header bg

Organizacija

 Organizacija

19.8..2023 je potekala gasilska parada ob prevzemu novega gasilskega vozila GVC-1 PGD Bevke. Slavnostne parade so se udeležili Jelovšek Borut, Ban Žane, Klevišar Blaž, Friškovec Franci in praporščak Velkavrh Janez.

| V PGD Drenov Grič – Lesno Brdo smo se odločili, da organiziramo zbiralno akcijo nujnih življenjskih pripomočkov za prizadete iz poplavljenih območij. Stvari bomo zbirali v prostorih PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, od srede 9.8.2023 do petka 11.08.2023 med 18.00 in 20.00 uro.

| Preberite več…|

1.7.2023 se je PGD Zaplana poslovilo od ustanovnega člana tov. Lovra Nagodeta. Pogreba s se je  udeležil praporščak Andrej Gutnik.

25.6.2023 je potekala gasilska parada PGD Horjul ob 140 obletnici delovanja društva. Slavnostne parade so se udeležili: Jelovšek Borut, Koprivec Slavko, Koprivec Jelka, Zdešar Sebastjan, Klevišar Blaž in Friškovec Franci s praporom.

24.6.2023 je potekala gasilska parada ob prevzemu gasilskega vozila GVC-1 PGD Brezovica pri Borovnici. Slavnostne parade sta se udeležila praporščak Gutnik Andrej in Friškovec Franci.

24.6.2023 je potekal slavnostni sprejem novega gasilskega vozila GVC-1 PGD Bevke. Slavnostnega sprejema se je udeležilo 5 operativnih gasilcev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo.

23.6.2023 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pred gasilskim domom, organiziralo tradicionalno veselico. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje ansamblu "VIHAR", krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo in vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili veselice. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na veselici in prispevali za srečelov. Pri organizaciji veselice je sodelovalo 50 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

| Člani Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič – Lesno Brdo Vas vabimo na gasilsko veselico z ansamblom VIHAR v petek, 23. junija 2023 ob 20. uri. |

| PROŠNJA ZA SREČELOV |

| OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI CESTE V ČASU GASILSKE PRIREDTVE |

17.6.2023 je potekala slavnostna seja PGD Horjul ob 140 obletnici društva. Slavnostne seje sta se udeležila Gutnik Andrej in  Friškovec Franci.

11.6.2023 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico »Škander«), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste je izvajalo 30 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

9.6.2023 je potekal kolesarski maraton " Barjanka" po Ljubljanskem barju, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem. Varovali smo na Drenovem Griču od  ceste pri transformatorju, na križišču avtoceste na makadamsko cesto  in krožnega križišča v Sinji Gorici. Varovanje ob zapori cest so izvajali štirje člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

4.6.2023 je potekala gasilska parada PGD Zaplana ob 50 obletnici delovanja društva. Slavnostne parade so se udeležili: Žitko Joži, Novak Bernarda, Cvelbar Frančiška, Trpin Antonija, Podboj Jože in Friškovec Franci s praporom.

3.6.2023 je potekala gasilska parada PGD Zaklanec ob 30 obletnici delovanja društva. Slavnostne parade se je udeležil Friškovec Franci.

3.6.2023 je potekala gasilska  parada PGD Verd ob 140 obletnici delovanja društva. Slavnostne parade so se udeležili:  Jelovšek Borut, Ban Žane, Oblak Igor, Kastelic Tia, Liza Ana Mari Jelovšek Liza Ana Mari in praporščak Gutnik Andrej.

27.5.2023 je potekala slavnostna akademija PGD Verd ob 140. obletnici društva. Slavnostne akademije se je udeležil Friškovec Franci.

27.5.2023 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Janka Plestenjaka, dolgoletnega člana UO in NO ter gasilskega veterana. V četrtek, 25.5.2023 je v dvorani gasilskega doma potekala žalna sej, katere se je udeležilo 16 članov društva. Pogreba so se udeležili Ban Žane, Oblak Igor, Zdešar Andrej, Koprivec Slavko, Podboj Jože, Jelovšek Gregor, Klevišar Blaž , Bizjak Vid in praporščak Gutnik Andrej. Zahvaljujemo se tov. Janku za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje. | Osmrtnica |

22.5.-24.5.2023 so bila na novem poligonu pri »Kapelici« izvedena dela  košenje trave ,  grabljenje trave in gnojenje trave. Sodelovali so Janez Jelovšek ŠD Dren, enota mladincev PGD Drenov Grič- Lesno Brdo, Zdešar Sebastjan, Vojka Tine, Vojska Jure, Poličnik Nejc, Jelovšek Borut in Friškovec Franci.

20.5.2023 je potekala slavnostna akademija PGD Zaplana ob 50 obletnici društva. Slavnostne akademije sta se udeležila Gutnik Andrej in Friškovec Franci.

20.5.2023 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Vinka Kuclerja, člana operative, člana tekmovalne enote članov B in gasilskega veterana. Pogreba so se udeležili Jelovšek Borut, Gutnik Andrej in praporščak Velkavrh Janez. Zahvaljujemo se tov. Vinku za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje. | Osmrtnica |

19.5.2023 je potekala slavnostna akademija PGD Zaklanec ob 30 obletnici društva. Slavnostne akademije sta se udeležila Jelovšek Borut in  Friškovec Franci.

15.5.2023 je na Komunalnem podjetju Vrhnika potekala delavnica "Prireditev brez odpadkov. Delavnica je bila organizirana za društva, klube in ostale organizacije v občinah, Borovnica, Log-Dragomer in Vrhnika, ki bodo v letu 2023 organizirali razne prireditve (veselice..itd). Delavnice se je udeležil Andrej Gutnik.

13.5.2023 – Aktivnosti PGD Drenov Grič-Lesno Brdo v začetku leta 2023. | Zapisala: Patricia Borštnar |

| Preberite več |

12.5.2023 je bila organizirana tradicionalna "14 salamijada"v orodjarni gasilskega doma. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje organizatorjem za prejeto donacijo od salamijade. Sodelovali so:  Janez Podboj, Jože Podboj, Anton Mihevc, Andrej Gutnik, Joži Žitko in Daniel Nartnik.

| 14. Salamijada bo v petek, 12.5.2023 ob 19.00 uri v gasilskem domu na Drenovem Griču. |

| VABILO |

10.5.2023 - V Cankarjevem domu Vrhnika je potekala slavnostna akademija občine Vrhnika ob občinskem prazniku. Na slavnostni akademiji je prejel posebno županovo priznanje dolgoletni predsednik GZ Vrhnika in častni predsednik GZ Vrhnika  tov. Vinko Keršmanc. Slavnostne akademije se je udeležil praporščak Andrej Gutnik. Postroja gasilcev gasilskih društev GZ Vrhnika pred Cankarjevem domom ob podelitvi priznanja tov. Vinku Keršmancu so se udeležili: Ban Žane, Borštnar Patricia, Oblak Igor, Koprivec Filip, Klevišar Blaž, Popit Matej,  Gaj Merlini in Franci Friškovec. | Preberite več |

10.5.2023 je  bilo izvedeno košenje trave na  novem poligonu pri »Kapelici«. Pri košenju trave je sodeloval Koprivec Slavko.

6.5.-7.5.2023 je v Čatežu ob Savi potekalo že 34.srečanje predsednic komisij za članice- gasilke v gasilskih zvezah v organizaciji GZS. Srečanja se je udeležila  Barbara Friškovec, kot predsednica komisije članic GZ Vrhnika in članica PGD Drenov Grič – Lesno Brdo.

6.5.2023 je  bilo izvedeno košenje trave na poligonu pri Trnovcu za treninge enot mladink in mladincev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. Pri košenju trave je sodeloval Igor Oblak

12.4.2023 se je pogreba tov. Alenke Gorišek, članice PGD Verd udeležil praporščak Andrej Gutnik..

8.4.2023 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Jože Podboj, Stanka Koprivec, Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

31.3.2023 je potekala delovna akcija na poligonu pri »Kapelici« na Lesnem Brdu. Dela sejanje trave je izvedla kmetija Žitko.

29.3.2023 ob 17.30.uri je potekala v organizaciji KS Drenov Grič - Lesno Brdo in PGD Drenov Grič- Lesno Brdo vsakoletna čistilna akcija,  ki bi morala biti izvedena 25.3.2023 in je bila prestavljena zaradi slabega vremena. Po predhodnem dogovoru je čistilna akcija potekala ob cesti za Horjul v Lesno Brdskem klancu, cesti pod podjetjem "Mineral" in ob cesti za "Kavce", ker je bilo ocenjeno, da je tam največ odpadkov. Ugotovljeno je bilo, da je bilo odpadkov precej več kot prejšnja leta. Čistilna akcija zaradi »Covida« ni potekala zadnja tri leta. Med odpadki je bilo največ plastenk, steklenic in pločevink ob cestnih jarkih, ki so posledica metanja nekulturnih voznikov iz avtomobila in ostalih. Odpadkov se je nabralo kar za celo avto prikolico. Po čistilni akciji je organizator pripravil za vse udeležencev malico v gasilskem domu.

22.3.2023 – 24.3.2023 je potekala delovna akcija na poligonu pri »Kapelici« na Lesnem Brdu. Dela planiranje zemlje je izvedel Jan Jeraj. Dela brananje poligona je izvedel David Novak. Sodelovala sta Sebastjan Zdešar in Janez Podboj. Pri pobiranju kamenja so sodelovali: Nejc Tome, Blaž Oblak, Nejc Poličnik, Lucija Koprivec in enota mladincev.
24.3.2023 - Postavitev mladinskega poligona pri Trnovcu za treninge mladinskih enot PGD Drenov Grič – Lesno Brdo na zelenici ob avtocesti. Sodelovali so: Sebastjan Zdešar, Tine Vojska, Jaka Zdešar, Blaž Klevišar, Gaj Merlini in članice enote mladink.
Po zaključku obeh delovnih akcij je sledila malica (pizza Jurman), ki jo je doniralo podjetje Kremeniti d.o.o. Jaka Puc. Se zahvaljujemo za donacijo.

| KS Drenov Grič - Lesno Brdo, PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, KUD Drenov Grič – Lesno Brdo in ŠD DREN vas vabijo na čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto 25. marca 2023, s pričetkom ob 9.00 uri pred gasilskim domom na Drenovem Griču.| 

| VABILO |

24.3.2023 je v PGD Verd potekala Skupščina Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine GZ Vrhnika sta se udeležila Borut Jelovšek in Žane Ban.

18.3.2023 je v Kulturni dvorani v Dekanih potekalo izobraževanje za predsednice in namestnice predsednic komisij za delo s članicami v gasilskih regijah in gasilskih zvezah, ki ga je organiziral Svet članic GZS. Ob pričetku srečanja nas je najprej pozdravila podžupanja Mestne občine Koper, Jasna Softić. Na izobraževanju smo poslušale predavanje namestnice predsednice GZS, dr. Janje Stajnko Kramer, ki nam je predstavila svojo gasilsko pot, Pravilnik o nošenju gasilske uniforme, aktivnosti članic v preteklem letu in aktualno zakonodajo na področju gasilstva. Predstavila nam je tudi načrt dela GZS v prihodnje. Rdeča nit predavanja je bila pomembnost sodelovanja članic v gasilskih organizacijah na vseh nivojih. V nadaljevanju nam je Namestnik poveljnika Obalnokraške regije, Dejan Slavec predstavil poročilo o nesreči, ki se je zgodila leta 2019, ko je prišlo do izlitja kerozina na želežniški progi Divača – Koper, v predoru Dol. Poveljnik Obalnokraške regije, Marko Adamič pa nam je v nadaljevanju na zanimiv in slikovit način predstavil poročilo o požaru na Krasu, ki je Slovenijo prizadel julija 2022. Poudaril je pomembnost sodelovanja med vsemi gasilci ter uporabo znanja v vseh intervencijah.
Ob koncu izobraževanja nam je Jasmina Vidmar, predsednica Sveta članic GZS predstavila plan dela za leto 2023. Poskrbljeno pa je bilo tudi za smeh, ko nam je gledališka skupina Kulturnega društva Dekani uprizorila skeč Wimbledon. Polne novih znanj in vtisov smo se članice odpravile proti domu. | za PGD DG LB zapisala: Barbara Friškovec |

17.3.2023 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora sta se udeležila Tine Vojska in Blaž Oblak.

11.3.2023 je potekal Občni zbor PGD Breg - Pako. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

4.3.2023 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Andrej Gutnik.

3.3.2023 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Slavko Koprivec in Jelka Koprivec.

25.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora so se udeležili Patricia Lucija Koprivec, Nina Šubelj in Franci Friškovec.

24.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora sta se udeležila Slavko Koprivec in Jelka Koprivec.

21.2.2023 se je pogreba tov. Janeza Jeraja, člana PGD Bevke udeležil praporščak Janez Velkavrh.

19.2.2023 je potekal Občni zbor mladih PGD Andraž na Polzelo.  Občnega zbora mladih so se udeležili člani mladinske olimpijske enote PGD Drenov Grič-Lesno Brdo Bor Škof Jelovšek, Jaka Zdešar, Vid Bizjak, Žan Oblak, Domen Oblak, Domen Keršmanc, Jakob Vojska in mentorja Andrej Zdešar in Franci Friškovec.

18.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se udeležili Patricia Borštnar, Kristina Popit in Anton Jereb.

17.2.2023 je potekal Občni zbor mladih PGD Mavčiče.  Občnega zbora mladih so se udeležili člani mladinske enote PGD Drenov Grič-Lesno Brdo Jaka Zdešar, Jernej Osredkar, Nal Zalokar Tavželj in Til Ogorevc ter mentor Tine Vojska.

17.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Padež - Pokojišče - Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Andrej Gutnik.

21.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Lopata GZ Celje. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek, Gregor Jelovšek, Marjan Tavčar in Matjaž Mrzlikar.

21.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora so se udeležili Janez Podboj, Anton Jereb in Franci Friškovec.

21.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora so se udeležile Joži Žitko, Fani Cvelbar in Bernarda Novak.

4.2.2023 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so Marjanca Jelovšek, Mojca Tome, Dani Ciuha, Jože Podboj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

4.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Podlipa-Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Sebastjan Zdešar in Blaž Klevišar.

3.2.2023 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora sta se udeležila Žane Ban in Igor Oblak.

28.1.2023 ob 18. uri je potekal 99.letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc,  namestnik poveljnika GZ Vrhnika tov. Pavel Remškar, predsednik komisije za veterane GZ Vrhnika tov. Rajko Pirc,  predsednik GZ Horjul tov. Lado Prebil, predsednik sveta KS Drenov Grič - Lesno Brdo g. Slavko Keršmanc, predsednik ŠD DREN g. Janez Jelovšek, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika in GZ Horjul: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Sinja Gorica, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Verd, Vrhnika, Stara Vrhnika, Ligojna, Padež - Pokojišče – Zavrh, Horjul, Podolnica, Zaklanec, Lopata, pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem in prijateljskega društva DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana (Hrvaška) . Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Boruta Jelovška, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzela delovna predsednica tov. Patricia Borštnar. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2022 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednji dogodek v društvu je bila uvrstitev in nastop enote mladincev na gasilski olimpijadi v Celju, kjer so postali olimpijski prvaki. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, namestnik poveljnika GZ Vrhnika, predsednik GZ Horjul, predsednik sveta KS Drenov Grič – Lesno Brdo, predsednik ŠD DREN Drenov Grič- Lesno Brdo, ter ostali predstavniki PGD, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Po sprejemu poročil o delovanju društva je sledila razrešitev vodstva, ki  je društvo vodilo v obdobju 2018-2023. Predsednica kandidacijske  komisije tov. Nina Ciuha Cerkovnik je predstavila občnemu zboru listo kandidatov. Predsednica volilne komisije tov. Lea Hanželič je predlagano kandidacijsko listo dala na glasovanje Občnemu zboru. Občni zbor je soglasno izvolil novo vodstvo društva za obdobje 2023-2028 (predsednik Borut Jelovšek, namestnica predsednika Patricia Borštnar, poveljnik Žane Ban, namestnik poveljnika Tilen Podobnikar in 15 članski UO, NO, Disciplinsko komisijo in člane poveljstva  PGD Drenov Grič- Lesno Brdo. Novi poveljnik tov. Žane Ban se ja zahvalil za zaupanje. Novi oziroma stari predsednik društva tov. Borut Jelovšek je občnemu zboru predstavil  plan društva za leto 2023 in srednjeročno obdobje, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter priznanja GZ Vrhnika  III. stopnje in  II.  stopnje. PGD Drenov Grič -Lesno je dosedanjem predsedniku GZ Vrhnika tov. Vinku Keršmancu, ki končuje predsedniški mandat GZ Vrhnika podelilo posebno društveno zahvalo. Predsednik tov.Borut Jelovšek je podelil dosedanjemu UO, No in DK posebno zahvalo. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

| OBČNI ZBOR PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 28.1.2023 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma. |

| VABILO |

| POSTOPEK KANDIDIRANJA ZA VOLITVE V ORGANE PGD DG-LB  |

| OBRAZCI ZA KANDIRANJE |

| LISTA KANDIDATOV ZA OBDOBJE 2023 - 2028 |

27.1.2023 je potekal Občni zbor PGD Dragomer-Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Patricia Borštnar, Gaj Merlini in Jošt Oblak.

25.1.2023 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Alfonza Dolinarja. Pogreba se je udeležil praporščak Andrej Gutnik. Zahvaljujemo se tov. Alfonzu u za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

21.1.2023 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Marina Jereb in Anton Jereb.

21.1.2023 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Andrej Zdešar in Daniel Nartnik.

14.1.2023 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora sta se udeležila Filip Koprivec in Matej Popit.

13.1.2023 je potekal Občni zbor mladih PGD Podgorica-Šentjakob.  Občnega zbora mladih se je udeležilo sedem članov mladinske olimpijske enote PGD Drenov Grič-Lesno Brdo in mentorja Sebastjan Zdešar in Tine Vojska.

| Krajani boste koledarje in položnice prejeli na dom, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno transakcijski račun.  Že v naprej se zahvaljujemo za vaše prostovoljne prispevke, želimo vam "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2023"  ter vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom Na pomoč. Upravni odbor PGD Drenov Grič - Lesno Brdo..|

| POLOŽNICA |

| VOŠČILO 2023 | 

| 31.12.2022 ob 20.uri bo v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v dvorani gasilskega doma potekalo tradicionalno silvestrovanje z ansamblom Duo MOJ DAR + CEKAR MALICA. Vstopnina je 15€. Dodatne informacije (Janez tel.: 041 356 848). | Odpovedano zaradi premajhnega števila prijav!!

28.12.2022 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podpornega člana tov. Branka Rožnika. Zahvaljujemo se tov. Branku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

26.12.2022 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jereb, Primož Dular, Slavko Koprivec, Tomaž Kastelic, Tine Vojska Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Žane Ban, Igor Oblak, Matej Popit, Janez Velkavrh, Sebastjan Zdešar in Jure Vojska. Borut Jelovšek in Andrej Zdešar sta obiskala vse sponzorje in donatorje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pripravo koledarja za leto 2022 je izvedel Žane Ban. Naročilo in dobavo koledarja je izvedla Joži Žitko. Vsem gasilkam, gasilcem, krajanom, sponzorjem in donatorjem se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2022 ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2023.

22.12.2022 je na Vrhniki potekala na Vrhniki osamosvojitvena proslava. Proslave se je udeležil praporščak Andrej Gutnik.

18.12.2022 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane so sodelovali Gregor Jelovšek, Igor Oblak, Žan Oblak, Slavko Keršmanc in Franci Friškovec.

14.12.2022 je bila na dvorišču pred vhodom v gasilski dom postavljena in okrašena z "lučkami" novoletna jelka. Sodelovalo je 8 gasilcev.

13.12.2022 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Igor Oblak-član, Žane Ban-član, Tilen Podobnikar-član, Franci Friškovec-član  in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

1.11.2022 se je komemoracije ZB NOB Vrhnika in Občine Vrhnika ob spomeniku borcem padlim v NOB na Drči,  udeležil praporščak PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Andrej Gutnik.

30.10.2022 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podpornega člana tov. Janeza Ogrina. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

21.10.2022 je potekala skupščina ŠD Dren, na katero je bilo povabljeno PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

15.10.2022 je potekala žalna komemoracija NOB v Padežu. Na proslavi je sodeloval praporščak Andrej Gutnik.

13.9.2022 je potekalo v gasilskem domu in na poligonu »pri Trnovcu« snemanje prispevka "mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo zlati olimpijski prvak"i RTV Slovenija za oddajo Infodrom, ki je bila na sporedu 30.9.2022.  | Več…prispevek se prične pri 8:48 min. |

23.9.2022 se je pogreba tov. Janeza Fortuna člana PGD Podlipa - Smrečje udeležil praporščak Andrej Gutnik.

17.9.2022 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podpornega člana tov. Janeza Leskovca. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

3.9.2022 je potekala slavnostna seja PGD Breg – Pako ob 100 letnici delovanja. Na slavnostno sejo je bilo povabljeno PGD Drenov Grič – Lesno Brdo.

20.8.2022 smo se na povabilo PGD Bevke udeležili slovesnosti ob 110 obletnici delovanja društva. Praznovanja PGD Bevke so se udeležili: Borut Jelovšek, Igor Oblak, Slavko Koprivec, Joži Žitko, Fani Cvelbar, Jelka Koprivec, Liza Anamari Jelovšek, Tia Kastelic, Franci Friškovec.

15.8.2022 je potekala slavnostna akademija PGD Bevke ob 110 obletnici društva. Slavnostne akademije sta se udeležila Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

14.8.2022 je potekala gasilska  parada PGD Dragomer – Lukovica ob prevzemu novega gasilskega vozila GVC-3. Slavnostne parade so se udeležili: Igor Oblak, Jože Podboj, Žan Oblak, Jakob Vojska, Domen Keršmanc in Franci Friškovec.

6.8.2022 je potekala gasilska  parada PGD Podlipa – Smrečje ob 100 obletnici delovanja društva. Slavnostne parade so se udeležili:  Janez Podboj, Jože Ogorevc, praporščak Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

29.7.2022 se je pogreba tov. Damijana Bezeljaka PGD Zaplana udeležil praporščak Andrej Gutnik.

29.7.2022: Naš časopis – Zlati gasilci. | Preberite več…naslovna stran in stran 8 |

27.7.2022 je potekala v PGD Zaplana žalna seja za pokojnega tov. Damijana Bezeljaka. Žalne seje so se udeležili: Borut Jelovšek, Jože Podboj in Andrej Gutnik.

25.7.2022: Slovenske novice - Gasilska olimpijada je bila zelo uspešna tudi za slovenske gasilce in gasilke. Ti so na njej skupaj osvojili štiri zlate, eno srebrno in dve bronasti medalji. | Preberite več…|

24.7.2022: Planet TV - Tako so sprejeli zmagovalce letošnje gasilske olimpijade. | VEČ…|

| GASILSKA OLIMPIJADA CELJE 2022 od 17. do 24. julija 2022. | Preberite več - CTIF CELJE| | Preberite več - GZS |

24.7. 2022 je v domačem kraju sledil sprejem za prvo Slovensko moško mladinsko ekipo, ki je osvojila zlato olimpijsko medaljo. Sprejem se je začel že v prvih metrih ob prihodu v vas, kjer je prvakom čestital predsednik društva. Že po prevozu skozi vas je bilo jasno, da gre za veličasten sprejem, krajevne table so bile opremljene z zmagovitimi napisi, čez cesto so bili na mlajih obešeni transparenti. Pot do gasilskega doma je vodila čez nepregledno število gasilskih curkov in mimo množice navijačev. Ni manjkalo navijaških zastav, transparentov, vzklikov in neizmernega veselja. Na odru so jih pozdravili župan g. Danijel Cukjati, predstavnica GZS in namestnica predsednika regijskega sveta Notranjske  regije tov. Mojca Cempre,  predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, poveljnik GZ  tov. Benjamin Svenšek, predsednik KS Drenov Grič – Lesno Brdo g. Pavel Oblak ter še ostali visoki gostje  in društva iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Horjul, GZ  Dolomiti in pobratenega  društva PGD Dobrnič. Po končanem sprejemu je sledilo zasluženo proslavljanje do jutranjih ur. | Zapisal: Tine Vojska |

| Vabimo Vas na slavnostni sprejem mladinske ekipe PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, ki bo v nedeljo, 24. 7. 2022 ob 10.00 uri pri gasilskem domu na Drenovem Griču. | VABILO |

23.7.2022 je odšel iz Drenovega Griča navijaški avtobus na olimpijado v Celje na razglasitev rezultatov, kjer so mladinci PGD Drenov Grič – Lesno Brdo osvojili zlato olimpijsko medaljo. Slovesne razglasitve se je udeležilo 70 navijačev našega društva.

22.7.2022 in 23.7.2022 so bili za slovesen sprejem zlatih olimpijcev postavljeni »mlaji« pred trgovino Mercator na Drenovem Griču in pri kmetiji Jeraj na Lesnem Brdu. Sodelovalo je 20 gasilcev.

21.7.2022 je zgodaj zjutraj iz Drenovega Griča odšel na gasilsko olimpijado v Celje še drugi navijaški avtobus in še številni navijači z osebnimi vozili. Na stadionu so se pridružili še navijači prvega navijaškega avtobusa, ki so bili nastanjeni v ŠRC Lopata in so se udeležil otvoritve olimpijade in gasilskega koncerta. Skupaj je bilo na stadionu 130 navijačev, ki so navijali za mladince PGD Drenov Grič – Lesno Brdo iz PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, društev GZ Vrhnika, krajanov KS Drenov Grič - Lesno Brdo in drugod. Naši navijači so bil na tribuni združeni še z navijači mladink PGD Andraž nad Polzelo, mladink PGD Podgorica - Šentjakob in mladinci PGD Mavčiče. Vsem našim navijačem so bile razdeljene spominske majice in kape. Po končanem tekmovalnem delu je za vse naše navijače potekalo družabno srečanje v ŠRC Lopata. PGD Drenov Grič – Lesno Brdo se zahvaljuje GZ Vrhnika, Občini Vrhnika, KS Drenov Grič - Lesno Brdo, vsem donatorjem, krajanom, članom društva in vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli k uspehu naše mladinske enote na olimpijadi.

| Na gasilski olimpijadi bo nastopila v Slovenski reprezentanci enota mladincev PGD Drenov Grič – Lesno Brdo. Ob tej priložnosti PGD Drenov Grič-Lesno Brdo organizira navijaški avtobus, ki  bo enoto spremljal na tekmovanju.  Termin odhoda navijaškega avtobusa na Mladinsko olimpijado v Celju  je v četrtek, 21.07.2022. | VABILO - Navijaški avtobus | 

15.7.2022 je v farni cerkvi na Vrhniki potekala sv. maša za uspeh mladinske enote na olimpijadi v Celju. Maše se je udeležili enota mladincev PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, mentorji, starši otrok, vodstvo društva in člani ostalih tekmovalnih enot v društvu.

9.7.2022 je potekalo v pobratenem društvu PGD Dobrnič slavnostno razvitje gasilskega prapora in prevzem novega gasilskega vozila GVM-1. Slavnostne parade so se udeležili:  Janez Podboj, Joži Žitko, Fani Cvelbar in praporščak Janez Velkavrh.

25.6.2022 je potekala proslava PGD Brezovica pri Borovnici ob 70 obletnici delovanja društva in prevzemu novega gasilskega doma. Slovesnosti so se udeležili:  Jože Podboj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

24.6.2022 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pred gasilskim domom, organiziralo veselico za nastop enote mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na mladinski gasilski olimpijadi v Celju od 17.7.-24.7.2022. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje ansamblu "SMEH", krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo in vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili veselice. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na veselici in prispevali za srečelov. Pri organizaciji veselice je sodelovalo 50 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

| Člani Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič – Lesno Brdo Vas vabimo na gasilsko veselico z ansamblom SMEH v petek, 24. junija 2022 ob 20. uri. |

| PROŠNJA ZA SREČELOV |

| OBVESTILO O ZAPORI CESTE |

19.6.2022 je potekala tradicionalna kolesarska dirka UCI po Sloveniji, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest na Lesnem  Brdu in Drenov Griču. Varovanje ob zapori ceste je izvajalo 12 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

18.6.2022 je potekala slavnostna seja PGD Podlipa-Smrečje ob 100 obletnici društva. Slavnostne seje sta se udeležila Andrej Zdešar in Franci Friškovec.

12.6.2022 smo se na povabilo PGD Ligojna udeležili slovesnosti ob 70 obletnici društva in prevzemu nove gasilske avtocisterne AC 25/60. Praznovanja PGD Ligojna so se udeležili Borut Jelovšek, Igor Oblak, Gregor Jelovšek, Jan Jeraj, Anže Klevišar, Franci Friškovec in praporščak Janez Velkavrh.

12.6.2022 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico »Škander«), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste je izvajalo 30 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

31.5.2022 so se končale Šmarnice, ki so potekale na odru dvorane gasilskega doma vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 1.5.-31.5.2022. Pri pripravi na šmarnice je  sodeloval Franci Friškovec.

28.5.2022 smo se na povabilo PGD Log udeležili slovesnosti ob 100 obletnici društva. Praznovanja PGD Log so se udeležili Borut Jelovšek, Gregor Jelovšek, Jan Jeraj, Franci Friškovec in praporščak Andrej Gutnik.

21.5.2022 smo se na povabilo PGD Sinja Gorica udeležili slovesnosti ob 40 obletnici društva in slovesnemu prevzemu novega gasislkega vozila GVC 24/5. Praznovanja PGD Sinja Gorica so se udeležili Joži Žitko, Urša Zdešar, Fani Cvelbar, Franci Friškovec in praporščak Andrej Gutnik.

20.5.2022 je potekala slavnostna seja PGD Log ob 100 obletnici društva. Slavnostne seje so se udeležili Borut Jelovšek, Gregor Jelovšek in Blaž Klevišar.

14.5.2022 smo se na povabilo PGD Blatna Brezovica udeležili slovesnosti ob 100 obletnici društva. Praznovanja PGD Blatna Brezovica so se udeležili Borut Jelovšek, Jože Podboj, Franci Friškovec in praporščak Andrej Gutnik.

30.4.2022 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekala 17. Florjanova maša. Pri pripravi, organizaciji in sodelovanju pri maši so sodelovali: Borut Jelovšek, Igor Oblak, Andrej Zdešar, Janez Podboj, Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Stanka Koprivec, Bernarda Novak,  Joži Žitko, Jelka Koprivec, Taja Pišek, Patricia Koprivec, Lucija Koprivec, Dani Ciuha, Lora Tinkara Jelovšek, Andrej Gutnik, Jože Podboj, Daniel Nartnik, Anton Mihevc, Matej Popit, Tomaž Kastelic, Aleš Vojska, Nejc Tome, Blaž Klevišar, Janez Velkavrh, Anže Zdešar, Sebastjan Zdešar, Roman Jesenko, Primož Dular, Žane Ban, Anže Klevišar, Tine Vojska, Marjan Tavčar, Anton Jereb, Franci Friškovec in enota mladincev ter mladink. Poleg priprave orodjarne za pogostitev in dvorane, kjer je bila opravljena sv. maša, je bilo izvedeno čiščenje dvorane.

 | 17. Florjanova maša v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v soboto, 30.4.2022 ob 18.00 uri v dvorani gasilskega doma na Drenovem Griču.| | VABILO |

27.4.2022 je bilo izvedeno sajenje rož balkonskega cvetja za na okna gasilskega doma. Sodelovali so Majda Mihevc, Tone Mihevc, Marjanca Jelovšek in Andrej Gutnik.

22.4.2022 je bila organizirana tradicionalna "13 salamijada"v orodjarni gasilskega doma. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje organizatorjem za prejeto donacijo od salamijade. Sodelovali so:  Janez Podboj, Jože Podboj, Anton Mihevc, Matjaž Nartnik, Marjanca Jelovšek in Andrej Gutnik.

20.4.2022 je bila izvedena delovna akcija na poligonu pri »Kapelici« na Lesnem Brdu, pobiranje kamenja ter brananje poligona, pred setvijo trave. Dela brananje poligona je izvedel David Novak.  Pri pobiranju kamenja so sodelovali: Igor Oblak,  Andrej Zdešar, Janez Podboj (z traktorjem in prikolico), Andrej Gutnik, Daniel Nartnik, Gregor Jelovšek, Primož Dular, Blaž Klevišar, Anže Klevišar, Tine Vojska, Sebastjan Zdešar, Jošt Oblak, Anže Oblak, Nejc Poličnik,  Jure Vojska ter enota mladincev

19.4.2022 se je pogreba tov. Alberta Sotlarja člana PGD Vrhnika udeležil praporščak Andrej Gutnik.

16.4.2022 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Jože Podboj, Stanka Koprivec, Borut Jelovšek, Blaž Klevišar in Franci Friškovec.

14.4.2022 je bila izvedena napeljava električne instalacije in montaža luči na stolpu gasilskega vozila GVC 16/25 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

13.4.2022 sta se pogreba tov. Zdravka Krvine člana PGD Horjul udeležila Andrej Zdešar in praporščak Andrej Gutnik.

9.4.2022 - Vsakoletna čistilna akcija je bila zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana.

| KS Drenov Grič - Lesno Brdo, PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, KUD Drenov Grič – Lesno Brdo in ŠD DREN vas vabijo na čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto 9. aprila 2022, s pričetkom ob 9.00 uri. Čistilna akcija bo potekala ob vsakem vremenu.|

8.4.2022 ob 20. uri je potekal 98. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni orodjarni gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc predsednik sveta KS Drenov Grič - Lesno Brdo g. Pavel Oblak, predsednik ŠD DREN  Drenov Grič – Lesno Brdo g. Branko Bizjak. Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Boruta Jelovška, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2021, kljub koronakrizi zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednji dogodek v društvu je bila nabava novega gasilskega vozila GVM-1. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, predsednik sveta KS Drenov Grič – Lesno Brdo, predsednik ŠD DREN, ter ostali prisotni, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Borut Jelovšek je občnemu zboru predstavil plan društva za leto 2022 in srednjeročno obdobje, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter priznanja GZ Vrhnika . Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

8.4.2022 v organizaciji Gasilske zveze Slovenije so natanko ob 18. uri po vseh 120 gasilskih zvezah oziroma v vseh 212 slovenskih občinah na priložnostnih prireditvah 100 dni pred začetkom Gasilske olimpijade Celje 2022 sočasno dvignili zastave gasilske olimpijade Celje 2022. Osrednja prireditev dviga zastave olimpijade GZ Vrhnika za društva GZ Vrhnika in za Občino Vrhnika je potekala pred gasilskem domom na Drenovem Griču v organizaciji GZ Vrhnika in PGD Drenov Grič – Lesno Brdo. Na prireditvi je sodelovalo 130 gasilk in gasilcev ter mladine. Dvig zastave gasilske olimpijade Celje 2022 je bil organizira tudi v Občini Log-Dragomer in Občini Borovnica pred osrednjo prireditvijo na Drenovem Griču. Po prireditvi je potekalo še družabno srečanje.

| Gasilska zveza Vrhnika vabi na slavnostno razglasitev Gasilske olimpijade Celje 2022 v Gasilski zvezi Vrhnika, ki bo v petek, 8.4.2022 ob 18.00 uri pri gasilskem domu na Drenovem Griču. Zbor gasilcev 17.30 uri. |

5.4.2022 je bila izvedena postavitev droga za obešanje zastave pred gasilskim domom pri lopi. Sodelovali so Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Andrej Gutnik, Janez Podboj in Danijel Nartnik.

30.3.2022 - Demontaža kipa sv. Florjana iz vitrine gasilskega doma za obnovitev in restavriranje. Sodelovali so: Andrej Zdešar, Janez Podboj, Sebastjan Zdešar, Andrej Gutnik.

26.3.2022 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Jelovšek Borut, Janez Podboj, Andrej Gutnik, Marjan Tavčar , Jože Ogorevc, Matjaž Mrzlikar, Gregor Jelovšek.

25.3.2022 je v PGD Bevke potekala Skupščina Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine GZ Vrhnika se je udeležil Borut Jelovšek.

24.3.2022 se je PGD Zaplana poslovilo od častnega poveljnika Gasilske zveze Vrhnika, častnega predsednika PGD Zaplana ter prejemnika priznanja za življenjsko delo - kipec gasilca tovariš a Pavla Bizjana -starejšega. Pogreba sta se udeležila: praporščak Andrej Gutnik in Anton Jereb.

23.3.2022 je potekala v PGD  Zaplana žalna seja za častnega poveljnika Gasilske zveze Vrhnika, častnega predsednika PGD Zaplana ter prejemnika priznanja za življenjsko delo - kipec gasilca tovariš a Pavla Bizjana -starejšega. Žalne seje so se udeležili: Jelovšek Borut, Slavko Koprivec, Jože Ogorevc, Dušan Rodošek, Marjanca Jelovšek in Ani Jelovšek.

19.3.2022 je potekal redni občni zbor in slavnostna seja ob 40 letnici društva PGD Sinja Gorica. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Andrej Gutnik.

18.3.2022  - Urejanje okolice v parku gasilskega doma, montaža stebričkov in verige okrog drevesa ter urejane zelenice in rož. Dela izvedel Andrej Gutnik.

26.2.2022 je potekal redni občni zbor in slavnostna seja ob 100 letnici društva PGD Blatna Brezovica Občnega zbora se je udeležil praporščak Andrej Gutnik.

23.2.2022 j e potekalo planiranje terena z delovnim strojem na novem gasilskem poligonu pri »Kapelici » na Lesnem Brdo. Dela je izvedlo podjetje PNEV-CAR. Sodeloval je Janez Podboj.

11.2.2022 so se pogreba tov. Bernarda Kozjeka člana in častnega predsednika PGD Horjul udeležili Andrej Zdešar, Sebastjan Zdešar in Franci Friškovec s praporom..

10.2.2022 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana in donatorja tov. Janeza Jamnika. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje. Pogreba so se udeležili Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Sebastjan Zdešar in praporščak Janez Velkavrh.

6.2.2022 sta se pogreba tov. Tomaža Keršmanca člana PGD Bevke udeležila Borut Jelovšek in praporščak Andrej Gutnik.

 | Trenutne epidemiološke razmere nam ne omogočajo tradicionalnega obiska gasilcev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo s koledarji, zato ga tudi letos ne bo. Krajani boste koledarje in položnice prejeli v poštni nabiralnik, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno transakcijski račun.  Že v naprej se zahvaljujemo za vaše prostovoljne prispevke, želimo vam "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2022"  ter vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom Na pomoč. Upravni odbor PGD Drenov Grič - Lesno Brdo | | VOŠČILO 2022 |  |Položnica |

 | Moja Občina | Gasilska kronika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2021 | Besedilo: Igor Oblak | Preberite več...| 

30.12.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podpornega člana tov. Franca Boha. Zahvaljujemo se tov. Francu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje. Pogreba se je udeležil praporščak Andrej Gutnik

29.12.2021 je PGD Padež-Pokojišče-Zavrh prevzelo od PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v uporabo gasilsko vozilo GVM-1.

28.12.2021 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Tilen Podobnikar-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

28.12.2021 se je pogreba tov.Ivana Turka člana PGD Bevke udeležil praporščak Andrej Gutnik.

26.12.2021 se je pričelo raznašanje koledarjev v poštni nabiralnik za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter krajane. Tradicionalnega obiska gasilcev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo s koledarji letos ne bo. Krajani boste koledarje in položnice prejeli v poštni nabiralnik, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno transakcijski račun. Pripravo koledarja za leto 2022 so izvedli Žane Ban, Rok Hribar in Kristina Popit. Naročilo in dobavo koledarja je izvedla Joži Žitko. Vsem gasilkam, gasilcem, krajanom, sponzorjem in donatorjem se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2021 ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2022.

22.12.2021 - V Cankarjevem domu Vrhnika je potekala slavnostna akademija Občine Vrhnika in praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti. Na slavnostni akademiji so podelili občinska priznanja. Na slavnostni akademiji je srebrno plaketo prejelo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, ki beleži vrhunske rezultate na področju gasilskega tekmovanja. Slavnostne akademije in podelitve sta se udeležila Andrej Zdešar in Sebastjan Zdešar. | Preberite več |

20.12.2021 je bila zmontirana kontrola pristopa na stranska vrata v orodjarno. Dela sta izvedla Jan Jeraj in Blaž Klevišar. Razdeljene so bile tudi nove vstopne kode za vstop v orodjarno članom društva, po sklepu UO PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

16.12.2021 - V okviru obeležitve bližajoče se stoletnice društva smo se drenovški gasilci v preteklem letu odločili za nakup novega sodobnega vozila za prevoz moštva GVM-1. Kljub težavam z dobavami avtomobilske industrije, je novo sodobno vozilo v naši garaži. Ob tem se gasilci zahvaljujemo Občini Vrhnika in GZ Vrhnika, ki sta poskrbeli za levji delež financiranja novega vozila. Še posebna zahvala  gre vam krajanom in krajankam KS Drenov Grič-Lesno Brdo, ki ste s prostovoljnimi prispevki omogočili nakup novega vozila. Tako ste vsi vi postali prostovoljci, ki podpirate gasilsko organizacijo. Vrednost novega vozila presega 70.000€. Društvo  je moralo zagotoviti nekaj več kot 20.000€. | Besedilo: Igor Oblak|

15.12.2021 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

14.12.2021 je bila izvedena montaža in priklop UPS-a v omarico Univerzalnega ožičenja ter montaža kabla za sistem kontrole pristopa. Dela je izvedlo podjetje Advant.

7.12.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podpornega člana tov. Stanka Tomšiču. Zahvaljujemo se tov. Stanku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

3.12.2021 je bila na dvorišču pred vhodom v gasilski dom postavljena in okrašena z "lučkami" novoletna jelka.

7.11.2021 se je pogreba tov.Jožefa Keršmanca člana PGD Bevke udeležil praporščak Andrej Gutnik.

30.9.2021 je potekala  ureditev in označitev meje parcele gasilskega doma.

6.9.2021 je Upravna enota Vrhnika izdala odločbo za Uporabno dovoljenje za gasilski dom PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

5.9.2021 smo na prošnjo podružnične OŠ Drenov Grič v gasilskem parku postavili mize za šolske dejavnosti (delavnice). Sodelovala sta Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

20.8.2021 - Kot je bilo dogovorjeno smo v letošnjem letu pričeli s postopki nakupa novega vozila GVM-1. V začetku meseca julija smo uspešno zaključili javni razpis, na katerem smo izbrali dobavitelja.  Vozilo je prispelo v Ljubljano, sedaj pa gre na predelavo in vgradnjo opreme, ki smo jo izbrali.

28.7.2021 je 70 članov in simpatizerjev društva prejelo nove kolesarske drese PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Prejemniki dresov so sami prispevali del denarja ostalo pa sponzorji. Kolesarske drese je izdelalo podjetje Žolna šport iz Ljubljane.

8.7.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podporne članice tov. Jožefe Pižmoht. Zahvaljujemo se tov. Jožefi za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

6.7.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podporne članice tov. Bernarda Celarc. Zahvaljujemo se tov. Bernardi za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

26.6.2021 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Andrej Gutnik, Matjaž Nartnik, Ani Jelovšek in Franci Friškovec.

30.6.2021 je bil uspešno končan razpis (javno naročilo) za nabavo novega gasilskega vozila GVM-1 PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

18.6.2021 je v dvorani gasilskega doma PGD Log potekala Skupščina Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine GZ Vrhnika sta se udeležila Žane Ban in Franci Friškovec.

13.6.2021 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico Škander), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste je izvajalo 30 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

10.6.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornnega člana tov. Antona Bartola. Zahvaljujemo se tov. Antonu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

6.6.2021 je po državnem tekmovanju v orodjarni gasilskega doma potekalo srečanje vseh članskih tekmovalnih enot, enote starejših gasilk, vodstva društva, operative, UO, NO in DK PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

5.6.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Ivana Podboja. Zahvaljujemo se tov. Ivanu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

26.5.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od podporne članice tov. Marije Metljak. Zahvaljujemo se tov. Mariji za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

18.5.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornnega člana tov. Ivana Kastelica. Zahvaljujemo se tov. Ivanu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

| 11.5.2021 | GZS | IZŠEL JE IZVLEČEK PRIROČNIKA O GASILSKEM PROTOKOLU  | | Preberite več...

| 4.5.2021 | GZS | 4. MAJ – GOD SV. FLORJANA | | Preberite več...|

| 24.4.2021 | 17. FLORJANOVA MAŠA PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO, KI JE BILA PREDVIDENA ZA V SOBOTO, 24.4.2021 JE ODPOVEDANA ZARADI ZDRAVSTVENIH RAZMER. |

| 31.3.2021 | GZS | »NALEZIMO SE DOBRIH NAVAD – CEPIMO SE«  | | Preberite več...|

| 30.3.2021 | GZS | VELIKONOČNI KONCERT – UGODNEJE ZA GASILCE | | Preberite več...|

6.2.2021 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornnega člana tov. Janeza Koprivca. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

| OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 30.1.2021 ob 18. uri. | | Občni zbor je do nadaljnjega prestavljen zaradi epidemije Covid-19 |

29.1.2021 je potekal Občni zbor PGD Zaklanec. Občni zbor je potekal sicer preko spletne aplikacije ZOOM. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec

| 8.1.2021 | GZS | IZVEDBA OBČNIH ZBOROV IN SKUPŠČIN TER ODDAJA LETNIH POROČIL | | Preberite več..

| 29.12.2020 | GZS | ZBIRANJA DONACIJ OB KONCU LETA 2020 | | Preberite več...|

24.12.2020 se je pričelo raznašanje koledarjev v poštni nabiralnik za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter krajane. Tradicionalnega obiska gasilcev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo s koledarji letos ne bo. Krajani boste koledarje in položnice prejeli v poštni nabiralnik, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno transakcijski račun. Pripravo koledarja za leto 2021 je izvedel Žane Ban. Naročilo in dobavo koledarja je izvedla Joži Žitko. Vsem gasilkam, gasilcem, krajanom, sponzorjem in donatorjem se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2020 ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2021

22.12.2020 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2021".||VOŠČILO 2021 |

| V vseh nesrečah gasilci stopimo skupaj. Tako je bilo tudi v tokrat, ko smo bili zaradi razglašene epidemije Covid-19 in sprejetih ukrepov o omejitvi gibanja ljudi prisiljeni opustiti svoje redne aktivnosti. Nabava novega vozila bo za naše društvo zahteven finančni zalogaj in sodi v obeležitev bližajoče se 100-letnice društva, zato se ob tej priliki toplo priporočamo za vaše prostovoljne prispevke. Tradicionalnega obiska gasilcev PGD Drenov Grič-Lesno Brdo s koledarji letos ne bo. Krajani boste koledarje in položnice prejeli v poštni nabiralnik, članarino in prostovoljne prispevke pa boste lahko plačali s položnico ali direktno transakcijski račun.  Že v naprej se zahvaljujemo za vaše prostovoljne prispevke, želimo vam "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2021"  ter vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom Na pomoč. Upravni odbor PGD Drenov Grič - Lesno Brdo | | Preberite več...| | Poloznica |

18.12.2020 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Tilen Podobnikar-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

| 29.12.2020 | GZS | ZBIRANJA DONACIJ OB KONCU LETA 2020 | | Preberite več...|

| 8.1.2021 | GZS | IZVEDBA OBČNIH ZBOROV IN SKUPŠČIN TER ODDAJA LETNIH POROČIL | | Preberite več...|

| 14.12.2020 | GZS | ODPOVED RAZPISANIH POKALNIH TEKMOVANJ SSV 2021 | Preberite več...|

| 10.12.2020 | GZS | KORONAVIRUS – NAVODILO ZA GASILCE 2. VAL – dopolnitev 10.12.2020 | Preberite več...|

| 9.12.2020 | GZS | PREKLIC IZVAJANJA TEČAJEV GZS DO NADALJNJEGA | Preberite več...|

| 7.12.2020 | GZS | DODATNE MOŽNOSTI ZBIRANJA DONACIJ | Preberite več...|

| 3.12.2020 | MojaObčina.si| Vrhnika | Gasilci PGD Drenov Grič - Lesno Brdo aktivni tudi v času epidemije Covid-19 | Preberite več....|

2.12.2020 je bila na dvorišču pred vhodom v gasilski dom postavljena in okrašena z "lučkami" novoletna jelka. 

| 30.11.2020 | GZS | PRILAGODITEV DECEMBRSKIH AKTIVNOSTI ZARADI EPIDEMIJE | Preberite več...|

| 30.11.2020 | GZS | PREKLIC IZVAJANJA TEČAJEV GZS DO NADALJNJEGA| Preberite več....|

| 27.11.2020 | GZS | KORONAVIRUS – NAVODILO ZA GASILCE 2. VAL – dopolnitev 27.11.2020 | Preberite več....|

| 16.11.2020 | GZS | SPREMLJAMO UKREPE OB PANDEMIJI | Preberite več....|

| 30.10.2020 | GZS | PRIPOROČILA GLEDE RAZNAŠANJA GASILSKIH KOLEDARJEV ZA LETO 2021 | Preberite več....|

1.10.2020 - Naše društvo tudi v letošnjem letu sodeluje v akciji podjetja Studio Moderna - Objem topline. Potrebujemo vašo pomoč. Izberite naše društvo in podarite objem na http://objemtopline.dormeo.net/ , ter nam tako pomagate zbrati sredstva za prenovo gasilskega doma. Glasujete lahko vsak. Z gasilskim pozdravom na pomoč! PGD Drenov Grič - Lesno Brdo

30.9.2020 so bila končana dela barvanje lope (zunanji del lope na vseh straneh). Dela je izvedel Andrej Gutnik.

25.9.2020 je v dvorani gasilskega doma PGD Padež, Pokojišče, Zavrh potekala Skupščina Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine GZ Vrhnika sta se udeležila Borut Jelovšek in Igor Oblak.

6.9.2020 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico Škander), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste je izvajalo 30 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. | Zahvala organizatorja |

9.7.2020 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletne podporne članice tov. Jožefe Gruden. Pogreba se je udeležil  praporščak Andrej Gutnik. Zahvaljujemo se tov. Jožefi za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

19.6.2020 je bila organizirana tradicionalna "Salamijada"v orodjarni gasilskega doma. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje organizatorjem za prejeto donacijo od salamijade.

12.6.2020 je potekalo družabno srečanje vseh gasilcev in donatorjev, ki so sodelovali pri obnovitvenih delih v gasislkem domu.

12.6.2020 so bila končana obnovitvena dela v gasilskem domu, katera so potekala od 11.1.2020 dalje. Opravljena so bila naslednja dela:
V orodjarni so bila izvedena naslednja dela: Prestavitev radiatorja, montaža stranskih vhodnih vrat, demontaža obeh vhodnih garažnih vrat, postavitev nosilnega stebra, povečanje garažnih vrat za gasilsko vozilo GVM-1, prestavitev in vzidava okna, montaža novih garažnih vrat za vozilo GVM-1 in montaža starih garažnih vrat za vozilo GVC 16/25, prestavitev vode pri umivalniku, polaganje ploščic pri umivalniku in obrob nad tlakom, napeljave vode zunaj pred orodjarno za pranje vozil in opreme, ometavanje sten in priprava sten na pleskanje, demontaža električne napeljave jakega toka in luči, kompletna napeljava novih električnih jakotočnih inštalacij in novih luči na stropu, urejanje šibkotočnih inštalacij v komunikacijski omari in montaža še ene dodatne kamere, pleskanje orodjarne (sten in stropa), barvanje cevi centralne napeljave, dobava in montaža operativnih omaric, omaric za pokale v orodjarni in omarice za gasilski prapor društva, kompletno čiščenje orodjarne, postavitev vseh pokalov v nove omarice, obnova fasade nad garažnimi vrati orodjarne in stranskimi vhodnimi vrati, barvanje cokla pred garažnimi vrati orodjarne in do vhoda v Osnovno šolo.
V sejni sobi oziroma v novi kuhinji so bila izvedena naslednja dela: Prestavitev radiatorja, nova napeljava vode in kanalizacije, nova napeljava električnih inštalacij in montaža novih luči, montaža novega stropa (knauf), polaganje novih ploščic, ometavanje sten in priprava na pleskanje in pleskanje sten ter stropa, brušenje in barvanje štokov ter vrat, montaža nove kuhinje in omaric, brušenje mize in klopi za postavitev v kuhinjo, montaža stekla na steni nad umivalnikom po celotni dolžini omaric in kompletno čiščenje kuhinje.
V hodniku pred straniščem in stranišču v orodjarni so bila izvedena naslednja dela: Polaganje novih ploščic, pleskanje sten, brušenje in barvanje štokov ter vrat in montaža omarice v stranišču.
V hodniku pred vhodom v dvorano in v Osnovno šolo, straniščem pred dvorano, hodniku pred vhodom v sobo KUD in straniščem so bila izvedena naslednja dela: Priprava na pleskanje in pleskanje sten ter stropa, barvanje cevi centralne napeljave in kompletno čiščenje prostorov.
V sobi KUD Drenov Grič – Lesno Brdo so bila izvedena naslednja dela: Priprava na pleskanje in pleskanje sten, barvanje cevi centralne napeljave, nabava ter polaganje laminata in kompletno čiščenje sobe.
V dvorani gasilskega doma in na odru so bila izvedena naslednja dela: Priprava na pleskanje in pleskanje sten, barvanje cevi centralne napeljave, generalno čiščenje stropa dvorane, luči, reflektorjev in dvorane, pranje zaves, popravilo zaves, generalno čiščenje odra (konstrukcije zaves in cevi centralne napeljave) in vse opreme na odru.
V prostorih gasilskega muzeja (bife) so bila izvedena naslednja dela: Priprava na pleskanje in pleskanje sten ter stropa, polaganje ploščic in polaganje ploščic nad pultom kuhinje, montaža novih luči, prestavitev vtičnic, montaža novega pulta v kuhinji, in ponovno tapeciranje prevleke podstavka v gasilskem muzeju za motorno črpalko »Renault«, montaža gasilske lestve pod strop muzeja in kompletno čiščenje prostora.
V prostore nekdanjega društva »Meček« so bile iz sejne sobe preseljene omare za arhiv društva. Soba se je tudi prepleskala.
Od stranskega vhoda v orodjarno pa do jaška pred lopo so bile položene cevi in kabel za internetno povezavo v lopi.
Zahvaljujemo se vsem članom društva, ki so opravili preko 1000 prostovoljnih delovnih ur brezplačno. Posebej se še zahvaljujemo GZ Vrhnika, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika (OŠ Drenov Grič), KS Drenov Grič – Lesno Brdo in ostalim donatorjem, ki so sodelovali pri obnovitvenih delih v gasilskem domu.

| 17. FLORJANOVA MAŠA PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO BO V SOBOTO 25.4.2020 OB 18:00 URI V DVORANI GASILSKEGA DOMA |

|17. FLORJANOVA MAŠA PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO JE ODPOVEDANA ZARADI ZDRAVSTVENIH RAZMER. |

| IZVAJANJE GASILSKIH AKTIVNOSTI V ČASU KORONAVIRUSA| Preberite več |

25.3.2020 - Vsakoletna čistilna akcija je zaradi zdravstvenih razmer odpovedana.

7.3.2020 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Franci Friškovec.

 6.3.2020 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

29.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

28.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek, Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

21.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Janez Velkavrh in Tomaž Kastelic.

15.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

 15.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Jože Ogorevc.

 14.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora sta se udeležila Filip Koprivec in Andrej Gutnik.
 
13.2.2020 je v Bevkah potekala predstavitev vloge, dela in pomena gasilcev zaupnikov za Gasilsko zvezo Vrhnika. Predstavitve sta se udeležila Borut Jelovšek in Žane Ban.
 
11.2.2020 je na Komunalnem podjetju Vrhnika potekala delavnica "Prireditev brez odpakov. Delavnica je bila organizirana za društva, klube in ostale organizacije v občinah, Borovnica, Log-Dragomer in Vrhnika, ki bodo v letu 2019 organizirali razne prireditve (veselice..itd). Delavnice se je udeležil Andrej Gutnik.
 
8.2.2020 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Slavko Koprivec, Jože Podboj, Joži Žitko, Nataša Mrzlikar, Fani Cvelbar, Jelka Koprivec, Antonija Trpin in Franci Friškovec.
 
8.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Stara Vrhnika. Občnega zbora so se udeležili Filip Koprivec, Jan Jeraj in Patricia Koprivec.
 
7.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora se je udeležil Anton Jereb.
 
1.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Zaklanec. Občnega zbora sta se udeležila Igor Oblak in Blaž Oblak.
 
1.2.2020 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Urša Zdešar in Andrej Zdešar.

31.1.2020 je potekal Občni zbor PGD Padež - Pokojišče - Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Blaž Klevišar.

25.1.2020 ob 18. uri je potekal 96. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, župan občine Vrhnika g. Daniel Cukjati, namestnik poveljnika GZ Vrhnika tov. Aleksander Remškar, poveljnik poveljstva GZ Vrhnika, tov. Bruno Govekar, namestnica poveljnika civilne zaščite Vrhnika in predstavnica Občine Vrhnika ga Nataša Čož, predsednik sveta KS Drenov Grič - Lesno Brdo g. Pavel Oblak, predsednik ŠD DREN IN KUD Drenov Grič – Lesno Brdo g. Branko Bizjak, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika, GZ Horjul in GZ Dolomiti: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Sinja Gorica, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Verd, Vrhnika, Stara Vrhnika, Ligojna, Padež - Pokojišče – Zavrh, Horjul, Podolnica, Zaklanec, pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem in prijateljskega društva DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana (Hrvaška). Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Boruta Jelovška, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2019 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednji dogodek v društvu je bila uvrstitev in nastop enote mladincev na gasilski olimpijadi v Martigny v Švici. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, župan občine Vrhnika, namestnik poveljnika GZ Vrhnika, poveljnik poveljstva GZ Vrhnika, namestnica poveljnika štaba civilne zaščite, predsednik sveta KS Drenov Grič – Lesno Brdo, predsednik ŠD DREN IN KUD Drenov Grič – Lesno Brdo, ter ostali predstavniki PGD, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Borut Jelovšek je občnemu zboru predstavil  plan društva za leto 2020 in srednjeročno obdobje, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter priznanja GZ Vrhnika II. Stopnje. Podeljena so bila tudi društvena priznanja PGD Drenov Grič - Lesno Brdo vsem članom enote mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za uvrstitev in dosežen rezultat na mladinski gasilski olimpijadi. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

| OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 25.1.2020 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma. |

| VABILO |

24.1.2020 je potekal Občni zbor PGD Dragomer - Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek in Anton Jereb.

18.1.2020 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Zdešar.

18.1.2020 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Marina Jereb in Anton Jereb.

15.1.2020 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Frančiška Kovača. Pogreba se je udeležil praporščak Andrej Gutnik. Zahvaljujemo se tov. Frančišku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

11.1.2020 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Igor Oblak.

7.1.2020 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletne podporne članice tov. Vide Groznik. Pogreba sta se udeležila Slavko Koprivec in Jože Ogorevc s praporom. Zahvaljujemo se tov. Vidi za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

| IPROS - podjetje s posluhom za lokalno skupnost ..........|

| Preberite več | 

| Leto 2019 skozi oči gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo |

| Preberite več |

28.12.2019 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovala sta Anton Jereb in Janez Podboj.

26.12.2019 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jereb, Primož Dular, Slavko Koprivec, Tomaž Kastelic, Nejc Tome, Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Žane Ban, Matjaž Vrščaj, Sebastjan Sotlar, Anže Klevišar, Matjaž Nartnik, Tine Vojska in Sebastjan Zdešar. Borut Jelovšek in Andrej Zdešar sta obiskala vse sponzorje in donatorje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pripravo koledarja za leto 2020 je izvedel Žane Ban. Naročilo in dobavo koledarja je izvedla Joži Žitko. Vsem gasilkam, gasilcem, krajanom, sponzorjem in donatorjem se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2019 ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2020.

16.12.-23.12.2019 je v dvorani gasilskega doma potekala Božična devetdnevnica, ki se je 23.12.2019 zaključila z sv. mašo. Pri pripravi dvorane za Božično devetdnevnico sta sodelovala Jože Podboj in Franci Friškovec.

22.12.2019 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane so sodelovali Jože Podboj, Igor Oblak, Matjaž Vrščaj in Franci Friškovec.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2020".|

| VOŠČILO 2020 |

15.12.2019 je potekalo vsakoletno srečanje mladine PGD Drenov Grič - Lesno Brdo (pionirke, pionirji, mladinke, mladinci) z ogledom risanega  filma "Levji Kralj" v dvorani gasilskega doma. Filma se je ogledalo 40 otrok in 10 mentorjev. Po ogledu filma je v gasilskem domu  potekalo še družabno srečanje za vse udeležence in razdelitev daril za vse udeležence. Pri organizaciji ogleda filma, pripravi daril  in družabnega srečanja so sodelovali Andrej Zdešar, Borut Jelovšek, Marjanca Jelovšek, Tine Vojska, Sebastjan Zdešar, Franci Friškovec in vsi ostali mentorji mladine.

15.12.2019 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Tilen Podobnikar-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar  je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

11.12.2019 se je pogreba tov. Jožeta Gostiše-ml. člana PGD Blatna Brezovica udeležil praporščak Andrej Gutnik.

7.12.2019 je bila na dvorišču pred vhodom v gasilski dom postavljena in okrašena z "lučkmami" novoletna jelka. Sodelovalo je 10 gasilcev.

29.11.2019 je v orodjarni gasilskega doma potekalo vsakoletno družabno srečanje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za člane Upravnega odbora, Nadzornega odbora, Disciplinske komisije in članskih tekmovalnih enot ter enote starejših gasilk.

8.11.2019 se je pogreba tov. Janeza Simoniška, člana PGD Vrhnika udeležil praporščak Andrej Gutnik.

1.11.2019 se je komemoracije ZB NOB Vrhnika in Občine Vrhnika ob spomeniku borcem padlim v NOB na Drči,  udeležil praporščak PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Andrej Gutnik.

25.10.2019 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Slavka Keršmanca. Pogreba se je udeležil  praporščak Andrej Gutnik. Zahvaljujemo se tov. Slavku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

24.10.2019 je potekala Skupščina ŠD DREN. Skupščine se je udeležil Borut Jelovšek.

5.10.2019 s pričetkom ob 14.00 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in GZ Vrhnika potekalo regijsko tekmovanje CTIF 2019 Notranjske regije. Na tekmovanju je nastopilo 25 članskih enot in 12 enot starejših gasilcev iz GZ Vrhnika,  GZ Logatec, GZ Cerknica in GZ Loška dolina. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 30 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Prav tako se zahvaljujemo tov. Zvonetu Bastardi (vodja tekmovanja), članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Podlipa - Smrečje (izposoja orodja za člane), PGD Log (izposoja orodja za člane), PGD Borovnica pri izposoji opreme za tekmovanje starejših gasilcev, PGD Log (nujna medicinska pomoč), PGD Sinja Gorica (pomoč pri redarstvu), ŠD DREN in JFM. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

5.10.2019 s pričetkom ob 8.30 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in GZ Vrhnika potekalo mladinsko regijsko tekmovanje CTIF 2019 Notranjske regije. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je nastopilo 28 enot iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Cerknica, GZ Loška dolina in kot gostje PGD Dvor GZ Dolomiti. Tekmovanje je potekalo tekoče, brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Zahvaljujemo se tov. Zvonetu Bastardi (vodja tekmovanja) GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, ŠD DREN in JFM. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

28.9.2019 s pričetkom ob 14.00 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekalo tekmovanje CTIF GZ Vrhnika, GZ Logatec in 18.gasilsko člansko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Na tekmovanju je nastopilo 26 članskih enot in 12 enot starejših gasilcev  iz GZ Vrhnika in GZ Logatec. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Prav tako se zahvaljujemo tov. Zvonetu Bastardi (vodja tekmovanja), članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Podlipa - Smrečje (izposoja orodja za člane), PGD Log (izposoja orodja za člane), PGD Borovnica pri izposoji opreme za tekmovanje starejših gasilcev, PGD Log (nujna medicinska pomoč), PGD Sinja Gorica in PGD Ligojna (pomoč pri redarstvu), ŠD DREN in JFM. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

28.9.2019 s pričetkom ob 8.30 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in GZ Vrhnika potekalo mladinsko tekmovanje CTIF GZ Vrhnika, pokal GZ Logatec in 8.gasilsko mladinsko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je nastopilo 26 enot iz GZ Vrhnika, GZ Logatec in GZ Brezovica in GZ Kamnik. Tekmovanje je potekalo tekoče, brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Zahvaljujemo se tov. Zvonetu Bastardi (vodja tekmovanja) GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, ŠD DREN in  JFM. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

| OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI CESTE ZARADI GASILSKEGA TEKMOVANJA V SOBOTO 28.9.2019 IN V SOBOTO 5.10.2019 OD 7.00 URE DO 20.00 URE. |

| Preberite več |

21.9.2019 in 1.10.2019 je potekala izdelava klobas za potrebe tekmovanja GZ Vrhnika, pokalnega tekmovanja PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in regijskega tekmovanja Notranjske regije v soboto, 28.9.2019 in 5.10.2019. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Mihevc in Jože Podboj.

8.9.2019 je bila Metliki, zibelki slovenskega gasilstva, velika slovesnost ob pomembnih gasilskih jubilejih – 150-letnici gasilstva na Slovenskem in 70-letnici Gasilske zveze Slovenije. Slovestnosti sta se udeležila Žane Ban in Sebastjan Zdešar.

| Preberite več |

| Slovesnost ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem bo potekala v nedeljo, 8. septembra 2019, v Metliki |

| Preberite več |

14.8.2019 smo se na povabilo PGD Dragomer - Lukovica udeležili slovesnosti ob 50 letnici društva. Praznovanja PGD Dragomer - Lukovica so se udeležili Janez Podboj, Jože Ogorevc, Franci Friškovec in praporščak Janez Velkavrh.

2.8.2019 - PGD Drenov Grič - Lesno Brdo sodeluje v" NAGRADNI IGRI" Lidl Slovenija : Trideset (30) društev, katerih fotografije bodo prejele največ všečkov, bo nagrajenih z vrednostno kartico v višini 500 € za nakupe v Lidl Slovenija. | Preberite več_https://www.facebook.com/pgddglb/ |

8.7 2019 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor priredil sprejem ob vročitvi listin o častnem pokroviteljstvu nad dogodki v letošnjem letu jubilejev-150letnici gasilstva na Slovenskem. Prisotna je bila naša olimpijska reprezentanca, ki konec tedna odhaja na 22. mladinsko gasilsko olimpijado v švicarski Martigny. Sprejema se je udeležila enota mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, mentorja Andrej Zdešar in Sebastjan Zdešar ter predsednik GZ Vrhnika Vinko Keršmanc, poveljnik GZ Vrhnika Benjamin Svenšek in poveljnik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Igor Oblak.

| Preberite več |

23.6.2019 smo se na povabilo PGD Horjul udeležili slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila. Slovesnosti prevzema novega gasilskega vozila PGD Horjul so se udeležili Slavko Koprivec, Jelka Koprivec, Gregor Jelovšek in Franci Friškovec s praporom.

21.6.2019 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pred gasilskim domom, organiziralo veselico za nastop enote mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na mladinski gasilski olimpijadi v Martigny (Švica) od 14.7.-21.7.2019. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje ansamblu "Naveza", krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo in vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili veselice. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem, pobratenemu društvu PGD Dobrnič in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na veselici in prispevali za srečelov. Pri organizaciji veselice je sodelovalo 50 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

| Člani Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič – Lesno Brdo Vas vabimo na gasilsko veselico z ansamblom NAVEZA v petek, 21. junija 2019 ob 20. uri. |

| PROŠNJA ZA SREČELOV |

| OBVESTILO O ZAPORI CESTE |

19.6.2019 so se pogreba tov. Ivana Pekolja člana pobratenega društva PGD Dobrnič udeležili Slavko Koprivec, Jože Ogorevc in praporščak Janez Velkavrh.

15.6.2019 smo se na povabilo PGD Blatna Brezovica udeležili slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila. Slovesnosti prevzema novega gasilskega vozila PGD Blatna Brezovica so se udeležili Igor Oblak, Jan Jeraj, Anton Jereb in Blaž Klevišar s praporom.

| Preberite več |

9.6.2019 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico Škander), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste so izvajali naslednji člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo: Borut Jelovšek, Tomaž Kastelic, Janez Podboj, Janez Jesenovec,  Anton Jereb, Peter Jereb, Filip Koprivec, Jože Podboj, Jošt Oblak, Andrej Gutnik, Andrej Zdešar, Anže Zdešar, Zdešar Sebastjan, Gaj Merlini, Primož Dular, Janez Velkavrh, Tim Hudin, Nartnik  Matjaž,  Franci Friškovec, Rok Hribar, Blaž Klevišar, Anže Klevišar, Matej Popit, Jure Vojska, Tine Vojska, Renata Velkavrh, Marjeta Tomšič, Nina Ciuha Cerkovnik, Veronika Novak, Ana Jereb in Urša Zdešar.

| Zahvala prireditelja |

8.6.2019 je letos drugič potekal kolesarski maraton " Barjanka" po Ljubljanskem barju, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem. Varovali smo od križišča  avtoceste in Jelovškove ulice do Cankarjevega nabrežja na Vrhniki. Varovanje ob zapori cest so izvajali naslednji člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo: Borut Jelovšek,  Filip Koprivec, Tine Vojska in Sebastjan Zdešar.

31.5.2019 je potekala slavnostna seja PGD Dragomer- Lukovica ob 50 obletnici društva. Slavnostne seje so se udeležili Borut Jelovšek, Blaž Klevišar in Franci Friškovec.

31.5.2019 so se končale Šmarnice, ki so potekale na odru dvorane gasilskega doma vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 1.5.-31.5.2019. Pri pripravi na šmarnice sta sodelovala Jože Podboj  in Franci Friškovec.

24.5.2019 ob 19.uri je potekala slavnostna seja ob 95 obletnici PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni članice in člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter povabljeni gostje: Član UO GZS tov. Franjo Bukovec, predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, poveljnik GZ Vrhnika tov. Benjamin Svenšek, tajnica GZ Vrhnika tov. Marina Kokalj, poveljnik poveljstva Vrhnika tov. Bruno Govekar, poveljnik poveljstva Log-Dragomer tov. Pavel Remškar ter predsednik KUD Drenov Grič - Lesno Brdo in ŠD DREN g. Branko Bizjak, predstavniki sosednjih društev GZ Vrhnika, GZ Horjul, GZ Logatec, GZ Brezovica: Bevke, Ligojna, Log, Dragomer-Lukovica, Verd, Zaplana, Breg-Pako, Padež-Pokojišče-Zavrh, Brezovica pri Borovnici, Doljni Logatec, Horjul, Zaklanec, Podolnica, Brezovica pri Ljubljani in pobrateno društvo Dobrnič. Slavnostno sejo je povezovala tov. Bernarda Novak. S kulturnim programom je na slavnostni seji sodeloval mešani pevski zbor KUD Drenov Grič - Lesno Brdo. Kroniko PGD Drenov Grič - Lesno Brdo je ob 95 obletnici predstavil predsednik tov. Borut Jelovšek. Slavnostno sejo so pozdravili naslednji gostje: član UO GZS tov. Franjo Bukovec, predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, predsednik KUD Drenov Grič - Lesno Brdo in ŠD DREN g. Branko Bizjak in predstavnik PGD Dobrnič. Na slavnostni seji so bila podeljena društvena in občinska priznanja GZ Vrhnika ter priznanja GZS. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo čestita vsem prejemnikom priznanj, ter se zahvaljuje vsem ki so sodelovali pri organizaciji slavnostne seje. Še posebej se zahvaljujemo KUD Drenov Grič - Lesno Brdo in pobratenemu drušzvu PGD Dobrnič za prejeto spominsko darilo.

| Slavnostna seja ob 95 letnici PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v  petek, 24. 5. 2019 ob 19. uri v dvorani gasilskega doma. |

| VABILO |

11.5.2019 je bila organizirana tradicionalna "Salamijado", ki  je bila letos prvič v orodjarni gasilskega doma. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje organizatorjem za prejeto donacijo od salamijade.

2.5.2019 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Marjana Kavčiča. Pogreba sta se udeležila Slavko Koprivec in praporščak Janez Velkavrh. Zahvaljujemo se tov. Marjanu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

27.4.2019 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekala 16. Florjanova maša. Pri pripravi, organizaciji in sodelovanju pri maši so sodelovali: Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Žane Ban, Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Mojca Tome, Ivanka Popit, Stanka Koprivec, Bernarda Novak, Joži Žitko, Jelka Koprivec, Andrej Gutnik, Jože Podboj, Slavko Koprivec, Matej Popit, Nejc Tome, Blaž Klevišar, Tomaž Kastelic, Janez Velkavrh, Blaž Oblak, Domen Oblak, Žan Oblak, Vid Bizjak, Bor Jelovšek in Franci Friškovec. Poleg priprave orodjarne za pogostitev in dvorane, kjer je bila opravljena sv. maša, je bilo izvedeno generalno čiščenje dvorane.

| 16. Florjanova maša v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo bo v soboto, 27.4.2019 ob 18.00 uri v dvorani gasilskega doma na Drenovem Griču.|

| VABILO |

20.4.2019 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Jože Podboj, Stanka Koprivec, Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

Tokrat PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potrebuje vašo pomoč! S preprostim glasovanjem lahko prispevaš finančna sredstva za mladinsko letovanje, ki ga bomo ponovno organizirali poleti. Sledite navodilom na internetni strani "Objem topline" in glasujete (podarite objem) za naše društvo. Za vsakega posameznika je ta podarjen objem enostaven in brezplačen, za društvo pa lahko pomeni finančno razbremenitev v primeru uvrstitve med prve tri organizacije, ki se potegujejeo za zmago. Glasujete lahko vsak dan.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

http://objemtopline.dormeo.net/

30.3.2019 ob 9:00.uri je potekala v organizaciji KS Drenov Grič - Lesno Brdo vsakoletna čistilna akcija. Na čistilni akciji so sodelovali poleg organizatorja še OŠ Ivana Cankarja Vrhnika podružnica Drenov Grič, KUD Drenov Grič - Lesno Brdo, ŠD DREN in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Čiščenje Drenovega Griča, Lesnega Brda in okolice je potekalo po skupinah. Ugotovljeno je bilo, da je kljub vsakoletnem čiščenju, sicer veliko manj odpadkov kot prešnja leta, vendar še vedno preveč. Med odpadki je bilo največ plastenk, steklenic in pločevink ob cestnih jarkih, ki so posledica metanja nekulturnih voznikov iz avtomobilov in ostalih. Po čistilni akciji je organizator pripravil za vse udeležnce malico v gasilskem domu.

| Preberite več |

| KS Drenov Grič - Lesno Brdo vas vabi na čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto 30. marca 2019, s pričetkom ob 9.00 uri. |

29.3.2019 je potekala v prostorih koče na Planina nad Vrhniko Skupščina Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine GZ Vrhnika sta se udeležila Borut Jelovšek in Žane Ban.

20.3.2019 se je pogreba tov. Franca Podlipca, člana PGD Ligojna udeležil Jože Ogorevc s praporom. 

16.3.2019 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Tilen Podobnikar in Andrej Zdešar.

16.3.2019 je potekala Skupščina GZ Horjul. Skupščine GZ Horjul se je udeleležil Janez Podboj.

16.3.2019 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo 3.gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda GZ Vrhnika 2019 za članice in člane. Pri organizaciji so sodelovali: Borut Jelovšek, Žane Ban, Joži Žitko, Nataša Mrzlikar, Barbara Friškovec, Lea Hanželič, Patricia Koprivec, Marjanca Jelovšek, Liza Jelovšek, Tia Kastelic, Blaž Klevišar, Anže klevišar, Blaž Oblak, Matej Popit,  Sebastjan Zdešar, Janez Jesenovec, Andrej Zdešar, Nejc Tome, Tine Vojska, Jure Vojska, Filip Koprivec, Andrej Gutnik in Franci Friškovec. Zahvaljujemo se GZ Vrhnika, PGD Log (izposoja sesalnih cevi in vezalnih vrvic), PGD Dragomer- Lukovica (izposoja vezalnih vrvic) in PGD Podlipa - Smrečje (izposoja vezalnih vrvic) ter merjenje časa.

2.3.2019 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Slavko Koprivec in Jelka Koprivec.

1.3.2019 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora sta se udeležila Filip Koprivec in Blaž Oblak.

22.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek, Slavko Koprivec in Jelka Koprivec.

16.2.-26.4.2019 sta bilii v orodjarni in dvorani gasilskega doma nameščeni Wifi dostopovni točki. V orodjarno, bife, zunaj na  sprednjo stran gasilskega doma pred vhodom v bife (dvorano), pred vhodom v orodjarno in pred vhodom v OŠ so bile nameščene kamere. V omaro v orodjarni je bil nameščen nov računalnik z monitorjem.  Dela je izvedlo podjetje Advant d.o.o. Dela sta financirala  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in Advant d.o.o.

16.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Šentjošt. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

16.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se udeležili Tomaž Kastelic, Janez Velkavrh in Anton Jereb.

15.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora sta se udeležila Filip Koprivec in Blaž Klevišar.

9.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Gutnik.

9.2.2019 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Jože podboj, Matjaž Nartnik, Antonija Trpin, Ani Jelovšek, Cenca Celarc, Mojca Tome in Marta Popit.

9.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

8.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Padež - Pokojišče - Zavrh. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Jože Ogorevc in Janez Podboj.

5.2.2019 je na Komunalnem podjetju Vrhnika potekala delavnica "Prireditev brez odpakov. Delavnica je bila organizirana za društva, klube in ostale organizacije v občinah, Borovnica, Log-Dragomer in Vrhnika, ki bodo v letu 2019 organizirali razne prireditve (veselice..itd). Delavnice sta se udeležila Žane Ban in Andrej Gutnik.

2.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Zaklanec. Občnega zbora sta se udeležila Jože Podboj in Franci Friškovec.

2.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Urša Zdešar in Andrej Zdešar.

2.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Stara Vrhnika. Občnega zbora so se udeležili Patricia Koprivec, Kristina Popit in Jošt Oblak.

1.2.2019 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora so se udeležili Žane Ban, Matej Popit in Anton Jereb.

26.1.2019 ob 18. uri je potekal 95. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, namestnik poveljnika GZ Vrhnika tov. Aleksander Remškar, namestnica poveljnika civilne zaščite Vrhnika in predstavnica Občine Vrhnika ga Nataša Čož, predsednik sveta KS Drenov Grič - Lesno Brdo g. Pavel Oblak, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika, GZ Horjul in GZ Dolomiti: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Sinja Gorica, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Verd, Vrhnika, Stara Vrhnika, Ligojna, Padež - Pokojišče - Zavrh Horjul, Podolnica, Zaklanec, Šentjošt in pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem. Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Boruta Jelovška, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2018 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, namestnik poveljnika GZ Vrhnika, namestnica poveljnika štaba civilne zaščite, predsednik sveta KS Drenov Grič – Lesno Brdo, ter ostali predstavniki PGD, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Predsednik PGD Log tov. Andrej Gubič je predstavil akcijo za pomoč gasilki PGD Log. Grozi ji odvzem hiše in na podlagi nespornih dejstev, vas tovariše gasilce naprošam, da s skupnimi močmi pomagamo Heleni, da obdrži hišo. Vsak vaš prispevek bi še kako pomagal in se vam osebno v imenu društva zahvaljujem za pomoč. Poročila o delovanju društva so bila soglasno potrjena. Predsednik društva tov. Borut Jelovšek je občnemu zboru predstavil  plan društva za leto 2019 in srednjeročno obdobje, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter priznanja GZ Vrhnika III., II., in I. stopnje ter plaketa gasilskega veterana. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

| OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 26.1.2019 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma. |

| VABILO |

25.1.2019 je potekal Občni zbor PGD Dragomer-Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek, Žane Ban in Anton Jereb.

19.1.2019 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Zdešar.

19.1.2019 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek,  Marina Jereb in Anton Jereb.

12.1.2019 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Jože Ogorevc in Ani Jelovšek.

12.1.2019 je bila na novo izvedena osvetlitev z led razsvetljavo kipa sv.Florjana na gasilskem domu. Sodelovali so Janez Velkavrh, Borut Jelovšek in Andrej Gutnik.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2019".|

| VOŠČILO 2019 |

28.12.2018 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so Borut Jelovšek, Andrej Zdešar in Anton Jereb.

26.12.2018 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jereb, Primož Dular, Slavko Koprivec, Tomaž Kastelic, Nejc Tome, Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Žane Ban, Matjaž Vrščaj, Sebastjan Sotlar, Anže Klevišar, Matjaž Nartnik, Sebastjan Sotlar, Janez Velkavrh in Sebastjan Zdešar. Borut Jelovšek in Andrej Zdešar sta obiskala vse sponzorje in donatorje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Pripravo koledarja za leto 2019 je izvedel Žane Ban. Naročilo in dobavo koledarja je izvedla Joži Žitko. Vsem gasilkam, gasilcem, krajanom, sponzorjem in donatorjem se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v letu 2018 ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2019.

23.12.2018 je potekalo vsakoletno srečanje mladine PGD Drenov Grič - Lesno Brdo (pionirke, pionirji, mladinke, mladinci) z ogledom filma "Grinch" v kino Vrhnika. Filma se je ogledalo 40 otrok in mentorjev. Po ogledu filma je v gasilskem domu na Drenovem Griču potekalo še družabno srečanje za vse udeležence. Zahvaljujemo se staršem pri prevozu otrok v kino Vrhnika in nazaj. Pri organizaciji ogleda filma in pripravi družabnega srečanja so sodelovali Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Sebastjan Zdešar, Igor Oblak, Tilen Podobnikar, Lea Hanželič, Žane Ban in Franci Friškovec.

23.12.2018 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane sta sodelovala Jože Podboj in Franci Friškovec.

17.12.-21.12.2018 je v dvorani gasilskega doma potekala Božična devetdnevnica, ki se je 21.12.2018 zaključila z sv. mašo. Pri pripravi dvorane za Božično devetdnevnico so sodelovali Jože Podboj, Sebastjan Zdešar, Andrej Zdešar in Franci Friškovec.

20.12.2018 se je pogreba tov. Ivana Keršmanca, člana PGD Bevke udeležil praporščak Andrej Gutnik.

16.12.2018 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Tilen Podobnikar-član, Franci Friškovec-član, Andrej Gutnik-orodjar in Primož Dular-pomočnik orodjarja je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

11.12.2018 je bila na dvorišču pred vhodom v gasilski dom postavljena in okrašena z "lučkmam"i novoletna jelka. Sodelovalo je 8 gasilcev.

3.12.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Angela Bajca, dogoletnega predsednika NO in gasilkega veterana. V četrtek, 29.11.2018 je v dvorani gasilskega doma potekala žalna seja. Na zadnjo pot so ga pospremili gasilci PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo. Zahvaljujemo se tov. Angelu za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

29.11.2018 se je pogreba tov. Janka Japlja, člana PGD Bevke udeležil Franci Friškovec s praporom.

27.11.2018 se je pogreba tov. Janeza Pirnata, člana PGD Bevke udeležil praporščak Janez Velkavrh.

7.11.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Jožeta Naveršnika. Zahvaljujemo se tov. Jožetu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

1.11.2018 se je komemoracije ZB NOB Vrhnika in Občine Vrhnika ob spomeniku borcem padlim v NOB na Drči,  udeležil praporščak PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Andrej Gutnik.

2.9.2018 se je PGD Horjul poslovilo od tov. Staneta Kuclerja. Pogreba so se udeležili Andrej Zdešar, Sebastjan Zdešar in praporščak Janez Velkavrh.

30.8.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Janeza Groznika-st. Pogreba so se udeležil praporščak Andrej Gutnik. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

23.8.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Janka Slabeta. Zahvaljujemo se tov. Janku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

25.8.2018 smo se na povabilo PGD Stara Vrhnika udeležili slovesnosti ob 110 letnici društva. Praznovanja PGD Stara Vrhnika so se udeležili Borut Jelovšek praporščak Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

4.8.2018 smo se na povabilo PGD Podlipa-Smrečje udeležili slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila. Slovesnosti prevzema novega gasilskega vozila PGD Podlipa-Smrečje so se udeležili Andrej Zdešar, Urša Zdešar, Sebastjan Zdešar, praporščak Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

14.7.2018 smo se na povabilo PGD Vrhnika udeležili slovesnosti ob 140 letnici društva. Praznovanja PGD Vrhnika sta se udeležila Matjaž Vrščaj praporščak Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

8.7.2018 smo se na povabilo PGD Dolnji Logatec udeležili slovesnosti ob 140 letnici društva. Praznovanja PGD Dolnji Logatec so se udeležili Matjaž Vrščaj, Blaž Klevišar, praporščak Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

22.6.2018 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pred gasilskim domom že tradicionalno gasilsko veselico ob zaključku šolskega leta. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje ansamblu "SMEH", krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili veselice. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na veselici in prispevali za srečelov.  Pri organizaciji veselice je sodelovalo 50 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

 | Člani Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič – Lesno Brdo Vas vabimo na gasilsko veselico z ansamblom SMEH v petek, 22. junija 2018 ob 20. uri. |

| PROŠNJA ZA DONATORSTVO - SPONZORSTVO |

| OBVESTILO O ZAPORI CESTE |

10.6.2018 je potekal tradicionalni kolesarski maraton Franja, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov stranskih cest od vasi Log vas (za pralnico Škander), Lesno Brdo, Drenov Grič in Sinja Gorica do gostišča Bajc. Varovanje ob zapori ceste so izvajali naslednji člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo: Borut Jelovšek, Igor Oblak, Tomaž Kastelic, Janez Jesenovec, Rok Oblak, Anton Jereb, Peter Jereb, Filip Koprivec, Jože Podboj, Blaž Oblak, Andrej Gutnik, Andrej Zdešar, Jaka Zdešar, Zdešar Sebastjan, Matjaž Vrščaj, Franci Friškovec, Rok Hribar, Blaž Klevišar, Anže Klevišar, Matej Popit, Nejc Tome, Tine Vojska, Franci Tomšič, Marjeta Tomšič, Nina Ciuha Cerkovnik, Bernarda Novak, Ana Jereb in Urša Zdešar. | ZAHVALA ORGANIZATORJA |

9.6.2018 smo se na povabilo PGD Vnanje Gorice udeležili slovesnosti ob 120 letnici društva. Praznovanja PGD Vnanje Gorice so se udeležili Borut Jelovšek, Žane Ban, Blaž Klevišar, Nejc Tome in Franci Friškovec s praporom.

9.6.2018 je letos prvič potekal kolesarski maraton " Barjanka" po Ljubljanskem barju, na katerem je na prošnjo organizatorja sodelovalo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z varovanjem posameznih odsekov makedamskih cest. Varovanje ob zapori cest so izvajali naslednji člani PGD Drenov Grič - Lesno Brdo: Borut Jelovšek, Anže Klevišar, Blaž Klevišar, Matjaž Vrščaj, Nejc Tome, Matej Popit, Filip Koprivec in Nina Ciuha Cerkovnik.

2.6.2018 smo se na povabilo PGD Zaklanec udeležili slovesnosti ob 25 letnici društva. Praznovanja PGD Zaklanec so se udeležili Janez Podboj, praporščak Andrej Gutnik in Joži Žitko.

30.5.2018 so se končale Šmarnice, ki so potekale na odru dvorane gasilskega doma vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 1.5.-30.5.2018. Pri pripravi na šmarnice so sodelovali Jože Podboj, Marjanca Jelovšek in Franci Friškovec.

26.5.2018 smo se slovesnosti s parado ob prevzemu novega gasilskega vozila AC 35/100 in 135 letnice delovanja PGD Verd udeležili trije člani (Jelovšek Borut, Igor Oblak in praporščak Janez Velkavrh) PGD Drenov Grič - Lesno Brdo z gasilskim vozilom GVC 16/25. | Besedilo: Igor Oblak |

21.5.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Franca Novaka-st. Pogreba so se udeležili Slavko Koprivec, Matjaž Nartnik in praporščak Janez Velkavrh. Zahvaljujemo se tov. Francu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

19.5.2018 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na povabilo gasilcev iz Pakoštanov (Dalmacija-Hrvaška) udeležilo občnega zbora. Sodelovali so Igor Oblak, Matjaž Nartnik in Anton Mihevc. Gasilcem iz Pakoštanov se zahvaljujemo za sprejem in za vse ostalo kar smo bili deležni ob našem obisku v Pakoštanih. Še posebej se zahvaljujemo Edvardu Jelovšku za sprejem.

18.5.2018 -19.5.2018 je na Ptuju potekal XVII. Kongres Gasilske zveze Slovenije. Zaključne parade se je v okviru GZ Vrhnika udeležilo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so Borut Jelovšek, Franci Friškovec in praporščak Andrej Gutnik | Preberite več |

| FOTOGALERIJA GZS |

21.4.2018 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekala 15. Florjanova maša. Pri pripravi, organizaciji in sodelovanju pri maši so sodelovali: Borut Jelovšek, Igor Oblak, Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Mojca Tome, Ivanka Popit, Stanka Koprivec, Bernarda Novak, Andrej Gutnik, Primož Dular, Jože Podboj, Janez Podboj, Andrej Zdešar, Jaka Zdešar, Sebastjan Zdešar, Tine Vojska, Jure Vojska, Matej Popit, Nejc Tome in Franci Friškovec. Poleg priprave orodjarne za pogostitev in dvorane, kjer je bila opravljena sv. maša, je bilo izvedeno generalno čiščenje dvorane.

6.4.2018 je bila v orodjarni, sobi PGD, sobi KUD, dvorani gasilskega doma, bifeju in prostorih KS Drenov Grič - Lesno Brdo izvedena napeljava univerzalnega ožičenja (interneta). Na oder dvorane gasilskega doma je bil nameščen projektor in električno projekcijsko platno. Dela je izvedlo podjetje Advant d.o.o. Dela sta financirala KS Drenov Drenov Grič - Lesno Brdo in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

31.3.2018 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Jože Podboj, Stanka Koprivec, Igor Oblak, Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

31.3.2018 je potekalo čiščenje (pranje ) dvorišča gasilskega doma in pločnika pred gasilskim domom. Sodelovala sta Igor Oblak in Jože Podboj z gasilskim vozilom GVC 16/25.

26.3.2018 in 30.3.2018 so pionirji in pionirke v okviru krožka sodelovali pri čiščenju (pometanju peska od zimskega posipavanja) na dvorišču gasilskega doma. Sodelovali so tudi mentorji: Andrej Zdešar, Lea Hanželič in Patricia Koprivec.

24.3.2018 je potekala Skupščina ŠD DREN. Skupščine se je udeležil Borut Jelovšek.

23.3.2018 je potekala  v Osnovni šoli dr. Ivana Korošca v Borovnici Skupščino Gasilske zveze Vrhnika. Skupščine so se udeležili Borut Jelovšek, Igor Oblak, Janez Podboj in Anton Jereb (predsednik NO GZ Vrhnika).

17.3.2018 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora sta se udeležila Žane Ban in Rok Hribar.

16.3.2018 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora se je udeležil Žane Ban.

14.03.2018 se je PGD Borovnica poslovilo od tov. Cirila Kosa, častnega predsednika PGD Borovnica, častnega člana GZ Vrhnika, člana upravnega odbora PGD Borovnica in dobitnika kipca Gasilca. Žalne seje in pogreba so se udeležili Borut Jelovšek, Igor Oblak, Andrej Zdešar, Matjaž Vrščaj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec s praporom.

10.3.2018 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Andrej Gutnik in Tilen Podobnikar.

3.3.2018 je potekal Občni zbor PGD Breg - Pako. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Jože Ogorevc.

2.3.2018 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Borut Jelovšek in Filip Koprivec.

24.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se ueležili Tomaž Kastelic, Andrej Gutnik in Anton Jereb.

23.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Marina Jereb in Anton Jereb.

17.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Šentjošt. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Franci Friškovec.

16.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora sta se udeležila Janez Velkavrh in Andrej Gutnik.

10.2.2018 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Igor Oblak, Nataša Mrzlikar, Bernarda Novak, Jože Ogorevc, Jože podboj, Blaž Klevišar in Jan Jeraj.

10.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Franci Friškovec.

10.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Žane Ban.

9.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Padež - Pokojišče - Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Filip Koprivec in Nejc Tome.

3.2.2018 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Borut Jelovšek in Franci Friškovec.

30.1.2018 se je pogreba tov. Tineta Čepona, člana PGD Horjul udeležil Žane Ban s praporom.

27.1.2018 ob 18. uri je potekal 94. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Prisotni sta je bila tudi enoti mladink in mladincev, ki sta na mladinski gasilski olimpijadi v Beljaku zasedli 4.mesto (mladinci) in 5.mesto (mladinke). Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, poveljnik GZ Vrhnika tov. Benjamin Svenšek, podpoveljnik GZ Vrhnika tov. Zvone Bastarda, podpredsenik GZ Vrhnika tov. Brikcij Trček,  predsednik štaba civilne zaščite g. Viktor Razdrh, predsednik KUD Drenov Grič - Lesno Brdo g.Branko Bizjak, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika, GZ Horjul in GZ Dolomiti: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Sinja Gorica, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Verd, Pokojišče-Padež-Zavrh, Vrhnika, Ligojna, Horjul, Podolnica, Šentjošt in pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem in DDV Pakoštane (Hrvaška). Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Janeza Podboja, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2017 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednji dogodek v društvu je bil  nastop mladink in mladincev na gasilski olimpijadi v Beljaku. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, poveljnik GZ Vrhnika, podpoveljnik GZ Vrhnika, predsednik štaba civilne zaščite, ter ostali, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Po sprejemu poročil o delovanju društva je sledilla razrešitev vodstva, ki  je društvo vodilo v obdobju 2013-2018. Občni zbor je soglasno izvolil novo vodstvo društva za obdobje 2018-2023 (predsednik Borut Jelovšek, namestnik predsednika Andrej Zdešar, poveljnik Igor Oblak, podpoveljnik Žane Ban in 15 članski UO, NO in Disciplinsko komisijo /preberite več/. Novi predsednik društva tov. Borut Jelovšek je občnemu zboru predstavil tudi plan društva za leto 2018, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter priznanja GZ Vrhnika III. stopnje mladinkam in mladincem za vrhunski rezultat na olimpijadi. Jožetu Ogorevcu je bil na predlog UO, podeljen naziv častni poveljnik društva. Sledile so še posebne zahvale dosedanjemu predsedniku tov. Janezu Podboju, poveljniku Borutu Jelovšku, tajnici tov. Nataši Mrzlikar, blagajničarki tov. Marjanci Jelovšek in vsem sodelujočim operativcem PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, ki so sodelovali na požaru Kemis. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

| OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 27.1.2018 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma. |

| VABILO |

26.1.2018 je potekal Občni zbor PGD Dragomer - Lukovica. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Franci Friškovec.

20.1.2018 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora se je udeležil Andrej Zdešar.

20.1.2018 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Marina Jereb in Anton Jereb.

19.1.2018 je potekal Občni zbor PGD Stara Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Igor Oblak in Žane Ban.

13.1.2018 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Igor Oblak.

13.1.2018 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo 2.gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda GZ Vrhnika 2018 za članice in člane. Pri organizaciji so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Jože Podboj, Matjaž Vrščaj,  Lea Hanželič, Patricia Koprivec, Marjanca Jelovšek, Ajda Friškovec, Andrej Friškovec, Blaž Klevišar, Anže klevišar, Blaž Oblak, Žane Ban, Tilen Urbančič, Nejc Tome, Sebastjan Zdešar, Andrej Zdešar, Matjaž Nartnik, Filip Koprivec in Franci Friškovec. Zahvaljujemo se GZ Vrhnika, PGD Log (izposoja sesalnih cevi in vezalnih vrvic), PGD Dragomer - Lukovica (izposoja vezalnih vrvic) in PGD Podlipa - Smrečje (izposoja vezalnih vrvic) ter merjenje časa.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2018".|

| VOŠČILO 2018 |

28.12.-29.12.2017 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter donatorje našega društva. Sodelovala sta Janez Podboj in Anton Jereb.

26.12.2017 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jereb, Jelka Koprivec, Slavko Koprivec, Tomaž Kastelic, Zdenko Krušnik, Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Žane Ban, Matjaž Vrščaj, Sebastjan Sotlar, Anže Klevišar, Matej Popit, Janez Velkavrh in Janez Jesenovec. Za pripravo koledarja za leto 2018 je poskrbel Žane Ban. Vsem gasilkam, gasilcem in krajanom se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2018.

22.12.2017 smo se na povabilo PGD Pokojišče - Padež - Zavrh udeležili slovesne postavitve gasilske opreme in gasilkega vozila v novi gasilski dom. Sodelovali so Janez Podboj, Borut Jelovšek, Anton Jereb in Matjaž Nartnik.

18.12.-22.12.2017 je v dvorani gasilskega doma potekala Božična devetdnevnica, ki se je 22.12.2017 zaključila z sv. mašo. Pri pripravi dvorane in orodjarne za Božično devetdnevnico so sodelovali Jože Podboj, Matjaž Vrščaj, Jan Jeraj, Jure Vojska, Sebastjan Zdešar, Matej Popit in Franci Friškovec.

17.12.2017 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane so sodelovali Jože Podboj, Dušan Rodošek in Franci Friškovec.

17.12.2017 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Igor Oblak-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2018".|

| VOŠČILO 2018 |

2.12.2017 je v orodjarni gasilskega doma potekalo vsakoletno družabno srečanje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za člane Upravnega odbora, Nadzornega odbora, Disciplinske komisije in tekmovalnih enot.

25.11.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Antona Jelovška, častnega predsednika PGD Drenov Grič – Lesno Brdo, predsednika disciplinske komisije, mentorja starejših gasilk in člana tekmovalne enote članov B1. V petek, 24.11.2017 je v dvorani gasilskega doma potekala žalna seja. Na zadnjo so ga pospremili številni gasilci in gasilke PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo (52), poveljnik GZ Vrhnika tov. Benjamim Svenšek, podpredsednik tov. Brikcij Trček, podpoveljnik tov. Zvone Bastarda, poveljnik poveljstva Vrhnika tov. Boštjan Turk, predstavniki društev GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Horjul, pobrateni društvi PGD Dobrnič in DDV Pakoštani (Hrvaška). Zahvaljujemo se tov. Antonu za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

1.11.2017 se je komemoracije ZB NOB Vrhnika in Občine Vrhnika ob spomeniku borcem padlim v NOB na Drči,  udeležil praporščak PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Andrej Gutnik.

8.10.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Vinka Kenda dolgoletnega podpornega člana. Zahvaljujemo se tov. Vinku za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

7.10.2017 je v organizaciji GZ Vrhnika in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na parkirišču podjetjaTransfellix potekalo mladinsko in člansko regijsko tekmovanje Notranjske regije za memorial Matevža Haceta. Na tekmovanju je nastopilo 25. mladinskih enot, 23 članskih enot in 11 enot starejših gasilcev iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Cerknica in GZ Loška dolina. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 52 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Stara Vrhnika in PGD Log (nujna medicinska pomoč), podjetju Transfelix in JFM (ozvočenje). Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

30.9.2017 s pričetkom ob 14.uri uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekalo na parkirišču podjetjaTransfellix tekmovanje za pokal GZ Vrhnika, GZ Logatec in 16.gasilsko člansko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Na tekmovanju je nastopilo 23 članskih enot in 13 enot starejših gasilcev  iz GZ Vrhnika, GZ Logatec in GZ Cerknica. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Prav tako se zahvaljujemo tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Stara Vrhnika (nujna medicinska pomoč), podjetju Transfelix in JFM (ozvočenje). Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

30.9.2017 s pričetkom ob 9 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in GZ Vrhnika potekalo na parkirišču podjetja Transfelix na Lesnem Brdu mladinsko tekmovanje za pokal GZ Vrhnika, pokal GZ Logatec za memorial Matevža Haceta in 7.gasilsko mladinsko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je nastopilo 28 enot iz GZ Vrhnika, GZ Logatec in GZ Cerknica. Tekmovanje je potekalo tekoče, brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Zahvaljujemo se tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Stara Vrhnika (nujna medicinska pomoč), podjetju Transfelix in JFM (ozvočenje). Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

9.9.2017 je ob 105 letnici PGD Bevke potekala slavnostna akademija v gasilskem domu v Bevkah. Slovestnosti so se udeležili Janez podboj, Anton Jereb in Franci Friškovec.

6.8.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na povabilo župnije Vrhnika v farni cerkvi na Vrhniki udeležilo umestitve novega Župnika g. Mohorja Rihtaršiča. Sodelovali so Slavko Koprivec, praporščak Andrej Gutnik in Franci Friškovec. Slovestnosti so se poleg našega društva udeližilli še Lovska družina Vrhnika, Čebelarsko društvo Vrhnika in narodne noše.

16.7.2017 je GZS skupaj z GZ Vrhnika in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na Drenovem Griču pred gasilskim domom pripravila sprejem za celotno olimpijsko gasilsko reprezentanco po vrnitvi iz gasilske olimpijade v Beljaku. Pri pripravi na organizacijo sprejema je sodelovalo 30 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Zahvaljujemo se GZS za zaupanje organizacije sprejema, GZ Vrhnika za pomoč pri organizaciji sprejema še posebej predsedniku GZ Vrhnika tov. Vinku Keršmancu, poveljniku GZ Vrhnika tov. Benjaminu Svenšku, podpoveljniku GZ Vrhnika tov. Zvonetu Bastardi,  gasilskim društvom GZ Vrhnika (PGD Vrhnika, PGD Verd,  PGD Log, PGD Bevke, PGD Podlipa- Smrečje, PGD Stara Vrhnika, PGD Breg – Pako, PGD Sinja Gorica), mladinskim enotam (PGD Bevke, PGD Brezovica pri Borovnici in PGD Zaplana), JFM (ozvočenje), Pavel Oblak (izposoja prikolice za tribuno), številnim navijačem našega društva (staršev mladink in mladincev), krajanov Drenovega Griča in Lesnega Brda, navijačev ostalih sosednjih društev GZ Vrhnika, GZ Horjul in ostalih gasilskih zvez  ter vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali pri organizaciji sprejema. | Preberite več_MojObčina/ Vrhnika |

16.7.2017 se je po šestnajstih letih delovanja na Vrhniki poslovil dekan in župnik Blaž Gregorc. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je gospodu Blažu zahvalilo za medsebojno uspešno sodelovanje in sicer za vse opravljene svete maše v čast sv.Florjana (14). V gasilskem domu pa so potekale tudi ostale aktivnosti za potrebe župnije (verouk, božične devetdnevnice, šmarnice..itd.). Pri sv.maši se je PGD Drenov Grič - Brdo gospodu župniku Blažu za medsebojno sodelovanje javno zahvalilo z društveno zahvalo, katero sta slovesno predala častni predsednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Anton Jelovšek in Franci Friškovec. | Preberite več |

15.7.2017 je pobrateno društvo PGD Dobrnič praznovalo 90 let. Jubilej so obeležili z gasilsko parado in prevzemom novega, sodobnega gasilskega vozila GVC 16/25. Slovestnosti PGD Dobrnič so se udeležili Janez Podboj, Anton jelovšek, praporščak Andrej Gutnik, Ani Jelovšek, Janez Velkavrh, Matjaž Nartnik, Jože Ogorevc in Franci Friškovec. | facebook PGD Dobrnič |

| Preberite več_članek Dolenjski list |

12.7.2017 se je pogreba tov. Srečka Malavašiča, člana PGD Log udeležil praporščak Andrej Gutnik.

5.7.2017 se je pogreba tov. Ivana Likarja, člana PGD Bevke udeležil praporščak Janez Velkavrh.

1.7.2017 smo se na povabilo PGD Šentjošt udeležili slovestnosti ob 60 letnici društva. Praznovanja PGD Šentjošt so se udeležili Janez Podboj, praporščak Andrej Gutnik in Franci Friškovec.

23.6.2017 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo pred gasilskim domom, organiziralo veselico za nastop enot mladink in mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na gasilski olimpijadi v Beljaku (Avstrija) od 9.7.-16.7.2017. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje ansamblu "SMEH", krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo, gasilcem PGD društev iz GZ Vrhnika, gasilcem drugih GZ in vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili veselice. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem, pobratenemu društvu PGD Dobrnič in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na veselici in prispevali za srečelov. Ves izkupiček bo namenjen pokritju stroškov udeležbe dveh tekmovalnih enot (mladinke in mladinci) na mladinski olimpijadi v Beljaku. Pri organizaciji veselice je sodelovalo 50 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.

| Člani Prostovoljnega gasilskega društva Drenov Grič – Lesno Brdo Vas vabimo na gasilsko veselico /BOGAT SREČELOV/ z ansamblom SMEH v petek, 23. junija ob 20. uri. Ves izkupiček bo namenjen pokritju stroškov udeležbe dveh tekmovalnih enot (mladinke in mladinci) na mladinski olimpijadi v Beljaku julija 2017.

| VABILO |

| PROŠNJA ZA SREČELOV |

| OBVESTILO O ZAPORI CESTE |

| PRIREDITVENI PROSTOR IN ZAPORA CESTE |

17.6.2016 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na povabilo gasilcev iz Pakoštanov (Dalmacija-Hrvaška) udeležilo občnega zbora. Sodelovali so Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Matjaž Nartnik, Andrej Gutnik, Jože Podboj, Janez Jesenovec, Liza Anamari Jelovšek in Ančka Jelovšek. Gasilcem iz Pakoštanov se zahvaljujemo za sprejem in za vse ostalo kar smo bili deležni ob našem obisku v Pakoštanih.

11.6.2017 smo se na povabilo PGD Podolnica udeležili slovestnosti ob prevzemu gasilskega vozila. Praznovanja PGD Podolnica so se udeležili Janez Podboj, Helena Podboj, Darja Gutnik, Matjaž Nartnik in praporščak Andrej Gutnik.

31.5.2017 so se končale Šmarnice, ki so potekale na odru dvorane gasilskega doma vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 1.5.-31.5.2017. Pri pripravi na šmarnice so sodelovali Jože Podboj, Borut Jelovšek, Anton Jelovšek in Franci Friškovec.

21.5.2017 je potekal občni zbor ŠD DREN. Občnega zbora se je udeležil predsednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Janez Podboj.

20.5.2017 je bilo izvedeno sajenje rož za na okna gasilskega doma. Sodelovali so Majda Mihevc, Tone Mihevc in Marjanca Jelovšek.

13.5.2017 je bil prebarvan cokel fasade na gasilskem domu spredaj in ob strani pri vhodu v OŠ. Dela je izvedel Andrej Gutnik.

29.4.2017 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekala 14. Florjanova maša. Pri pripravi, organizaciji in sodelovanju pri maši so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Nataša Mrzlikar, Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Mojca Tome, Marta Popit, Ivanka Popit, Stanka Koprivec, Bernarda Novak, Andrej Gutnik, Jože Podboj, Janez Velkavrh, Anton Jereb, Slavko Koprivec, Rok Hribar, Igor Oblak, Gregor Jelovšek, Andrej Zdešar, Jaka Zdešar, Anže Zdešar in Franci Friškovec. Poleg priprave orodjarne za pogostitev in dvorane, kjer je bila opravljena sv. maša, je bilo izvedeno generalno čiščenje dvorane.

26.4. do 29.4.2017 je potekalo pleskanje orodjarne in predprostora pred vhodom v dvorano gasilskega doma. Dela sta izvedla Andrej Gutnik in Anton Jelovšek. Pranje zaves in čiščenje oken v orodjarni in pisarni je izvedla Marjanca Jelovšek. Andrej Gutnik je opral z vodo park v gasilskem domu.

25.4.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Mirana Zalaznika dolgoletnega podpornega člana. Zahvaljujemo se tov. Miranu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

16.4.2017 ob 7.uri zjutraj je v cerkvi sv. Pavla na Vrhniki potekala slovesna vstajenska velikonočna procesija. Na pobudo g. župnika Blaža Gregorca se vstajenske procesije že nekaj let udeležujejo v svečanih unifomah s prapori posamezna društva, ki delujejo na območju župnije Vrhnika (gasilci, lovci, čebelarji, planinci, KD Raskovec, skavti...). Iz našega društva PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je vstajenske procesije udeležilo 12 uniformiranih gasilk in gasilcev s praporom in sicer: Bernarda Novak, Urša Zdešar, Nina Ciuha Cekovnik, Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Andrej Gutnik (praporščak), Janez Velkavrh, Igor Oblak, Andrej Zdešar, Matjaž Nartnik, Janez Jesenovec in Franci Friškovec.

15.4.2017 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Jože Podboj, Stanka Koprivec in Franci Friškovec.

7.4.2017 se je pogreba tov. Frančiška Gregorka, člana PGD Blatna Brezovica udeležil praporščak Andrej Gutnik.

1.4.2017 ob 10.uri je potekala v organizaciji KS Drenov Grič - Lesno Brdo vsakoletna čistilna akcija. Na čistilni akciji so sodelovali poleg organizatorja še OŠ Ivana Cankarja Vrhnika podružnica Drenov Grič, KUD Drenov Grič - Lesno Brdo in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Čiščenje Drenovega Griča, Lesnega Brda in okolice je potekalo po skupinah. Ugotovljeno je bilo, da je kljub vsakoletnem čiščenju, sicer veliko manj odpadkov kot prešnja leta, vendar še vedno preveč. Med odpadki je bilo največ plastenk, steklenic in pločevink ob cestnih jarkih, ki so posledica metanja nekulturnih voznikov iz avtomobilov in ostalih. Spet je bilo največ odpadkov ob cesti za Horjul v Lesno Brdskem klancu Po čistilni akciji je organizator pripravil za vse udeležnce malico v gasilskem domu.

| Letošnja čistilna akcija Občine Vrhnika bo v soboto, 1. aprila 2017 | Preberite več |

28.3.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Rudija Pavliča. Pogreba se je udeležil Andrej Gutnik s praporom. Zahvaljujemo se tov. Rudiju za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

24.3.2017 je v PGD Verd potekal Občni zbor GZ Vrhnika. Občnega zbora GZ Vrhnika sta se udeležila Janez Podboj in Borut Jelovšek. | Preberite več |

20.3.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Eriike Novak dolgoletne podporne članice. Zahvaljujemo se tov. Eriki za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

11.3.2017 je potekal Občni zbor PGD Breg - Pako. Občnega zbora sta se udeležila Janez Velkavrh in Tomaž Kastelic.

10.3.2017 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

7.3.2017 je potekalo Regijsko srečanje ob dnevu civilne zaščite v Kulturnem domu Medvode. Na slovestnosti je prejel bronasti znak Civilne zaščite Andrej Zdešar in srebrni znak Civilne zaščite Tomaž Urbančič člana PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za požrtvovalno delo pri delu in pripravi mladinske enote na mladinsko gasilsko olimpijado. Prireditve se je udeležil Andrej Zdešar. | Preberite več |

4.3.2017 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora se je udeležil Andrej Gutnik.

3.3.2017 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

2.3.2017 je v parku gasilskega doma potekalo obrezovanje dreves. Obrezovanje dreves in odvoz vej je izvedel Andrej Gutnik.

25.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora se je udeležil Franci Friškovec.

24.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora sta se udeležila Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

18.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se udeležili Janez Podboj, praporščak Andrej Gutnik in Anton Jereb.

18.2.2017 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Slavke Kastelic dolgoletne aktivne in podporne članice. Na zadnjo pot so jo pospremili člani PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo. Zahvaljujemo se tov. Slavki za delo v našemu društvu v preteklem obdobju, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

17.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora se je udeležil Andrej Gutnik.

11.2.2017 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Janez Podboj, Jože Ogorevc, Matjaž Nartnik in Andrej Gutnik.

10.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Pokojišče - Padež - Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Franci Friškovec.

4.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Borut Jelovšek in Igor Oblak.

4.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Gutnik.

3.2.2017 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora so se udeležili Žane Ban, Matjaž Nartnik, Patricia Koprivec in Kristina Popit.

3.2.2017 se je pogreba tov. Cirila Gostiša, člana PGD Bevke udeležil praporščak Andrej Gutnik.

28.1.2017 ob 18. uri je potekal 93. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Prisotni sta je bila tudi enoti mladink in mladincev, ki sta na državnem gasilskem tekmovanju v Kopru osvoji naslov državnih prvakinj in prvakov. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov.Vinko Keršmanc, podpoveljnik GZ Vrhnika Vili Mevec, predstavnica civilne zaščite pri Upravni enoti Občine Vrhnika ga. Nataša Čož, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika in GZ Horjul: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Sinja Gorica, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Podolnica, pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem in DDV Pakoštani (Hrvaška). Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov.Janeza Podboja, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2016 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednjii dogodek v društvu je bila uvrstev na 1.mesto mladink in mladincev na državnem tekmovanju, ter uvrstitev na izbirno tekmovanje za nastop na gasilski olimpijadi 2017 v Beljaku. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, podpoveljnik GZ Vrhnika, predstavnica civilne zaščite, ter ostali, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Predsednik društva tov.Janez Podboj je občnemu zboru predstavil tudi plan društva za leto 2017, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju, napredovanja v višje čine ter podelitve spričeval za posamezne tečaje (specialnosti_IDA, varno delo z motorno žago...). Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

| OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 28.1.2017 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma.| VABILO |

27.1.2017 je potekal Občni zbor PGD Dragomer - Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Slavko Koprivec in Franci Friškovec.

22.1.2017 sta se pogreba tov. Cirila Keršmanca, člana PGD Bevke udeležila Matjaž Nartnik praporščak Janez Velkavrh.

21.1.2017 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Andrej Zdešar in Andrej Gutnik.

21.1.2017 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Marina Jereb in Ani Jelovšek.

21.1.2017 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo 2.gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda GZ Vrhnika 2017 za članice in člane. Pri organizaciji so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Anton Jereb, Matjaž Vrščaj,  Lea Hanželič, Patricia Koprivec, Ema Novak, Kristina Popit, Nataša Mrzlikar, Marjanca Jelovšek, Blaž Klevišar, Anže klevišar, Blaž Oblak, Žane Ban, Tilen Urbančič, Jože Podboj, Matjaž Nartnik, Gregor Jelovšek, Jan Jeraj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec. Zahvaljujemo se GZ Vrhnika, PGD Log (izposoja sesalnih cevi in vezalnih vrvic), PGD Podlipa - Smrečje (izposoja vezalnih vrvic) ter merjenje časa.

21.1.2017 se je pogreba tov. Jerneja Kavčnika, člana PGD Log na Brezovici udeležil praporščak Andrej Gutnik.

20.1.2017 so se za občni zbor PGD Drenov Grič - Lesno Brdo izdelale klobase. Sodelovali so Anton Mihevc, Janez Podboj, Andrej Gutnik in Igor Oblak.

7.1.2017 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Anton Jelovšek, Ani Jelovšek in Marjanca Jelovšek.

28.12.2016 so se na povabilo župana Občine Vrhnika g. Stojana Jakina pri županu pomudili predstavniki gasilskih društev, gasilske zveze in civilne zaščite. Srečanja sta se udeležila predsednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Janez Podboj in podpoveljnik Igor Oblak. | Več...|

26.12.2016 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jelovšek, Matjaž Vrščaj, Jelka Koprivec, Slavko Koprivec, Tomaž Kastelic, Zdenko Krušnik, Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Žane Ban, Jan Jeraj, Janez Velkavrh in Janez Jesenovec. Za pripravo koledarja za leto 2017 sta poskrbela Žane Ban (priprava in oblikovanje) in Jure Hodnik (foto). Vsem gasilkam, gasilcem in krajanom se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2017.

23.12.-31.12.2016 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter donatorje našega društva. Sodelovali so Janez Podboj, Anton Jereb in Anton Jelovšek.

16.12.-23.12.2016 je v dvorani gasilskega doma potekala Božična devetdnevnica, ki se je 23.12.2016 zaključila z sv. mašo. Pri pripravi dvorane in orodjarne za Božično devetdnevnico so sodelovali Anton Jelovšek, Matjaž Vrščaj, Jan Jeraj, Tine Vojska, Tilen Urbančič, Blaž Klevišar, Sebastjan Zdešar, Anže Kleviašr, Igor Oblak in Franci Friškovec.

| PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2017".| VOŠČILO |

18.12.2016 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane so sodelovali Jože Podboj, Anton Jelovšek in Franci Friškovec.

18.12.2016 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Igor Oblak-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

16.12.2016 je v orodjarni gasilskega doma potekalo vsakoletno družabno srečanje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za člane Upravnega odbora, Nadzornega odbora, Disciplinske komisije, tekmovalnih enot, donatorjev in pobratenega društva PGD Dobrnič na Dolenjskem.

4.11.2016 sta se pogreba tov. Avgusta Armiča dolgoletnega člana Upravnega odbora in gospodarja PGD Log udeležila praporščak Andrej Gutnik in Janez Velkavrh.

3.11.2016 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Janeza Japlja. Pogreba se je udeležil Andrej Gutnik s praporom. Zahvaljujemo se tov. Janezu za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

1.11.2016 se je komemoracije ZB NOB Vrhnika in Občine Vrhnika ob spomeniku borcem padlim v NOB na Drči,  udeležil praporščak PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Andrej Gutnik.

8.10.2016 je na Stari Vrhniki potekal slavnostni prevzem novega gasilskega vozila MAN GVC 16/15 in obnovljenega gasilskega doma PGD Stara Vrhnika. Slovestnosti sta se udeležila predsednik Janez Podboj in  praproščak Andrej Gutnik. | Besedilo: Andrej Gutnik | | Preberite več....|

1.10.2016 se je Igor Oblak udeležil delovne akcije na Pokojišču pri gradnji novega gasilskega doma PGD Padež - Pokojišče - Zavrh.

7.8.2016 smo na povabilo PGD Medvedje Brdo ob praznovanju 110 letnice društva sodelovali z staro motorno črpalko "Renault". Pri organizaciji prevoza so sodelovali: Igor Oblak, Andrej Gutnik, Zdenko Krušnik, Anton Jelovšek in Jože Podboj. Zahvaljujemo se Bernardu Zdešarju za izposojo prikolice za prevoz motorne črpalke "Renault".

PRIREDITVE GZ VRHNIKA V LETU 2016 | OBČNI ZBORI, VESELICE...|  | VEČ ...|

19.7.2016 se je pogreba tov. Vonča Ivana, člana PGD Bevke v Bevkah udeležil praporščak Andrej Gutnik.

11.6.-12.6.2016 je v Kopru potekalo državno tekmovanje (člansko in mladinsko). Na državnem tekmovanju je nastopilo kar 7 enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo (pionirke, pionirji, mladinke, mladinci, članice B, člani B2 in starejše gasilke). Pri pripravi na državno tekmovanje, organizaciji in samem državnem tekmovanju so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Nataša Mrzlikar, Marjanca Jelovšek, Anton Jelovšek, Andrej Zdešar, Igor Oblak, Matjaž Nartnik, Jože Podboj, Anton Mihevc, Matjaž Vrščaj, Blaž klevišar, Andrej Gutnik, Žane Ban, Gregor Jelovšek in Franci Friškovec. Posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika (prevozi, prehrana), PGD Horjul (izposoja pasov in čelad), Franci Jelovšek (izposoja kombija), DG 69, LIDO (uporaba poligona za treninge mladink in mladincev), ŠD DREN (uporaba nogometnega igrišča za treninge) Plasal, Advant in Vezenje Bovha. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

31.5.2016 so se končale Šmarnice, ki so potekale na odru dvorane gasilskega doma vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 1.5.-31.5.2016. Pri pripravi na šmarnice je sodeloval Franci Friškovec.

28.5.2016 se je na povabilo PGD Log slovestnosti ob 95 letnici društva in prevzemu gasilskega vozila GVM-1, udeležilo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Praznovanja PGD Log so se udeležili Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Ani Jelovšek, Žane Ban, Blaž Klevišar in praporščak Andrej Gutnik.

20.5.2016 je potekala slavnostna seja PGD Log ob 95 obletnici društva. Slavnostne seje so se udeležili Janez Podboj, Žane Ban, Blaž Klevišar, Anton Jereb in Franci Friškovec.

14.5.2016 s pričetkom ob 14.uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekalo 15. gasilsko člansko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Na tekmovanju je nastopilo 21 članskih enot  iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Horjul, GZ Dolomiti, GZ Vodice, GZ Škofja Loka, GZ Domžale in GZ Slovenska Bistrica. Gostje na obeh tekmovanjih so bii gasilci iz Pakoštanov - Hrvaška. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju, ter v močnema nalivu ob koncu tekmovanja. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Prav tako se zahvaljujemo tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Podlipa - Smrečje (izposoja orodja za člane), PGD Log (izposoja orodja za člane), PGD Horjul (izposoja pasov in čelad), ŠD DREN, JFM in "DREN" Iztok Gruden. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

14.5.2016 s pričetkom ob 8.uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekalo 6.gasilsko mladinsko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je nastopilo 19 enot iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Cerknica in GZ Dolomiti. Tekmovanje je potekalo tekoče, brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Zahvaljujemo se tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, ŠD DREN, JFM, "DREN" Iztok Gruden. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

13.5.-15.5.2016 so naše društvo obiskali gasilke in gasilci iz Pakoštanov. Ogledali so si obe tekmovanji za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Podpisana pa je bila tudi listina o sodelovanju med obema društvoma.

11.5.2016 je potekala izdelava klobas za potrebe članskega tekmovanja PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v soboto, 14.5.2016. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Mihevc, Jože Podboj in Matjaž Nartnik.

7.5.2016 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo prejelo donacijo Mercatorja v vrednosti 1.000 EUR. V naši Mercatorjevi trgovini na Drenovem Griču je v času od 1.4.2016 do 30.4.2016 potekala Mercatorjeva akcija »Radi delamo dobro«. Vsak kupec je pri vsakem nakupu prejel žeton, ki ga je nato lahko vrgel v eno od skrinjic z napisom društva (PGD Drenov Grič- Lesno Brdo, ŠD DREN in KUD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo je ob zaključku akcije prejelo največ žetonov in je s strani podjetja Mercator prejelo donacijo v višini 1.000 EUR.  PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem zahvaljuje za prejeti žeton, ki ste namenili našemu društvu. Trgovini Mercator se zahvaljujemo za prejeto donacijo, ki bo namenjena za razvoj mladih v društvu. | VEČ....|

| Predstavitev_Mercator_ Radi delamo dobro |

| Predstavitev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo |

29.4.2016 do 1.5.2016 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na povabilo gasilcev iz Pakoštanov (Dalmacija-Hrvaška)  obiskalo Pakoštane. Sodelovali so Janez Podboj, Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Matjaž Nartnik, Žane Ban, Blaž klevišar, FiliP Koprivec, Ani Jelovšek, Patricia Koprivec, Lea Hanželič in Kristina Popit. Gasilcem iz Pakoštanov se zahvaljujemo za sprejem in za vse ostalo kar smo bili deležni ob našem obisku v Pakoštanih.

16.4.2016 ob 10.uri je potekala v organizaciji KS Drenov Grič - Lesno Brdo vsakoletna čistilna akcija. Na čistilni akciji so sodelovali poleg organizatorja še OŠ Ivana Cankarja Vrhnika podružnica Drenov Grič, KUD Drenov Grič - Lesno Brdo, ŠD DREN in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Čiščenje Drenovega Griča, Lesnega Brda in okolice je potekalo po skupinah. Ugotovljeno je bilo, da je kljub vsakoletnem čiščenju, sicer veliko manj odpadkov kot prešnja leta, vendar še vedno preveč. Med odpadki je bilo največ plastenk, steklenic in pločevink ob cestnih jarkih, ki so posledica metanja nekulturnih voznikov iz avtomobilov in ostalih. Spet je bilo največ odpadkov ob cesti za Horjul v Lesno Brdskem klancu Po čistilni akciji je organizator pripravil za vse udeležnce malico v gasilskem domu.

KS Drenov Grič - Lesno Brdo vas vabi na čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto 16. aprila 2016, s pričetkom ob 10. uri. | VABILO |

8.4.2016 in 9.4.2016 je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu potekal tečaj specialnosti za INFORMATIKA, ki se ga je udeležila tajnica PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Nataša Mrzlikar."

6.4.2016 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Staneta Kuclarja, gasilskega veterana, dolgoletnega člana UO in strojnika. V torek, 5.4.2016 je v gasilskem domu potekala žalna seja. Na zadnjo pot so ga pospremili člani PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo, predstavniki društev GZ Vrhnika in pobratenega društva PGD Dobrnič. Zahvaljujemo se tov. Stanetu za delo v našemu društvu v preteklem obdobju, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

1.4.2016 smo se na povabilo podjetja Tansfeliks udeležili otvoritve novega servisno poslovnega prostora podjetja Transfeliks. Otvoritve seje udeležilo 10 članov našega društva.

27.3.2016 ob 7.uri zjutraj je v cerkvi sv. Pavla na Vrhniki potekala slovesna vstajenska velikonočna procesija. Na pobudo g. župnika Blaža Gregorca se vstajenske procesije že nekaj let udeležujejo v svečanih unifomah s prapori posamezna društva, ki delujejo na območju župnije Vrhnika (gasilci, lovci, čebelarji, planinci, KD Raskovec, skavti...). Iz našega društva PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se je vstajenske procesije udeležilo 12 uniformiranih gasilk in gasilcev s praporom in sicer: Bernarda Novak, Urša Zdešar, Janez Podboj, Borut Jelovšek, Anton Jelovšek, Andrej Gutnik, Janez Velkavrh, Igor Oblak, Andrej Zdešar, Matjaž Nartnik, Janez Jesenovec in Franci Friškovec.

26.3.2016 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Borut Jelovšek, Jože Podboj, Jože Miklavčič, Stanka Koprivec in Franci Friškovec.

18.3.2016 je potekal v dvorani gasilskega doma na Logu Občni zbor GZ Vrhnika. Občnega zbora sta se kod predstavnika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo udeležila Janez Podboj in Borut Jelovšek.

14.3.2016 so bile narejene na parkirišču pred orodjarno in novo lopo barvne oznake "Prepovedano parkiranje". Dela sta izvedla Anton Jelovšek in Igor Oblak.

11.3.2016 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

5.3.2016 je potekal Občni zbor PGD Stara Vrhnika. Občnega zbora se je udeležil Sebastjan Sotlar.

4.3.2016 je potekal Občni zbor PGD Borovnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Janez Velkavrh.

26.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jelovšek in Franci Friškovec.

20.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Andrej Gutnik in Matjaž Vrščaj.

20.2.2016 je bila izvedena dodelava in predelava vožička za tekmovalno orodje. Označene pa so bile tudi vse tekmovalne cevi z napisom društva. Dela je izvedel Andrej Gutnik.

13.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora sta se udeležila Igor Oblak in Žane Ban.

12.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Padež - Pokojišče - Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Franci Friškovec.

6.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jelovšek in Franci Friškovec.

6.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Urša Zdešar in Andrej Zdešar.

6.2.2016 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora so se udeležili Janez Podboj, Nataša Mrzlikar, Janez Velkavrh, Matjaž Nartnik, Jože Ogorevc, Rade Bubič in Andrej Gutnik.

6.2.2016 so Občina Vrhnika, Občina Borovnica in OZVVS VRHNIKA - BOROVNICA, na podlagi izraženega interesa praporščakov obeh občin organizirali urjenje praporščakov, v telovadnici Partizan na Vrhniki. Urjenje je vodil inženir Andrej Jurjevčič, podčastnik SV, ki poveljuje zastavonošam na državnih proslavah in je veteran vojne za Slovenijo. Urjenja praporščakov se je iz PGD Drenov Grič - Lesno Brdo udeležil Franci Friškovec.

5.2.2016 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora so se udeležili Žane Ban, Matjaž Nartnik in Andrej Gutnik.

30.1.2016 ob 18.uri je potekal 92. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih, kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Prisotna pa je bila tudi kompletna enota maldincev, ki je sodelovala na 20.mladinski gasilski olimpijadi na Poljskem. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov.Vinko Keršmanc, podpoveljnik GZ Vrhnika tov. Aleksander Remškar, podpredsenik GZ Vrhnika tov. Brikcij Trček, predsednik sveta KS Drenov Grič-Lesno Brdo g.Marko Koprivec, predsednik KUD Drenov Grič - Lesno Brdo g.Branko Bizjak, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika in GZ Horjul: Bevke, Log, Dragomer-Lukovica, Ligojna, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Verd, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Podolnica, Žažar, ter pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem. Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov.Janeza Podboja, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Igor Oblak. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2015 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Osrednjii dogodek v društvu je bila uvrstev in nastop enote mladincev na gasilski olimpijadi v Opolah na Poljskem. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, podpoveljnik GZ Vrhnika, predsednik sveta KS Drenov Grič-Lesno Brdo, predsednik KUD, ter ostali, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Predsednik društva tov.Janez Podboj je občnemu zboru predstavil tudi plan društva za leto 2016, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila tudi občinska priznanja GZ Vrhnika III.stopnje vsem članom enote mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za uvrstitev in dosežen rezultat na mladinski gasilski olimpijadi, priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, priznanja za dolgoletno delo na operativnem področju in napredovanja v višje čine. Posebno zahvalo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo sta prejela mentorja tekmovalne enote mladincev tov.Andrej Zdešar in Tomaž Urbančič za vrhunsko pripravo enote na olimpijado. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti.

OBČNI ZBOR  PGD DRENOV GRIČ - LESNO BRDO bo v soboto, 30.1.2016 ob 18. uri v dvorani gasilskega doma. | VABILO |

29.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora sta se udeležila Jože Ogorevc in Andrej Gutnik.

26.1.2016 so se za občni zbor PGD Drenov Grič  - Lesno Brdo izdelale klobase pri Andreju Gutniku. Sodelovali so Anton Mihevc, Janez Podboj, Andrej Gutnik in Darja Gutnik.

23.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Žažar. Občnega zbora sta se udeležila Zdenko Krušnik in Franci Friškovec.

23.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora so se udeležili Marjanca Jelovšek, Marina Jereb in Anton Jereb.

22.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Dragomer - Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Borut Jelovšek, Franci Friškovec in Anton Jereb.

16.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Zdešar.

16.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora so se udeležili Tomaž Kastelic, Janez Velkavrh in Anton Jereb.

9.1.2016 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora sta se udeležila Andrej Gutnik in Jan Jeraj.

29.12.2015 smo tudi letos ob novem letu obiskali starejše gasilke in gasilce PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter donatorje našega društva. Sodelovali so Janez Podboj, Anton Jereb in Anton Jelovšek.

26.12.2015 se je pričelo raznašanje koledarjev in pobiranje članarine za člane in simpatizerje PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Sodelovali so: Janez Podboj, Anton Jelovšek, Fillip Koprivec, Matjaž Vrščaj, Jelka Koprivec, Slavko Koprivec, Zdenko Krušnik, Tomaž Kastelic, Andrej Gutnik, Blaž Klevišar, Igor Oblak, Žane Ban, Janez Velkavrh in Janez Jesenovec. Za pripravo koledarja za leto 2016 sta poskrbela Žane Ban (priprava in oblikovanje) in Jure Hodnik (foto) Vsem gasilkam, gasilcem in krajanom se zahvaljujemo za prispevke in podpori PGD Drenov Grič - Lesno Brdo ter želimo srečno, zdravo in uspešno novo leto 2016.

15.12.-23.12.2015 je v dvorani gasilskega doma potekala Božična devetdnevnica, ki se je 23.12.2015 zaključila z sv. mašo. Pri pripravi dvorane za Božično devetdnevnico so sodelovali Jože Podboj, Branko Bizjak, Igor Oblak in Franci Friškovec.

PGD Drenov Grič - Lesno Brdo želi vsem članom društva, krajanom Drenovega Griča in Lesnega Brda in donatorjem "VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO NOVO LETO 2016". | VOŠČILO |

20.12.2015 je potekala redna letna inventura PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Inventurna komisija v sestavi Tomaž Kastelic-predsednik, Borut Jelovšek-član, Igor Oblak-član, Franci Friškovec-član in Andrej Gutnik-orodjar je opravila popis vseh sredstev in inventarja, ki so last PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Poročilo o opravljenem delu bo predstavljeno na naslednjem sestanku UO.

13.12.2015 je potekalo vsakoletno srečanje za starejše krajane KS Drenov Grič - Lesno Brdo. Pri pripravi dvorane so sodelovali Jože Podboj, Matjaž Nartnik, Matjaž Vrščaj in Franci Friškovec.

12.12.2015 je v gasilskem domu potekalo vsakoletno srečanje za vse tekmovalne enote v društvu, za člane UO, NO, Disciplinske komisije in operativo.

11.12.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Martina Petkovška, gasilskega veterana. V torek, 8.12.2015 je v gasilskem domu potekala žalna seja. Na zadnjo pot so ga pospremili člani PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo in praporščaki GZ Vrhnika, PGD Log, PGD Sinja Gorica, PGD Bevke, PGD Blatna Brezovica in PGD Ligojna. Zahvaljujemo se tov. Martinu za delo v našemu društvu v preteklem obdobju, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

2.12.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Staneta Potrebuješa, člana Disciplinske komisije in operativne enote. V ponedeljek, 30.11.2015 je v gasilskem domu potekala žalna seja. Na zadnjo pot so ga pospremili številni gasilci in gasilke PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo, predstavnki društev GZ Vrhnika (GZ Vrhnika, PGD Vrhnika, PGD Sinja Gorica, PGD Ligojna, PGD Blatna Brezovica, PGD Log, PGD Bevke), PGD Horjul in PGD Podolnica (GZ Horjul) ter PGD Dobrnič s prapori. Zahvaljujemo se tov. Stanetu za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

29.11.2015 se je pogreba tov. Andreja Pajsarja člana PGD Bevke udeležil praporščak Janez Velkavrh.

28.10.2015 se je pogreba tov. Kikelj Boruta člana Upravnega odbora PGD Blatna Brezovica udeležil praporščak Andrej Gutnik.

24.10.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od tov. Aleša Hribarja, člana UO, podpoveljnika in dolgoletnega člana tekmovalne enote članov A. V petek, 23.10.2015 je v dvorani gasilskega doma potekala žalna seja. Na zadnjo pot z vojaškimi častmi so ga pospremili številni gasilci in gasilke PGD Drenov - Grič - Lesno Brdo, predsednik GZ Vrhnika tov. Vinko Keršmanc, poveljnik GZ Vrhnika tov. Benjamim Svenšek, predstavnki društev GZ Vrhnika, PGD Podolnica in PGD Dobrnič s prapori, ter PGD Zbilje. Zahvaljujemo se tov. Alešu za aktivno in požrtvovalno delo v našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

26.9.2015 s pričetkom ob 13.30 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekalo takmovanje za pokal GZ Vrhnika, GZ Logatec in 14.gasilsko člansko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Na tekmovanju je nastopilo 40 članskih enot in 11 enot starejših gasilcev  iz GZ Vrhnika, GZ Logatec, GZ Horjul, GZ Dolomiti, GZ Vodice in GZ Ribnica in pobratenega društva PGD Dobrnič. Tekmovanje je potekalo brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Prav tako se zahvaljujemo tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Podlipa - Smrečje (izposoja orodja za člane), PGD Log (izposoja orodja za člane), PGD Borovnica pri izposoji opreme za tekmovanje starejših gasilcev, PGD Stara Vrhnika (nujna medicinska pomoč), PGD Dobrnič, PGD Horjul (izposoja pasov in čelad), ŠD DREN, JFM in "DREN" Iztok Gruden. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

27.9.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletne podporne članice tov. Marije Jelovšek. Pogreba se je udeležil Andrej Gutnik s praporom. Zahvaljujemo se tov. Mariji za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

26.9.2015 s pričetkom ob 7.30 uri je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo in GZ Vrhnika potekalo mladinsko tekmovanje za pokal GZ Vrhnika, pokal GZ Logatec in 5.gasilsko mladinsko tekmovanje za pokal PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. V kategoriji pionirk, pionirjev, mladink in mladincev je nastopilo 25 enot iz GZ Vrhnika, GZ Logatec in GZ Dolomiti. Tekmovanje je potekalo tekoče, brez poškodb in ob odličnem sojenju. Vse nastopajoče enote so se po končanem nastopu okrepčale z malico. Pri pripravi in organizaciji tekmovanja je sodelovalo 25 gasilk in gasilcev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se vsem gasilkam in gasilcem zahvaljuje za vložen trud. Zahvaljujemo se tov. Zvonetu Bastardi podpoveljniku GZ Vrhnika in članu PGD Podlipa-Smrečje za pomoč pri organizaciji tekmovanja. Še posebno se zahvaljujemo GZ Vrhnika, PGD Podlipa - Smrečje (izposoja opreme), PGD Stara Vrhnika (nujna medicinska pomoč), ŠD DREN, JFM, "DREN" Iztok Gruden. Več o rezultatih in uvrstitvah enot PGD Drenov Grič - Lesno Brdo preberite pod rubriko tekmovanja.

19.9.2015 je v prenovljenem Cankarjevem domu na Vrhniki potekala slavnostna akademija ob 60 letnici GZ Vrhnika. Slovestnosti ob obletnici GZ Vrhnika se je udeležila mladinska enota PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, katera je nastopila na 20.mladinski gasilski olimpijadi v Opolah na Poljskem, mentorja Andrej Zdešar in Tomaž Urbančič, pevski zborček podružnične OŠ Drenov Grič pod vodstvom tov. Bernarde Novak, predsednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Janez Podboj, podpredsednik Anton jereb, častni predsednik Anton Jelovšek, praporščak Andrej Gutnik, Urša Zdešar, Joži Žitko, Jelka Koprivec, Vincencija Celarc, Slavko Koprivec in Franci Friškovec.

| Predstavitev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na panoju TMS v Bistri |   | VABILO_AKADEMIJA |

15.9.2015 je potekala izdelava klobas za potrebe članskega tekmovanja PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v soboto, 26.9.2015. Sodelovali so: Janez Podboj, Jože Podboj, Anton Mihevc, Majda Mihevc, Miloš Gaberšek in Andrej Gutnik | Besedilo: Andrej Gutnik |

9.9.2015 se je pogreba tov. Cirila Lenarčiča člana PGD Bevke udeležil praporščak Andrej Gutnik.

1.8.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletne podporne članice tov. Milene Lešnjak. Pogreba se je udeležil Slavko Koprivec s praporom. Zahvaljujemo se tov. Mileni za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

18.7.2015 se je na povabilo PGD Borovnica slovestnosti ob 130 letnici društva, udeležilo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Praznovanja PGD Borovnica sta se udeležila Tone Mihevc in praporščak Andrej Gutnik..

17.7.2015 so se pogreba tov. Alojza Pekolja ml. člana PGD Dobrnič udeležili Matjaž Nartnik, Jože Ogorevc, Tone Mihevc in praporščak Andrej Gutnik.

10.7.2015 je potekala slavnostna seja PGD Borovnica ob 130 obletnici društva. Slavnostne akademije sta se udeležila Anton Jereb in Anton Mihevc.

4.7.2015 se je na povabilo PGD Žažar slovestnosti ob 85 letnici društva, udeležilo tudi PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Praznovanja PGD Žažar so se udeležili Janez Podboj, Franci Friškovec in praporščak Janez Velkavrh.

24.6.2015 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo v športnem parku DREN, organiziralo dobrodelni koncert z veselico za nastop mladinske enote PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na gasilski olimpijadi v Opolah na Poljskem od 19.7. - 26.7.2015. PGD Drenov Grič - Lesno Brdo se zahvaljuje vsem nastopajočim ansamblom na koncertu, krajanom KS Drenov Grič - Lesno Brdo, gasilcem PGD društev iz GZ Vrhnika, gasilcem drugih GZ in vsem ostalim obiskovalcem od drugod, ki so se udeležili koncerta. Posebej se zahvaljujemo vsem donatorjem, sponzorjem, pobratenemu društvu PGD Dobrnič, ŠD DREN in vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali na koncertu. V odmoru med koncertom se je predstavila tudi enota mladincev PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, katera bo nastopila na mladinski gasilski olimpijadi. Pri organizaciji koncerta in veselice je sodelovalo 40 članic in članov PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. | VABILO | | PLAKAT | | OBVESTILO O ZAPORI CESTE | | VIDEO | | IN ....| |foto: Franci Friškovec |

21.6.2015 je v Tehniškem muzeju Bistra opravljalo dežurstvo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo na razstavi Gasilske zveze Vrhnika, ki letos praznuje 60 let. Sodelovala sta Anton Jelovšek in Anton Jereb. Društva sodelujejo z svojimi muzejskimi eksponati in slikovnim gradivom iz zgodovine posameznih društev. Obiskovalci so pohvalili dobro razstavo, naših društev, da imamo zares še veliko ohranjene gasilske tehnike po posameznih društvih. |Besedilo: Anton Jereb |

12.6.2015 se je pogreba tov. Franca Grmeka člana PGD Borovnica udeležil praporščak Andrej Gutnik.

5.6.2015 je ob praznovanju 60 let delovanja Gasilske zveze Vrhnika potekala slovestna otvoritev razstave starejše gasilke tehnike v Tehniškem muzeju v Bistri. Slovestnosti so se udeležili Janez Podboj, Borut Jelovšek, Nejc Tome, Sebastjan Zdešar in Andrej Zdešar. | VEČ.....|

23.5.2015 smo na prošnjo KUD Drenov Grič - Lesno Brdo pred koncertom ob 30 letnici KUD izvajali redarstvo. Sodelovala sta Janez Velkavrh in Andrej Gutnik. Jubilejnega koncerta ob 30 letnici KUD Drenov Grič - Lesno Brdo se je udeležil predsednik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo Janez Podboj.

12.5.2015 se je pogreba tov. Frančiška Keršmanca člana PGD Log udeležil praporščak Andrej Gutnik.

25.4.2015 je v organizaciji PGD Drenov Grič - Lesno Brdo potekala 12. Florjanova maša. Pri pripravi in organizaciji so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Nataša Mrzlikar, Marjanca Jelovšek, Ani Jelovšek, Mojca Tome, Marta Popit, Stanka Koprivec, Jelka Koprivec, Bernarda Novak, Damjana Oblak, Urša Zdešar, Joži Žitko, Katja Jesenko, Anton Jelovšek, Andrej Gutnik, Tomaž Kastelic, Janez Velkavrh, Blaž Klevišar, Aleš Hribar, Blaž Oblak, Matej Popit, Filip Koprivec, Matjaž Nartnik, Slavko Koprivec, Anton Jereb, Igor Oblak, Zdenko Krušnik, Andrej Zdešar in Franci Friškovec. Poleg priprave orodjarne za pogostitev in dvorane, kjer je bila opravljena sv. maša, je bilo izvedeno generalno čiščenje dvorane. Oprane so bile tudi vse zavese v orodjarni in sobi za sestanke. Delo je izvedla Marjanca Jelovšek.

19.4.2015 se je pogreba tov. Antona Lapajne člana PGD Zaplana udeležil praporščak Andrej Gutnik.

12.4.2015 so se pogreba tov. Hermana Završnika člana PGD Log udeležili Jelka Koprivec, Slavko Koprivec in praporščak Andrej Gutnik.

11.4.2015 ob 10.uri je potekala v organizaciji KS Drenov Grič - Lesno Brdo vsakoletna čistilna akcija. Na čistilni akciji so sodelovali poleg organizatorja še OŠ Ivana Cankarja Vrhnika podružnica Drenov Grič, KUD Drenov Grič - Lesno Brdo in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Čiščenje Drenovega Griča, Lesnega Brda in okolice je potekalo po skupinah. Ugotovljeno je bilo, da je kljub vsakoletnem čiščenju, sicer veliko manj odpadkov kot prešnja leta, vendar še vedno preveč. Med odpadki je bilo največ plastenk, steklenic in pločevink ob cestnih jarkih, ki so posledica metanja nekulturnih voznikov iz avtomobilov in ostalih. Po čistilni akciji je organizator pripravil za vse udeležnce malico v gasilskem domu.

4.4.2015 je potekal v dvorani gasilskega doma tradicionalni blagoslov Velikonočnih jedi. Pri pripravi dvorane gasilskega doma so sodelovali: Stanka Koprivec, Jože Podboj in Franci Friškovec.

29.3.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletnega podpornega člana tov. Kavčič Aleksandra-st. Pogreba se je udeležil Gregor Jelovšek s praporom. Zahvaljujemo se tov. Aleksandru za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

27.03.2015 je v prostorih OŠ Borovnice potekal jubilejni 60.-ti OZ GZ Vrhnika. Tokratni Občni zbor GZ Vrhnika je gostoval v Borovnici zaradi bližajočega se jubileja PGD Borovnica, ki bo letos praznovalo 130 let obstoja. Gostitelji so pripravili prijetno vzdušje. Občni zbor je bil nekaj posebnega tudi zaradi uradnega sprejema novega PGD Pokojišče Padež Zavrh v članstvo GZ Vrhnika. Delegati posameznih PGD so zato ustrezno spremenili statut GZ, s čimer so že na tem Občnem zboru novemu društvu podelili volilno pravico. Naše društvo sta zastopala Borut Jelovšek in Igor Oblak. | Besedilo: Igor Oblak |

25.3.2015 je na GZ Vrhnika potekal sestanek glede razstave gasilske opreme posameznih društev, ki bo v Bistri ob 60-letnici GZ Vrhnika. Sestanka se je udeležil Janez Podboj.

14.3.2015 je potekal Občni zbor PGD Brezovica pri Borovnici. Občnega zbora sta se udeležila Tone Mihevc in Andrej Gutnik.

13.3.2015 je potekal občni zbor ŠD DREN. Občnega zbora  se  je udeležil Janez Podboj.

7.3.2015 je potekal Občni zbor PGD Sinja Gorica. Občnega zbora so se udeležili Anton Jereb, Anton Jelovšek in Marjanca Jelovšek.

7.3.2015 je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo organiziralo 2.gasilsko tekmovanje v spajanju sesalnega voda GZ Vrhnika za članice in člane. Pri organizaciji so sodelovali: Janez Podboj, Borut Jelovšek, Igor Oblak, Anton Jelovšek, Anton Jereb, Matjaž Vrščaj, Jože Podboj, Lea Hanželič, Patricia Koprivec, Ema Novak, Nataša Mrzlikar, Bernarda Novak, Urša Zdešar, Blaž Klevišar, Blaž Oblak, Žane Ban, Matjaž Nartnik, Gregor Jelovšek, Jan Jeraj, Andrej Gutnik in Franci Friškovec. Zahvaljujemo se PGD Log, PGD Podlipa - Smrečje in PGD Žažar za izposojo opreme (vezalnih vrvic).

4.3.2015 so v Festivalni dvorani Ljubljana pripraviil osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2015. Na slovestnosti so prejeli bronasti znak Civilne zaščite Aleš Hribar, Igor Oblak in PGD Drenov Grič - Lesno Brdo za požrtvovalno delo pri odpravljanju naravnih nesreč v letu 2014. Prireditve sta se udeležila Borut Jelovšek in Žane Ban.

28.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Breg - Pako. Občnega zbora sta se udeležila Blaž Klevišar in Franci Friškovec.

28.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Verd. Občnega zbora sta se udeležila Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

27.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Bevke. Občnega zbora so se udeležii Anton Jereb, Anton Mihevc, Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

27.2.2015 se je pogreba tov.Franca Osredkarja člana PGD Ligojna udeležil praporščak Andrej Gutnik.

24.2.2015 je bila izvedena predelava vozička za športno gasilsko opremo. Dela je izvedel orodjar Andrej Gutnik.

21.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Podolnica. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Anton Jereb.

21.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Vrhnika. Občnega zbora sta se udeležila Jelka Koprivec in Slavko Koprivec.

20.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Ligojna. Občnega zbora sta se udeležila Matjaž Nartnik in Andrej Gutnik.

14.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Blatna Brezovica. Občnega zbora sta se udeležila Tomaž Kastelic in Janez Velkavrh.

7.2.2015 je potekal Občni zbor pobratenega društva PGD Dobrnič. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Matjaž Nartnik.

7.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Podlipa - Smrečje. Občnega zbora sta se udeležila Janez Velkavrh in Franci Friškovec.

6.2.2015 je potekal Občni zbor PGD Log. Občnega zbora so se udeležili Anton Jelovšek, Ani Jelovšek, Žane Ban in Franci Friškovec.

31.1.2015 ob 18.uri je potekal 91. letni Občni zbor PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. V polno zasedeni dvorani gasilskega doma so bili prisotni starejši gasilci in gasilke, članice, člani, predvsem pa veliko mladih (pionirke, pionirji, mladinke, mladinci), kar nas zelo veseli in veliko prispeva k uspešnemu delovanju našega društva. Na občnem zboru so bili tudi povabljeni gosti: Predsednik GZ Vrhnika tov.Vinko Keršmanc, podpoveljnik GZ Vrhnika tov.Zvone Bastarda (zadolžen za tekmovanja pri GZ Vrhnika), poveljnik poveljstva tov. Boštjan Turk,  predstavnica civilne zaščite pri Upravni enoti Občine Vrhnika ga.Nataša Čož. podpredsenik GZ Vrhnika tov. Brikcij Trček, predsednik sveta KS Drenov Grič-Lesno Brdo g.Marko Koprivec, predsednik ŠD DREN g.Tomaž Jelovšek, predsednik KUD Drenov Grič - Lesno Brdo g.Branko Bizjak, ter predstavniki sosednjih gasilskih društev GZ Vrhnika in GZ Horjul: Bevke, Sinja Gorica, Log, Dragomer-Lukovica, Ligojna, Blatna Brezovica, Podlipa-Smrečje, Zaplana, Stara Vrhnika, Vrhnika, Brezovica pri Borovnici, Borovnica, Padež-Pokojišče-Zavrh, Podolnica, Žažar, Horjul, ter pobratenega gasilskega društva Dobrnič na Dolenjskem. Po pozdravu in uvodnem delu predsednika PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov.Janeza Podboja, so bila izvoljena delovna telesa občnega zbora. Po izvolitvi je vodenje občnega zbora prevzel delovni predsednik tov. Anton Jereb. Iz podanih poročil predsednika, poveljnika, blagajnika, mentorjev in Nadzornega odbora, je bilo razvidno, da je bilo društvo v letu 2014 zelo aktivno tako na organizacijskem, kot tudi na operativnem, tekmovalnem in ostalih področjih v našem kraju in drugod. Uspešno delo društva so potrdili predsednik GZ Vrhnika, podpoveljnik GZ Vrhnika, poveljnik poveljstva, predstavnica civilne zaščite, predsednik sveta KS Drenov Grič-Lesno Brdo, predsednik ŠD DREN, predsednik KUD, ter ostali, ki so sodelovali v razpravi na poročila. Predsednik društva tov.Janez Podboj je občnemu zboru predstavil tudi plan društva za leto 2015, ki je bil soglasno sprejet. Podeljena so bila tudi občinska priznanja GZ Vrhnika III.stopnje, priznanja za dolgoletno delovanje v društvu, opravljenem tečaju za varno delo z motorno žago, napredovanja v višje čine in plakete gasilskega veterana. Poveljnik PGD Drenov Grič - Lesno Brdo tov. Borut Jelovšek je vsem v zahvalo, ki so sodelovali v akcijah "Žled 2014" podelil spominske kape in dvema gasilcema (Matjaž, Andrej) čeladi za intervencije. Po uradnem delu je sledila še pogostitev za vse navzoče in pogovor z gosti. Galerija

24.1.2015 je potekal Občni zbor PGD Žažar. Občnega zbora sta se udeležila Anton Jereb in Franci Friškovec.

24.1.2015 so se za občni zbor PGD Drenov Grič  - Lesno Brdo izdelale klobase pri Andreju Gutniku. Sodelovali so Anton Mihevc, Janez Podboj, Matjaž Nartnik in Andrej Gutnik. Galerija

23.1.2015 je potekal Občni zbor PGD Dragomer - Lukovica. Občnega zbora so se udeležili Jožko Ogorevc, Andrej Gutnik in Matjaž Nartnik.

19.1.- 28.1.2015 so se v orodjarni izvajala pripravljalna dela za montažo drsnih vrat in montaža drsnih vrat po dolžini montiranih omaric operativne opreme, nad omaricami operativne opreme. Montažo drsnih vrat  je izvedlo mizarstvo Kozjek iz Loga. Sodelovali so: Borut Jelovšek, Andrej Zdešar, Igor Oblak, Sebastjan Zdešar, Janez Velkavrh, Andrej Gutnik, Matjaž Nartnik.

17.1.2015 je potekal Občni zbor PGD Horjul. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Zdešar.

17.1.2015 je potekal Občni zbor PGD Zaplana. Občnega zbora sta se udeležila Marjanca Jelovšek in Anton Jereb.

16.1.2015 je potekal Občni zbor PGD Stara Vrhnika. Občnega zbora so se udeležili Igor Oblak, Sebastjan Sotlar in Žane Ban.

15.1.2015 se je PGD Drenov Grič - Lesno Brdo poslovilo od dolgoletne podporne članice tov. Frančiške Jesenovec. Pogreba se je udeležil Matjaž Nartnik s praporom. Zahvaljujemo se tov. Frančiški za podporo našemu društvu, družini pa izrekamo iskreno sožalje.

10.1.2015 je potekal prostorih PGD Verd ustanovni občni zbor PGD Padež Pokojišče Zavrh. Občnega zbora sta se udeležila Janez Podboj in Andrej Gutnik.

10.1.2015 so bile v orodjarni gasilskega doma montirane nove garderobne omarice. Dela je izvedlo mizarstvo Kozjek iz Loga. Pri montaži in sortiranju operativne opreme so sodelovali Borut Jelovšek, Igor Oblak, Žane Ban, Matjaž Nartnik in Andrej Gutnik.

9.1.2015 se je pogreba tov. Jerneja Pera člana PGD Sinja Gorica udeležil praporščak Andrej Gutnik.

Starejše objave