo 12 starejših gasilk in gasilcev. Prvi postanek je bil v PGD Braslovče, kjer smo si ogledali njihov gasilski dom z njihovo tehniko in voznim parkom. Predstavnica društva nam je opisala bogato zgodovino društva. Seznanili so nas tudi s pridelavo hmelja, v sami vasi pa  smo si ogledali župnijško cerkev. Nato nas je pot  vodila na Vransko, v  vas Prekopa, kjer smo si ogledali gasilski muzej v Schwentnerjevi hiši z bogato zbirko gasilskih eksponatov iz zgodovine in razvoja gasilstva.  Skupina njihovih veteranov v starih gasilskih oblekah nam je prikazala vajo gašenja s staro ročno brizgalno. Ogledali smo si tudi poligon varne vožnje AMZS na Vranske. Najprej smo imeli krajše predavanje o novostih v predpisih v cestnem prometu. Z avtobusom smo se zapeljali po poligonu, kjer smo si ogledali praktično vožnjo z raznimi situacijami, ki jih kot vozniki doživimo na cesti. Nadaljevali smo pot v Gornji Grad, kjer smo si ogledali baročno katedralo. Tamkajšnji župnik nam je na široko razložil zgodovino katedrale. Potem nas je pot vodila preko Črnivca z daljšim postankom v gostišču na Črnivcu. | Besedilo Tone Jereb |

29.7.2017 je bil na povabilo naših gasilcev Boruta, Matjaža in Francija, ki kampirajo v kampu Sirena v Novem Gradu organiziran 6.kolesarski izlet ("6 kolesarijada") v Novi Grad. Na pot je v soboto ob 2.uri zjutraj iz Drenovega Griča izpred gasilskega doma odšlo 28 kolesarjev. V Kozini pa se je pridružilo še 8 kolesarjev in še 9 v Kopru. Skupaj je na 6.kolesarijadi sodelovalo 45 kolesarjev. Na poti nas je spremljal Igor Oblak z gasilskim vozilom GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, Filip Koprivec z gasilskim vozilom PGD Bevke, Jože Podboj z gasilskim vozilom PGD Ligojna in Niko Bricelj z kombijem. Vsi smo srečno prispeli v Novi Grad ob 10:30 uri brez večjih težav in poškodb, kjer nas je čakalo kosilo in družabno srečanje pri lokalu na plaži izven kampa. Vsem gostiteljem, donatorjem, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji "kolesarijade" se PGD Drenov Grič - Lesno Brdo lepo zahvaljuje. Posebna zahvala pa gre Borutu Jelovšku in Gregorju Jelovšku, ki sta bila glavna organizatorja "kolesarijade", PGD Bevke in PGD Ligojna za izposojo kombija, Mizarstvu Jamnik in Nikotu Briclju za prevoz koles ter Franciju Jelovšku za prevoz logistike.

2.7.2017 je Veronika Novak, članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 40 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članic B, enote članov B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 18 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Veroniki" ob življenskem jubileju - 40 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

10.6.2017 je potekal tradicionalni koncert pevskega zbora KUD Drenov Grič - Lesno Brdo. Ves izkupiček od koncerta je bil namenjen mladinkam in mladincem za nastop na mladinski gasilski olimpijadi, ki bo potekala od 9.7.-16.7.2017 v Beljaku (Avstrija). PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se KUD Drenov Grič - Lesno Brdo za donacijo od koncerta lepo zahvaljuje.

10.5.2017 je Občina Vrhnika organizirala v Cankarjevem domu na Vrhniki prireditev ob občinskem prazniku. Proslave se je udeležil praporščak Andrej Gutnik. | Preberite več |

7.5.2017 so se Florjanove maše v Dobrniču v organizaciji pobratenega  društva PGD Dobrnič udeležili Janez Podboj, Matjaž Nartnik. praporščak Andrej Gutnik in Darja Gutnik.

7.5.2017 so se Florjanove maše v Bevkah v organizaciji PGD Bevke udeležili Borut Jelovšek, Igor Oblak,  praporščak Janez Velkavrh, Liza Anamari Jelovšek, Žan Oblak in Franci Friškovec.

30.4.2017 sta se Florjanove maše v Dragomerju v organizaciji PGD Dragomer - Lukovica udeležila praporščak Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

29.4.2017 ob 18.uri je v dvorani gasilskega doma in organizaciji PGD Drenov Grič–Lesno Brdo potekala že 14.Florjanova maša v čast sv.Florjanu zavetniku gasilcev. Florjanove maše so se poleg domačega društva udeležili še predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc in člani PGD Bevke, PGD Ligojna, PGD Log, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Zaplana, PGD Blatna Brezovica, PGD Horjul, PGD Žažar, PGD Podolnica, PGD Šentjošt in pobratenega društva PGD Dobrnič. Florjanovo mašo je daroval župnik in dekan g. Blaž Gregorc s sodelovanjem mešanega pevskega zbora KUD Drenov Grič–Lesno Brdo pod vodstvom zborovodje g.Gorazda Jana. Po Florjanovi maši je PGD Drenov Grič-Lesno Brdo skupaj z dobrotami »dobrih gospodinj« za vse udeležence pripravilo družabno srečanje. Vsa nabirka od sv.maše je bila namenjena enoti mladink in mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za pripravo na gasilsko olimpijado v Beljaku (Avstrija), za kar se vsem lepo zahvaljujemo. PGD Drenov Grič-Lesno Brdo se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili Florjanove maše, še posebej gasilcem, župniku g. Blažu Gregorcu za lepo opravljeno sv. mašo, pevskemu zboru KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, dobrim gospodinjam, donatorjem DG 69, JFM ELEKTRONIK in pobratenemu društvu PGD Dobrnič.

| 14. Florjanova maša v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v soboto, 29.4.2017 ob 18.uri v dvorani gasilskega doma na Drenovem Griču.| VABILO |

25.3.2017 smo se člani in simpatizeri PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že po tradiciji odpravili z GVM-1 na tekmovanje v smučarskih skokih v Planico. V lepem sončem vremenu, velikemu številu obiskovalcev Planice, dolgih poletih smo doživeli prekrasen in nepozaben zimski Planiški dan.

23.3.2017 je praznovala Vicencija Celarc, članica enote starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 60 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk na njenem domu. Srečanja sta se udeležila predsednik Janez Podboj in podpredsednik Anton Jereb. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Cenci" še veliko uspešnega delovanja v tekmovalni enoti starejših gasilk ter med gasilkami in gasilci našega društva.

12.3.2017 je potekal že 14. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 82 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Vrhnike in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu pri gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku iz Zaklanca se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vsako letno pripravljeno postojanko z "okrepčili". Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval do cilja, kjer nas je na kmetiji odprtih vrat pri Janš čakala malica (pečenica z zeljem). Po malici, ob toplem in suhem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na 15. pohod na Koreno v marcu 2018.

| 14.POHOD NA KORENO JE ZARADI NAPOVEDANEGA SLABEGA VREMENA PRESTAVLJEN NA NEDELJO, 12.3.2017 ob 10.00 uri. ob 10. uri izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. | 

| VABILO |

4.3.2017 je Bernarda Novak, članica tekmovalne enote članic B PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznovala jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članic B, enote članov B1, članov B2 in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 22 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Bernardi" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

11.2.2017 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo smučarski izlet na smučišče Katschberg v Avstriji. Smučanja se se je udeležilo 49 članov in simpatizerjev društva. Smučanje je potekalo kljub meglenem vremenu v prijetnem vzdušju in brez poškodb.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Vas vabi NA SMUČARSKI IZLET V AVSTRIJO TURRACHER HOENE v soboto, 04.02.2017 izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. | VABILO | OBVESTILO:  Zaradi napovedanega slabega vremena, prestavljeno na soboto, 11.2.2017 na smučišče Katschberg v Avstriji.

10.2.2017 je Janez Jesenovec, član Disciplinske komisije in član tekmovalne enote članov B1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B1, članov B2 in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Janezu" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

26.1.2017 je Robert Mrzlikar, član Disciplinske komisije in član tekmovalne enote članov B2 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 40 let. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Robertu" ob življenskem jubileju - 40 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

17.1.2017 so predstavniki PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v sestavi Janez Podboj, Anton Jereb, Marjanca Jelovšek in Anton jelovšek obiskali na Vrhniki našega župnika in dekana g. Blaža Gregorca na vsakoletnem srečanju. Sodelovanje med župnijo Vrhniko, ki jo vodi župnik g. Blaž Gregorc in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že več let uspešno poteka, saj se za potrebe župnije v gasilskem domu skozi celotno šolsko leto poučuje verouk za otroke iz naše krajevne skupnosti. V mesecu maju so v dvorani gasilskega doma šmarnice in v decembru Božična devet dnevnica. Ob zavetniku gasilcev sv.Florijanu pa vsako leto župnik g. Blaž Gregorc v dvorani gasilskega doma daruje sv.mašo za potrebe gasilcev in krajanov.  Na srečanju so se tudi dogovorili, da bo 14. Florijanova maša v soboto, 29.4.2017. Sodelovanje pa poteka tudi še na drugih področjih (priprava dvorane za blagoslov velikonočnih jedi, sodelovanje naših članov na vstajenski procesiji...)

31.12.2016 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v dvorani gasilskega doma potekalo tradicionalno silvestrovanje. Silvestrovalo je 65 gasilk, gasilcev in krajanov Drenovega  Griča in Lesnega Brda ter tudi od drugod. Za prijetno vzdušje je poskrbel "DUO ENJOY". Pri pripravi in organizaciji na silvestrovanje so sodelovali: Janez Podboj, Jože Podboj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

| 31.12.2016 bo v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v dvorani gasilskega doma potekalo tradicionalno silvestrovanje. | | VABILO |

29.12.2016 je Tomaž Kastelic, član UO in član tekmovalne enote članov B1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B1 in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 25 gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Tomažu" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

20.11.2016 je praznovala Ani Jelovšek, dolgoletna članica UO in gasilska veteranka PGD Drenov Grič - Lesno Brdo 70 let. Ob tej priložnosti je potekalo družabno srečanje enote starejših gasilk na njenem domu. Srečanja se je udeležil mentor Anton Jelovšek. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Ani" še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

4.11.2016 je potekalo srečanje članic ter starejših gasilk in gasilcev GZ Vrhnika v GRC Zapolje v Logatcu. Srečanja so se udeležili Marjanca Jelovšek, Marta Popit, Mojca Tome, Dani Ciuha in Anton Jelovšek.

20.9.2016 smo veterani GZ Vrhnika imeli strokovno ekskurzijo s tremi avtobusi po Beli Krajini. Prvi postanek smo imeli v GZ Semič, katera je letos praznovala 20. obletnico. Po kratki predstavitvi GZ smo si ogledali še njihovo orodjarno in njihov vozni park. Potem smo se odpeljali do gostišča Štajdohar, kjer smo imeli malico. Od tu pa smo se odpeljali do rudnika Kanižarica, katerega so leta 1997 zaprli. Ogledali smo si muzej- sko zbirko, izvozni stolp in rudniški rov. Po ogledu rudnika smo se napotili v staro mestno jedro mesta Črnomlja. Ogledali smo si nekaj ključnih stavb v mestu, kot so: Črnomaljski grad, posojilnica, Primožičevo hišo, v kateri imajo ustvarjalci domače obrti razstave. Od tu smo se zopet napotili v Semič v kulturni dom na kratko predstavitev otroške belokranjske folklore, ogledali smo si tudi cerkev sv. Štefana s protiturškim taborskim obzidjem. Po vseh teh ogledih pa smo se napotili v restavracijo Pezdirc na pokušino vin in večerjo s prijetno domačo glasbo in nato v poznih večerni uri domov. Strokovne ekskurzije se je udeležilo 8 starejših gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. | Besedilo: Marjanca Jelovšek |

3.9.2016 je Igor Oblak, član UO, podpoveljnik in mentor pionirjev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote pionirjev in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 30 gasilk, gasilcev in pionirjev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Igorju" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

30.7.2016 je bil na povabilo naših gasilcev Boruta, Matjaža, Francija in Romana, ki kampirajo v kampu Sirena v Novem Gradu organiziran 5.kolesarski izlet ("5 kolesarijada") v Novi Grad. Na pot je v soboto ob 2.uri zjutraj iz Drenovega Griča izpred gasilskega doma odšlo 32 kolesarjev. V Kozini pa se je pridružilo še 12 kolesarjev in še 7 v Kopru. Skupaj je na 5.kolesarijadi sodelovalo 51 kolesarjev. Na poti sta nas spremljala Igor Oblak in Rok Hribar z gasilskim vozilom GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, Zdenko Krušnik z gasilskim vozilom PGD Bevke, Jože Podboj z gasilskim vozilom PGD Ligojna in Niko Bricelj z kombijem. Vsi smo srečno prispeli v Novi Grad ob 10:30 uri brez večjih težav in poškodb, kjer nas je čakalo kosilo. Vsem gostiteljem, donatorjem, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji "kolesarijade" se PGD Drenov Grič - Lesno Brdo lepo zahvaljuje. Posebna zahvala pa gre Borutu Jelovšku, ki je bil glavni organizator "kolesarijade", kuharjem in kuharicam iz kampa, PGD Bevke in PGD Ligojna za izposojo kombija, Mizarstvu Jamnik in Nikotu Briclju za prevoz koles iz Novega Grada ter Franciju Jelovšku za prevoz logistike.

29.7.2016 je Anton Jereb, predsednik NO GZ Vrhnika, dolgoletni podpredsednik in član UO PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote enote starejših gasilk in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 20 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Antonu" ob življenskem jubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

11.5.2016 je Občina Vrhnika organizirala v Cankarjevem domu na Vrhniki prireditev ob občinskem prazniku. Proslave se je udeležil praporščak Andrej Gutnik.| VEČ....|

8.5.2016 so se Florjanove maše v Dobrniču v organizaciji pobratenega društva PGD Dobrnič udeležili Anton Jelovšek, Ani jelovšek, Andrej Gutnik, Darja Gutnik, Blaž klevišar in Matjaž Nartnik.

1.5.2016 so se Florjanove maše v Bevkah v organizaciji PGD Bevke udeležili Igor Oblak, Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

23.4.2016 ob 18.uri je v dvorani gasilskega doma in organizaciji PGD Drenov Grič–Lesno Brdo potekala že 13.Florjanova maša v čast sv.Florjanu zavetniku gasilcev. Florjanove maše so se poleg domačega društva udeležili še predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc in člani PGD Bevke, PGD Ligojna, PGD Log, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Zaplana, PGD Blatna Brezovica, PGD Horjul, PGD Podolnica, PGD Šentjošt in pobratenega društva PGD Dobrnič. Florjanovo mašo je daroval župnik in dekan g. Blaž Gregorc s sodelovanjem mešanega pevskega zbora KUD Drenov Grič–Lesno Brdo pod vodstvom zborovodje g.Gorazda Jana. Po Florjanovi maši je PGD Drenov Grič-Lesno Brdo skupaj z dobrotami »dobrih gospodinj« za vse udeležence pripravilo družabno srečanje. Vsa nabirka od sv.maše je bila namenjena za dejavnost našega društva, za kar se vsem lepo zahvaljujemo. PGD Drenov Grič-Lesno Brdo se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili Florjanove maše, še posebej gasilcem, župniku g. Blažu Gregorcu za lepo opravljeno sv. mašo, pevskemu zboru KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, pritrkovalcem KD Raskovec, dobrim gospodinjam, donatorjem DG 69, JFM ELEKTRONIK in pobratenemu društvu PGD Dobrnič.

13. Florjanova maša v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v soboto, 23.4.2016 ob 18.uri v dvorani gasilskega doma. | VABILO |

5.4.2016 je praznoval petdesetletnico naš član Tomaž Urbančič. Kot dolgoletnemu operativcu in prizadevnemu mentorju mladinske tekmovalne desetine, smo mu operativci pripravili posebno vajo. V glavnih vlogah so nastopali člani mladinske tekmovalne destine. Izvedli so vajo z notranjim napadom in gašenjem gorečega vozila s srednje težko peno. Starejši operativci so tokrat pripravili zunanji trodelni napad z MB 8/8. Na koncu smo se skupaj poveselili Tomaževega srečanja z abrahamom. Tomažu želimo veliko zdravja in še veliko uspešnih let v gasilstvu. Sodelovalo je 23 operativcev. | Besedilo: Igor Oblak |

6.3.2016 je potekal že 13. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 70 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Vrhnike in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu v gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku iz Zaklanca se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vsako letno pripravljeno postojanko z "okrepčili". Zahvaljujemo se tudi PGD Zaklanec za prostor v orodjarni gasilskega doma. Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval skozi vas Zaklanec, po cesti za Polhov Gradec, do kmetije Rožnik, po gozdni poti in nato do cilja, kjer nas je pri turistični kmetiji Pr'Lenart čakala malica (klobasa z krompirjem). Po malici, ob toplem iin spremenljivem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na  14. pohod na Koreno v marcu 2017.

13. Pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v nedeljo, 6.3.2016 ob 10. uri izpred gasilskega doma na Drenovem Griču. | VABILO |

15.1.2016 so predstavniki PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v sestavi Janez Podboj, Anton Jereb, Marjanca Jelovšek, Fani Cvelbar in Anton jelovšek obiskali na Vrhniki našega župnika in dekana g. Blaža Gregorca na vsakoletnem srečanju. Sodelovanje med župnijo Vrhniko, ki jo vodi župnik g. Blaž Gregorc in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že več let uspešno poteka, saj se za potrebe župnije v gasilskem domu skozi celotno šolsko leto poučuje verouk za otroke iz naše krajevne skupnosti. V mesecu maju so v dvorani gasilskega doma šmarnice in v decembru Božična devet dnevnica. Ob zavetniku gasilcev sv.Florijanu pa vsako leto župnik g. Blaž Gregorc v dvorani gasilskega doma daruje sv.mašo za potrebe gasilcev in krajanov.  Na srečanju so se tudi dogovorili, da bo 13. Florijanova maša v soboto, 23.4.2016. Sodelovanje pa poteka tudi še na drugih področjih (priprava dvorane za blagoslov velikonočnih jedi, sodelovanje naših članov na vstajenski procesiji...)

18.12.2015 smo se na povabilo pobratenega društva PGD Dobrnič, udeležili vsakoletnega srečanja pobratenih društev PGD Dobrnič in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v Dobrniču. Srečanja so se udeležili Patricia Koprivec, Staša Hribar, Kristina Popit, Lea Hanželič, Zdenko Krušnik in Matjaž Nartnik.

28.11.2015 je v Novi vasi na Blokah potekal posvet za članice Notranjske regije gasilskih zvez Cerknica, Loška Dolina, Logatec in Vrhnika. Srečanja članic so se udeležile Marta Popit, Mojca Tome, Vera (Marija) Gruden in Marjanca Jelovšek. 

POSVET ČLANIC NOTRANJSKE REGIJE, sobota 28.11.2015 ob 16.30 v Novi vasi na Blokah | VABILO....|

29.8.2015 je v Tehničnem muzeju v Bistri potekalo srečanje gasilcev GZ Vrhnika. V sklopu srečanja gasilcev je bilo organizirano še srečanje za članice in starejše gasilce. Srečanja se je udeležilo 12 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

Sobota, 29.8.2015, 12.00 -17.00 | Srečanje gasilcev GZ Vrhnika v muzeju Bistra | VABILO |

28.8.2015 je Barbara Friškovec članica tekmovalne enote "članic B" praznovala 40 let. Ob tej priložnosti je bila na njenem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članic in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Barbari" ob življenskem lubileju - 40 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

1.8.2015 je bil na povabilo naših gasilcev Boruta, Matjaža in Romana, ki kampirajo v kampu Sirena v Novem Gradu organiziran 4.kolesarski izlet ("4 kolesarijada") v Novi Grad. Na pot je v soboto ob 2.uri zjutraj iz Drenovega Griča izpred gasilskega doma odšlo 26 kolesarjev. V Kozini pa se je pridružilo še 17 kolesarjev in še 6 v Kopru. Skupaj je na 4.kolesarijadi sodelovalo 49 kolesarjev. Na poti sta nas spremljala Igor Oblak in Aleš Hribar z gasilskim vozilom GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, Zdenko Krušnik z gasilskim vozilom PGD Bevke, Janez Podboj z gasilskim vozilom PGD Ligojna in Aleš Ogorevc. Vsi smo srečno prispeli v Novi Grad ob 10:30.uri brez večjih težav in poškodb, kjer nas je čakalo kosilo. Vsem gostiteljem, donatorjem, sponzorjem in ostalim, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji "kolesarijade" se PGD Drenov Grič - Lesno Brdo lepo zahvaljuje. Posebna zahvala pa gre Borutu Jelovšku, ki je bil glavni organizator "kolesarijade", kuharjem in kuharicam iz kampa, Jožetu Podboju, PGD Bevke in PGD Ligojna za izposojo kombija,  Mizarstvu Jamnik za prevoz koles iz Novega Grada, ter Franciju Jelovšku za prevoz logistike.

22.5.2015 je Anton Jelovšek, častni predsednik, dolgoletni predsednik, dolgoletni član UO, predsednik disciplinske komisije, dolgoletni operativec, član tekmovalne enote članov B1  in mentor starejših gasilk PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval jubilejnih 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članov B, enote starejših gasilk, enote članic B in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 30 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Antonu" ob življenskem jubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva. | Foto: Jure Hodnik | | VEČ......|

3.5.2015 so se Florjanove maše v Dobrniču v organizaciji pobratenega društva PGD Dobrnič udeležili Janez Podboj, Marjanca Jelovšek, Anton Mihevc in Matjaž Nartnik.

3.5.2015 so se Florjanove maše v Bevkah v organizaciji PGD Bevke udeležili Anton Jelovšek, Igor Oblak, Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

25.4.2015 ob 18.uri je v dvorani gasilskega doma in organizaciji PGD Drenov Grič–Lesno Brdo potekala že 12.Florjanova maša v čast sv.Florjanu zavetniku gasilcev. Florjanove maše so se poleg domačega društva udeležili še predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc in člani PGD Bevke, PGD Ligojna, PGD Log, PGD Dragomer-Lukovica, PGD Zaplana, PGD Blatna Brezovica, PGD Vrhnika, PGD Horjul, PGD Žažar, PGD Podolnica, PGD Šentjošt in pobratenega društva PGD Dobrnič.Florjanovo mašo je daroval župnik in dekan g. Blaž Gregorc s sodelovanjem mešanega pevskega zbora KUD Drenov Grič–Lesno Brdo pod vodstvom zborovodje g.Gorazda Jana. Po Florjanovi maši je PGD Drenov Grič-Lesno Brdo skupaj z dobrotami »dobrih gospodinj« za vse udeležence pripravilo družabno srečanje. Vsa nabirka od sv.maše je bila namenjena članom mladinske enote PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za pripravo na gasilsko olimpijado na Poljskem, za kar se vsem lepo zahvaljujemo. PGD Drenov Grič-Lesno Brdo se zahvaljuje vsem, ki so se udeležili Florjanove maše, še posebej gasilcem, župniku g. Blažu Gregorcu za lepo opravljeno sv. mašo, pevskemu zboru KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, pritrkovalcem KD Raskovec, dobrim gospodinjam, donatorjem DG 69, JFM ELEKTRONIK in pobratenemu društvu PGD Dobrnič. | Foto: Aleš Hribar || VABILO |

21.4.2015 je potekala strokovna ekskurzija starejših gasilk in gasilcev GZ Vrhnika (Pivka, Sežana).  Strokovne ekskurzije se je udeležilo 12 starejših gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. | Besedilo: Anton Jereb |

18.4.2015 je  potekal v tovarni zdravil Krka, d. d., Novo mesto Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Ekskurzije (izleta) so se udeležile tudi starejše gasilke PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ( Marjanca, Vera, Mojca, Vincencija in Marta). | VEČ..... |

5.4.2015 ob 7.uri zjutraj je v cerkvi sv. Pavla na Vrhniki potekala slovesna vstajenska velikonočna procesija. Na pobudo g. župnika Blaža Gregorca se vstajenske procesije že nekaj let udeležujejo v svečanih unifomah s prapori posamezna društva, ki delujejo na območju župnije Vrhnika (gasilci, lovci, čebelarji, KD Raskovec, skavti...). Iz našega društva PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je vstajenske procesije udeležilo 12 uniformiranih gasilk in gasilcev s praporom in sicer: Bernarda Novak, Urša Zdešar, Renata Velkavrh, Janez Podboj, Anton Jelovšek, Slavko Koprivec, Aleš Hribar, Andrej Gutnik, Janez Velkavrh, Igor Oblak, Andrej Zdešar in Franci Friškovec.

8.3.2015 je potekal že 12. pohod na Koreno nad Horjulom v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pohoda se je udeležilo 91 pohodnikov iz Drenovega Griča, Lesnega Brda, Sinje Gorice, Loga, Vrhnike in drugod. Zbrali smo se pred gasilskim domom na Drenovem Griču in se v strnjeni koloni odpravili v Lesno Brdski klanec. Pot nas je vodila do cerkve na Lesnem Brdu in prvemu cilju v Zaklancu. V Zaklancu pri gasilskem domu je bil prvi postanek za vse pohodnike, z namenom nabrati novih moči za zadnji in najpomebnejši del osvojiti vrh 725 m visokega hriba Koreno. Janezu Oblaku iz Zaklanca se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vsako letno pripravljeno postojanko z "okrepčili". Po krajšem postanku se je pohod nadaljeval do cilja, kjer nas je pri turistični kmetiji Pr'Lenart čakala malica (klobasa s krompirjem). Po malici, ob toplem in suhem vremenu smo se odpravili v dolino do začetne točke pohoda. Na cilju pohoda v gasilskem domu se je nadaljevalo družabno srečanje pohodnikov še pozno v popoldan. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem pohodnikom za udeležbo in vas vabi še v večjem številu na  13. pohod na Koreno v marcu 2016.

| VABILO |

7.3.2015 je Andrej Friškovec, dolgoletni podporni član, donator in član tekmovalne enote članov B2 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članic in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 24 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Andreju" ob življenskem jubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

11.2.2015 je Andrej Gutnik, orodjar in član UO PGD Drenov Grič - Lesno Brdo praznoval 50 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative, enote članic in vodstva društva. Na vaji je sodelovalo 17 gasilk in gasilcev. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Andreju" ob življenskem lubileju - 50 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

23.1.2015 so predstavniki PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v sestavi Anton Jereb, Marjanca Jelovšek, Fani Cvelbar in Franci Friškovec obiskali na Vrhniki našega župnika in dekana g. Blaža Gregorca na vsakoletnem srečanju. Sodelovanje med župnijo Vrhniko, ki jo vodi župnik g. Blaž Gregorc in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo že več let uspešno poteka, saj se za potrebe župnije v gasilskem domu skozi celotno šolsko leto poučuje verouk za otroke iz naše krajevne skupnosti. V mesecu maju so v dvorani gasilskega doma šmarnice in v decembru Božična devet dnevnica. Ob zavetniku gasilcev sv.Florijanu pa vsako leto župnik g. Blaž Gregorc v dvorani gasilskega doma daruje sv.mašo za potrebe gasilcev in krajanov.  Na srečanju so se tudi dogovorili, da bo 12. Florijanova maša v soboto, 25.4.2015. Sodelovanje pa poteka tudi še na drugih področjih (priprava dvorane za blagoslov velikonočnih jedi, sodelovanje naših članov na vstajenski procesiji...)

6.1.2015 je Tone Mihevc dolgoletni član PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in gasilski veteran praznoval 70 let. Ob tej priložnosti je bila na njegovem domu izvedena »gasilska vaja« članov operative in vodstva društva. Na vaji je sodeloavlo 16 gasilk in gasilcev.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi "Tonetu" ob življenskem ljubileju - 70 let  vse najboljše in še veliko uspešnega delovanja med gasilkami in gasilci našega društva.

Starejše objave